Vilka pokerböcker rekommenderas av proffsen?

uppslagen bokDet finns en uppsjö av pokerböcker därute. Du kan inte läsa alla, men du borde definitivt läsa några och dessa är böckerna som gäller om man lyssnar på proffsen.

Erik Seidel rekommenderar The Biggest Game in Town
Erik Seidel är en av de pokerspelare som vunnit allra mest pengar på sitt spel under historien och hans val går till Al Alvarez The Biggest Game in Town. Detta är inte främst en instruktionsbok i att spela poker utan en berättelse som utspelar sig under en VM-turnering. Fast ibland är inspiration det bästa man kan få och om den inspirerat Seidel kan den säkert sätta avtryck hos andra pokerbitna.

Simon Lindell rekommenderar The Mental Game of Poker
Simon Lindell är en känd pokerprofil i Sverige som vid sidan av sitt spelande också varit verksam som krönikör för Svenska spel och har bloggat i Aftonbladet om poker. Enligt honom är The Mental Game of Poker av Jared Tendler den bok som betytt mest för honom när det gäller det mentala spelet.

Chris Ferguson rekommenderar två böcker av David Sklansky
Chris Ferguson som de flesta pokerintresserade känner till som en av de mest framgångsrika turneringsspelarna väljer Hold ’em for the Advanced Player och Theory of Poker. Dessa är båda klassiker och behandlar Limit hold’em respektive fundamental pokerstrategi.

Dan Glimne rekommenderar Big Deal och Every Hand Revealed
En annan svensk pokerspelare Dan Glimne som själv författat böcker om hasardspel, däribland Kasinoboken, har i sin egen blogg talat sig varm om Anthony Holdens dokumentärskildring Big Deal. Den andra boken som Glimne rekommenderat är Every Hand Revealed som skrivits av den danske superstjärnan Gus Hansen.

Not. I denna artikel har enbart originaltitlar använts, men några av dessa böcker finns även översatta och går att hitta på svenska i bokhandeln eller på bibliotek.