World Championship of Online Poker

wcoop2World Championship of Online Poker (WCOOP) är en online pokerturnering som drivs av Pokerstars och som spelas i Pokerstars pokerklient. WCOOP är en av världens absolut största pokerturneringar. Detta är sant både om man ser till antalet deltagare eller om man ser till hur stora prispotterna är.

2014 års WCOOP består av 66 turneringar och har hela $40 000 000 i garanterade vinstpengar. Inköpet i turneringar kostar mellan $109 och $10 300. Att delta i huvudturneringen kostar $5 200 och vinnaren är garanterad minst $ 1 250 000. Prispotterna växer sig dock oftast mycket större än de garanterade potterna och det är sunt att anta att den totala prissumman i 2014 års WCOOP vida kommer överstiga $40 000 000.

Vinnaren av World Championship of Online Poker (WCOOP) huvudturnering får äran att titulera sig själv världsmästare i Online Poker. Huvudturneringen spelas i Texas holdém poker men WCOOP innehåller turneringar fokuserade på en lång rad olika varianter av poker. WCOOP är till stor del uppbyggd på samma sätt som dess förebild, WSOP.

Pokerstars erbjuder ett mycket stort utbud av satelliter som ger dig chansen att vinna inträde till olika WCOOP turneringar. De erbjuder free roll satelliter samt vanliga satelliter som passar alla plånböcker. WCOOPs turneringar med lågt inköp gör det också möjligt för de flesta som vill spela WCOOP att hitta en turnering de har råd att spela och som passar dem. Störst är utbudet för Texas holdém spelare.

Om du vinner en WCOOP turnering vinner du även ett WCOOP armband.

Du kan spela de flesta men inte alla WCOOP turnering i din mobil.

WCOOP Challenge Series

WCOOP Challenge Series är turneringar som börjades spelas 2013 och som kan ses som en sorts förturneringar till WCOOP. Turneringarna ger spelare en chans att vinna mycket pengar och alla vinnare vinner inträde till det årets WCOOP huvudturnering. WCOOP Challenge Series spelas flera gånger per år och innehåller 9 turneringar. (detta antal kan komma att öka, första WCOOP Challenge Series 2013 hade 8 turneringar). Även WCOOP Challenge Series ger spelare chansen att vinna stora pengar och huvudturneringen har hittills belönat vinnarna med mer än $ 500 000.

Årets WCOOP Spelare

Varje gång en spelare tar sig till pengarna under en WCOOP turnering tjänar de poäng beroende av turneringstyp och deras placering. Den spelare som tjänar ihop flest poäng under en WCOOP turnering utses till årets WCOOP spelare. Denna spelare måste inte vara, och är oftast inte, årets mästare som utses genom seger i huvudturneringen.

Om två spelare slutar turnering på samma poäng så vinner den av dem som som vunnit mest pengar under WCOOP. 2013 blev den norska spelaren Sykoen årets spelare.

WCOOP Trivia

WCOOP har över åren producerad ett stort antal armbandsvinnare. ’Här nedan kan du hitta lite intressant information om framgångsrika WCOOP spelare.

 • Den spelare som har vunnit mest pengar vid WCOOP är POTTERPOKER som vunnit $2 316 806. Han vann huvudturneringen 2010.
 • Den spelare som har vunnit flest armband är djk123 som vunnit fyra armband tätt följd av Donald och g0lfa som båda vunnit 3 tävlingar. Donalds är en norsk spelare vars riktiga namn är Anders Berg. Ingen Svensk spelare har vunnit mer än ett armband.
 • Svenske MultiMarine vann det första WCOOP 2002 och är den enda svenska spelare att ha vunnit WCOOPs huvudturnering. Två Norska spelare Ragde (Edgar Skjervold) och Kallllle (Thomas Pedersen) har vunnit huvudturneringen.
 • Flest armband har vunnits av Amerikanske spelare som har vunnit totalt 110 armband ( fram t.o.m. 2013 WCOOP). Två är Kanada med 52 armband och Storbritannien med 36. Sverige placerar sig på 5 plats i denna statistisk med 20 armband.

Vinnare av WCOOP huvudturnering

 • 2002 MultiMarine
 • 2003 DeOhGee (Joseph Cordi)
 • 2004 Ragde (Edgar Skjervold)
 • 2005 Panella86 (Jordan Berkowitz)
 • 2006 area23JC (J. C. Tran)
 • 2007 ka$ino1 (Kyle Schroeder)
 • 2008 ckingusc (Carter King)
 • 2009 Jovial Gent (Yevgeniy Timoshenko)
 • 2010 POTTERPOKER (Tyson Marks)
 • 2011 Kallllle (Thomas Pedersen)
 • 2012 maratik (Marat Sharafutdinov)
 • 2013 PlayinWasted