De 52 största ögonblicken i World Series of Poker

Även om stora pokertävlingar kan kännas som ett nytt fenomen på grund av de senaste fem årens explosionsartade intresse för poker både på och utanför internet, grundades den prestigefyllda World Series of Poker (WSOP) så långt tillbaka som 1970.

För den som önskar få en inblick i WSOP:s fantastiska historia rekommenderas boken “52 Greatest Moments in the World Series of Poker”. Boken ger dig möjlighet att uppleva några av de mest nervpirrande och häpnadsväckande momenten från WSOP 1970-2006. (Boken publicerades 2007 och sträcker sig därför inte längre än så.)

Boken är lätt att ta till sig och var och en av de 52 händelserna (”Featured Moments”) är praktiskt uppdelad i ”Setup, där bakgrunden till handen förklaras och vad som lett fram till den, samt ”Moment” där själva handen spelas ut och kommenteras.

”52 Greatest Moments in the World Series of Poker” är fylld av fascinerande historier om historiska matcher och legendariska karaktärer ur pokerns historia och spänner över 160 sidor. Koncis fakta blandas med autentiska citat från de spelare som var med när det begav sig, och det finns även ett bildgalleri över alla WSOP-mästare.

Det här är inte en bok om pokerstrategi utan en historisk tillbakablick lämplig för alla som önskar få en djupare inblick i fenomenet WSOP och se hur tävlingen, och pokervärlden, utvecklades under de 36 år boken spänner över. I nyskick går boken att beställa från Amazon för strax under 40 USD + frakt, och utgör en perfekt present till den som är intresserad av poker och pokerns historia.
2003 World Series of Poker på DVD

För den som gillar WSOP-historia och tycker om att återuppleva stora pokerögonblick rekommenderas DVD:n “2003 World Series of Poker”. År 2003 var det historisk år då Chris Moneymaker kvalificerade sig till WSOP Main Event genom en $39 satellit hos Pokerstars.com och till allas förvåning höll ut hela vägen till förstaplatsen. Äran och de $2,5 miljonerna mannen med det passande efternamnet belönades med fick tusentals människor världen över att få upp ögonen för poker – både på internet och offline.

“2003 World Series of Poker” går att få tag på från Amazon för $5.50 och uppåt + frakt. För det priset får man en dubbel DVD med alla de sju avsnitt som sändes av ESPN, samt en hel del extra material inklusive en intervju med Moneymaker.

För den som önskar upprepa Moneymakers askungesaga brukar WSOP satelliter finnas tillgängliga på bland annat Pacific Poker, Titan Poker och Full Tilt Poker.

Publicerad av Amalgam Studio LLC SBN-10: 0978744691 / ISBN-13: 978-0978744694