Gin Rummy

Rummy Royal bord

Gin rummy, ofta bara kallat Gin, är ett kortspel för två personer som skapades av Elwood T. Baker år 1909. Gin rummy spelas med en vanlig 52-korts kortlek med jokrarna borttagna och går ut på att samla tretal, fyrtal och sekvenser i färg. Gin rummy har ganska enkla regler men man kan spela strategiskt och i det långa loppet vinner en bra spelare över en sämre. Tur är dock alltid också en faktor, om än inte helt dominerande.

Man kan spela Gin rummy med fler än två spelare, men måste då lägga till en kortlek utan jokrar för varje 2 extra spelare. Dvs, är man fyra spelare krävs två kortlekar, är man sex spelare krävs tre.

Vill du lära dig att spela Gin Rummy så skall du läsa Gin Rummy regler.

Läs vår guide till Gin Rummy strategi för att lära dig olika knep och tips som hjälper dig att vinna mer när du spelar Gin Rummy.

Spela Gin Rummy online

Gin rummy har inte funnits närmelsevis lika länge som många andra spel, men har miljoner fler entusiaster på grund av dess extrema enkelhet parat med en komplexitet i hur spelet utvecklas. Det passar väldigt bra för att spelas på en dator och mot andra spelare över internet. Reglerna lär man sig på ett par minuter men det tar en livstid att bemästra spelet. Duktiga spelare slår sämre spelare över lag så det lönar sig att behärska spelet, men det kan också bli tvära kast ibland vilket bidrar till spänningen – precis de egenskaper som gjort poker så populärt.

Läs mer om Gin Rummy