Svenska Spel Keno

Snabb info

Lanserades:

1992

Lägsta kostnad:

5 Kr

Högsta kostnad:

100 Kr

Kategori:

keno

Svenska Spel började erbjuda kenospel 1992 och idag går det att spela både hos spelombuden och på svenskaspel.se/tur. Svenska Spel Turs slogan för Keno är ”Lett å vinne”, och det stämmer i den meningen att du själv bestämmer hur stora dina vinstchanser skall vara.

Hur spelar jag Keno hos Svenska Spel?

När man spelar keno hos Svenska Spel Tur gäller det att få 1-11 nummer rätt av de 20 nummer som dras. De 20 numren dras ur en samling som innehåller totalt 70 nummer. I slutet av varje dragning dras dessutom ett extra nummer som kallas för ”Kung Keno”. Kung Keno är aldrig ett unikt nummer utan dras bland de 20 nummer som redan dragits. Högsta vinsten får du genom att få 11 rätt + Kung Keno.

Du väljer själv hur många nummer du spelar på när du spelar Keno, från ett nummer till elva nummer. Hur många nummer du spelat på påverkar hur stor vinsten blir om du vinner. Ju fler nummer du spelat på desto större är förstås chansen får att du ska få in ett eller flera nummer, och vinsterna justeras därefter. Den som spelar på få nummer har låg vinstchans, men när det väl blir rätt så vinner man mycket. Den som spelar på uppemot elva nummer har hög vinstchans, men varje vinst blir inte så stor.

Du kan påverka vinstbeloppet i positivt riktning genom att spela för högre radinsats. Om du spelat på Kung Keno räcker det med att du har Kung Keno-numret någonstans i din rad för att du ska vinna. För den som så önskar går det att spela Keno som systemspel.

Vad kostar Svenska Spels Keno?

Du kan som minst satsa 5 kronor per rad och som mest 100 kronor per rad.

Vad kan jag vinna?

Du kan vinna från 5 kronor till 30 miljoner.

Det finns ett vinsttak på 30 miljoner per nivå och spelomgång för den sammanlagda vinsten på Keno med Kung Keno, och det finns också ett tak på 40 miljoner kronor sammanlagt för samtliga toppvinster på nivå nio, tio och elva varje spelomgång.

När kan jag spela?

Det går att spela på Keno varje dag. Spelstopp infaller klockan 18:30. Klockan 18:55 startar dragningen i TV3. Ungefär en halvtimme senare kan du börja spela på nästa dragning.

För dig som inte tycker om att behöva vänta till kvällen på att få veta om du vunnit eller ej har Svenska Spel tagit fram alternativet KenoXpress.

Vad är Kung Keno?

När det under Kenodragningen har dragits fram 20 nummer slumpas ytterligare ett nummer fram och detta blir Kung Keno. Numret återfinns alltid bland de 20 nummer som drogs innan.

Att delta i spel på Kung Keno kostar dubbla radinsatsen, men sedan räcker det med att du har Kung Keno-numret i din rad för att du ska vinna pengar.

Får jag välja mina kenonummer själv?

Ja, du kan välja dina kenonummer själv om du så önskar. För den som inte vill välja själv finns det Färdiga Spel. Det finns tre olika Färdiga Spel att välja mellan: Liten Keno, Stor Keno och Keno Special.

  • Liten Keno kostar 30 kronor. Om du vill spela på Kung Keno tillkommer ytterligare 30 kronor. Liten Keno ger dig sex rader fördelat över nivåerna 3, 4, 6, 8, 10 och 11.
  • Stor Keno kostar 60 kronor utan Kung Keno och 120 kronor med. Du som köper en Stor Keno får en rad på varje nivå + en extra rad på fjärden nivån. Totalt får du alltså tolv rader.
  • Keno Special kostar 120 kronor utan Kung Keno och 240 kronor med.
  • Keno Special passar dig som vill spela på de nivåer där de allra största vinsterna finns, det vill säga nivå 8-11. Du får tre rader på nivå åtta, tre på nivå nio och hela nio stycken på nivå 10 respektive nivå 11. Totalt blir det 24 rader.

Positivt & Negativt med Svenska Spel Keno

  • Keno erbjuder stor valfrihet vad gäller hur mycket du vill satsa, på vilka nivåer och på vilka nummer.
  • Reglerna för de olika nivåerna innebär att du precis som reklamen säger kan välja om du vill ” vinna lite och ofta eller mycket och sällan”. Det går givetvis inte att garantera att du någonsin kommer vinna någonting, men hur du spelar påverkar den statistiska sannoliketen för de olika utfallen. Du kan alltså välja om du vill inrikta dig på att kanske plocka hem några småvinster då och då, eller hoppas på att någon gång få till en riktig storvinst.
  • Trots att Keno är ett så pass flexibelt spel med flera valmöjligheter är det inte krångligt att lära sig.
  • Du kan spela på Keno varje dag, men bara en gång per dag (såvida du inte spelar KenoXpress). Det är alltså inte som en trisslott eller slotmaskin där du kan spela om och om igen under dagen, men inte heller som Måltipset där du får vänta ända till helgen på att få veta om du vunnit eller ej.
  • Nettoutdelningen för Svenska Spels Keno är 55 procent, vilket är betydligt högre än till exempel Lotto som delar ut 45% (inklusive Drömvinsten) och Joker som inte låter mer än 39,7% av pengarna gå tillbaka till spelarna i form av vinster. Samtidigt är det lågt i jämförelse med många privata spelsajter på Internet som erbjuder keno och andra turspel med en utbetalningsgrad på över 90%. Nettoutdelningen för Keno är även låg i jämförelse med Svenska Spels Stryktipset och Europatipset som ligger på 65%. Värt att nämna är dock att dessa två spel, till skillnad från Keno, har ett visst skicklighetselement i sig.

Snabb info

Lanserades:

1992

Lägsta kostnad:

5 Kr

Högsta kostnad:

100 Kr

Kategori:

keno

Liknande Spel

Svenska Spel Tur Logo

Svenska Spel Tur

Börja spela snabbt och enkelt!
Till Svenska Spel Tur
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor