Oddsbonus

Här hittar du Sveriges bästa insättningsbonus på odds för dig som sysslar med betting. En oddsbonus kan ge dig mångdubbelt mer pengar att spela för och ibland kan du även få en bonus utan insättning eller pengarna tillbaka om du förlorar. Vi förhandlar direkt med spelbolagen för att kunna ge dig de bästa insättningsbonusarna på odds i alla lägen.

Svenska oddsbonusar

Mr Green

4.9/5
100% upp till 5000kr - Helt omsättningsfritt!
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

LeoVegas

4.5/5
100% i sportbonus upp till 2000 kr
Erbjudandet gäller nya spelare från 16 okt 2019 och framåt. Min. insättning 100 kr. 4x omsättningskrav till min. odds 1.80. Bonusen är giltig i 60 dagar.
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

ComeOn

4.8/5
Sätt in 500 kr och spela för 1500 kr!
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Betfair

4.8/5
100% upp till 1 000 kr
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Vad är en bra insättningsbonus på odds?

När man jämför insättningsbonusar på odds på olika spelbolag är det viktigt att inte stirra sig blind på exakt vilket belopp man kan få, utan också ta hänsyn till anda faktorer som påverkar hur bra en bonus faktiskt är.

Till att börja med bör man kontrollera hur den odds bonus eller betting bonus, man är intresserad av är utformad. Är det en matchningsbonus vars storlek påverkas av storleken på din insättning av pengar, t ex ”du får 200% bonus på din första insättning”? Eller är det en fast odds bonus av typen ”gör en insättning på minst 500 kronor så får du 1 000 kronor i bonus”? Beroende på hur stor insättning man kan tänka sig att göra kan olika insätningsbonusar passa olika bra.

Omsättningskrav för oddsbonusar

Nästa steg är att ta en titt på omsättningskraven. Det finns huvudsakligen fyra typer av oddsbonusar vad gäller omsättningskrav:

  • Det går aldrig att ta ut bonuspengarna, däremot kan man omedelbart ta ut eventuella vinster som bonuspengarna genererar.
  • Det går aldrig att ta ut bonuspengarna, och eventuella vinster som bonuspengarna genererar har ett omsättningskrav som måste uppfyllas innan man kan göra några uttag från spelkontot.
  • Det går att ta ut bonuspengarna efter att man har uppfyllt omsättningskravet för bonusen. Eventuella vinster har inget omsättningskrav.
  • Det går att ta ut bonuspengarna efter att man har uppfyllt omsättningskravet för bonusen. Eventuella vinster har också ett omsättningskrav.

När man jämför olika omsättningskrav är det också viktigt att kontrollera exakt vad det är som ska omsättas. Är det bara bonusen? Är det insättningen + bonusen? Är det insättning + bonus + eventuella vinster?

Låt oss till exempel ponera att du får en oddsbonus på 50% av din insättning. Du sätter in 1 000 kronor och får 500 kronor i bonus. Omsättningskravet är 4x. Om omsättningskravet bara gäller bonusbeloppet för din betting bonus behöver du bara omsätta 4 x 500 kr = 2 000 kr. Om omsättningskravet däremot gäller både betting bonus och insatt belopp måste du omsätta 4 x 1 500 kr = 6 000 kr för att nå upp till omsättningskravet.

Det är vanligt att spelbolag som erbjuder oddsbonusar ställer vissa krav på hur omsättningen ska gå till. Det brukar till exempel vara så att endast satsningar där oddset är tillräckligt högt räknas mot omsättningskravet. Detta för att man inte ska kunna välja att göra lågrisksatsningar bara för att nå upp till omsättningskravet. Det brukar heller inte vara tillåtet att på andra vis minska sin risk, till exempel genom att satsa på båda lagen i en fotbollsmatch.

Riskfria bet som bonus

Det är vanligt att spelsajter lockar med så kalla de ”riskfria satsningar” och ”riskfria bet” istället för insättningsbonus. När man får ett sådant erbjudande är det viktigt att granska villkoren för att undvika obehagliga överraskningar. Vad menar just det här spelbolaget egentligen med begreppet riskfritt?

Låt oss ponera att du får följande erbjudande: ”Bli medlem hos oss så får du ett riskfritt spel värt 500 kronor”. Det finns då några viktiga frågor att ställa sig.

  1. Måste jag göra någon insättning för att få ett riskfritt spel, och hur stor måste den insättningen vara?
  2. Om jag gör en ”riskfritt” spel med mina insatta pengar och förlorar, är det riktiga pengar jag får tillbaka som jag kan ta ut direkt? På många spelbolag får man inte kontanter tillbaka utan bonuspengar. Bonuspengarna har antingen ett omsättningskrav som måste uppfyllas innan något uttag kan ske, eller så kan man inte ta ut sin bonus alls utan bara de eventuella vinster den genererar. Det ”riskfria” spelet är alltså inte helt riskfritt i bemärkelsen att du får pengarna tillbaka direkt.
  3. Om jag vinner på mitt riskfria spel, kan jag ta ut pengarna direkt eller finns det omsättningskrav eller liknande knutna till vinsten eftersom det var en ”riskfri” satsning? Är vinsten en vinst i kontanter eller är den en slags oddsbonus?

Det finns spelbolag som har generösa regler för sina riskfria spel och det finns andra som gör vad de kan för att spelaren aldrig ska få se sina pengar igen. Här på spelaspel.se försöker vi sålla bort de bra spelbolagen från de dåliga, och har du dåliga erfarenheter av din insättningsbonus eller liknande så vill vi att du hör av dig.