odds bakgrund

Melodifestivalen odds 2021

spelbolag

Det har blivit dags för final i Melodifestivalen 2021. HĂ€r har vi samlat Melodifestivalen odds och speltips Melodifestivalen för att göra det enklare för dig. Under samtliga deltĂ€vlingar har vi tippat och oddsat pĂ„ Melodifestivalen – och nu Ă€r det Ă€ntligen dags för finalen i Melodifestivalen 2021!

I den hÀr artikeln kommer du fÄ reda pÄ alla artister och deltÀvlingar. Vilka som tÀvlar mot vilka samt viktiga datum att hÄlla koll pÄ. Du kommer ocksÄ att hitta aktuella melodifestivalen odds för varje artist. Vi gör Àven en genomgÄng av de topp fem rankade artisterna i tÀvlingen. Du hittar Àven statistik frÄn alla Sveriges tidigare Melodifestivalvinnare samt hur vi placerat oss i Eurovision alla Är.

Odds Melodifestivalen Vinnare 2021

Melodifestivalen - Odds Vinnare frÄn LeoVegas

TĂ€vlandeOdds
Eric Saade Se Odds
Dotter 12,00
The Mamas 14,50
Clara Klingenström 41,00
Charlotte Perrelli 126,00

Se odds för alla ÄterstÄende tÀvlande

Inför finalen av Melodifestivalen

Melodifestivalen 2021 ligger vid dörren och det blir extremt spĂ€nnande att följa vilken lĂ„t som fĂ„r representera Sverige i Eurovision Song Contest 2021. Tusse Ă€r favorit till segern och utmanas frĂ€mst av förhandsfavoriten och tidigare vinnaren Eric Saade. Även The Mamas, Clara Klingenström och Danny Ă€r potentiella kandidater till segern. Detta baserat bĂ„de pĂ„ vad experterna sĂ€ger samt odds pĂ„ melodifestivalen och vem som vinner.

Vi pÄ SpelaSpel tar dig igenom samtliga kandidater inför finalen och ger ett speltips pÄ den vi tror vinner Melodifestivalen 2021. Artisterna presenteras i den ordningen de kommer att upptrÀda i den stora finalen pÄ lördag.

Melodifestivalen odds marknader

NÀr det kommer till marknader för odds pÄ melodifestivalen vinnare finns det faktiskt en hel del att vÀlja mellan. Dessa olika marknader finns för odds pÄ melodifestivalen 2021:

 • Vinnare
 • Flest telefonröster
 • Mest poĂ€ng frĂ„n internationella juryn
 • Topp 3 (placering 1-3)
 • Vem som kommer sist
 • Dueller

Odds flest telefonröster Melodifestivalen

TĂ€vlandeOdds
Tusse1,38
Eric Saade6,50
The Mamas8,75
Dotter10,00
Danny Saucedo21,00

Odds Melodifestivalen – högst poĂ€ng frĂ„n den internationella juryn

TĂ€vlandeOdds
Tusse1,80
Dotter4,50
Eric Saade4,50
The Mamas7,00
Charlotte Perrelli31,00

Odds placering Topp 3 (1-3) Melodifestivalen 2021

TĂ€vlandeOdds
Tusse1,01
Eric Saade1,33
Dotter1,95
The Mamas2,05
Clara Klingenström5,00

Odds förlorare i finalen av Melodifestivalen

TĂ€vlandeOdds
Arvingarna3,50
Alvaro Estrella4,50
Klara Hammarström4,50
Charlotte Perrelli6,50
Paul Rey6,50

Odds bĂ€st slutplacering – Dueller Mello 2021

Tusse – Eric Saade

TĂ€vlandeOdds
Eric Saade Se Odds
Tusse1.30

The Mamas – Dotter

TĂ€vlandeOdds
The Mamas1.88
Dotter1.88

Danny Saucedo – Clara Klingenström

TĂ€vlandeOdds
Danny Saucedo Se Odds
Clara Klingenström1.75

Charlotte Perrelli – Anton Ewald

TĂ€vlandeOdds
Charlotte Perelli1.50
Anton Ewald2.50

Klara Hammarström – Arvingarna

TĂ€vlandeOdds
Klara Hammarström1.65
Arvingarna2.18

Paul Rey – Alvaro Estrella

TĂ€vlandeOdds
Paul Rey1.57
Alvaro Estrella2.33

Bidrag Melodifestivalen 2021 final

Danny Saucedo – ”Dandi Dansa”

Danny Saucedo var en av förhandsfavoriterna men visst gick det att kĂ€nna en tillstymme av besvikelse nĂ€r vi fick höra lĂ„ten första gĂ„ngen? Det hĂ€r skulle bli den stora duellen mellan Eric Saade och Danny men den duellen vinner helt klart Eric Saade. ”Dandi Dansa” kan nĂ„ topp 5 men mycket mer Ă€n sĂ„ tror vi inte att det blir för Danny Saucedo Ă€ven om lĂ„ten vĂ€xer desto fler gĂ„nger den spelas. 

Satsa pÄ den hÀr lÄten med Leovegas

Klara Hammarström – ”Beat of Broken Hearts”

Även om Klara visserligen slog ut Efraim Leo i Andra Chansen kommer det inte direkt bli nĂ„gon placering i toppen för Hammarström. Kan mycket vĂ€l bli sist Ă€ven om det kanske i alla fall finns ett svagare bidrag i tĂ€vlingen. Är dock inget argument för att det behövs fyra bidrag vidare till final frĂ„n Andra Chansen. 

Satsa pÄ den hÀr lÄten med Betsson

Anton Ewald – ”New Religion”

Anton Ewald Ă€r helt okej. Hans lĂ„t New Religion Ă€r helt okej. Förmodligen kommer Anton Ewald fĂ„ en helt okej placering i finalen. Men nĂ„gon topp 5 blir det inte utan rĂ€kna med nĂ„gonstans i mitten för detta halvljumma bidrag. Har i alla fall utseendet och karisma pĂ„ scenen vilket tagit honom till final men mycket lĂ€ngre Ă€n sĂ„ kommer inte Anton att nĂ„. 

Satsa pÄ den hÀr lÄten med Unibet

The Mamas – ”In the Middle”

The Mamas Ă€r regerande mĂ€stare och det kommer alltid kĂ€nnas surt att de inte fick representera Sverige i Eurovision Song Contest. De kan i alla fall trösta sig med att de fick vara bakgrundssĂ„ngare till John Lundvik som vann 2019 och dĂ€rmed upptrĂ€da i den stora tĂ€vlingen. I Ă„r sĂ„ har de ett bra bidrag men det Ă€r inte lika starkt som ”Move” vilket var vinnarbidraget förra Ă„ret. Kommer inte att vinna Melodifestivalen 2021 men lĂ€r hamna topp 5.

Satsa pÄ den hÀr lÄten med Betsafe

Paul Rey – ”The Missing Piece”

En ballad som sjungs av Paul Rey som var med och skrev vinnarbidraget ”Move” förra Ă„ret. Men 2021 blir det ingen smak av segerns sötma för Paul Rey Ă€ven om det finns sĂ€mre bidrag i tĂ€vlingen. ”The Missing Piece” Ă€r ingen dĂ„lig lĂ„t men har heller inte tillrĂ€cklig styrka för att hamna i toppen. Kan bli en Ă„ttonde eller nionde plats för Mr Rey.

Satsa pÄ den hÀr lÄten med William Hill

Charlotte Perrelli – ”Still Young”

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli har ett mysigt bidrag som fĂ„r en att rycka pĂ„ höfterna. Dock lĂ€r det inte bli nĂ„gon ny seger för Perrelli som vunnit Melodifestivalen tvĂ„ gĂ„nger samt Eurovision Song Contest en gĂ„ng. RefrĂ€ngen Ă€r stark, verserna helt okej och lĂ„ten lĂ€r hamna nĂ„gonstans i mitten. Det mĂ€rks att det Ă€r det rutinerade gĂ€nget med Thomas G:son  och Bobby Ljunggren som skrivit lĂ„ten dĂ„ den följer alla traditionella byggstenar för en SchlagerlĂ„t. 

Satsa pÄ den hÀr lÄten med Betsson

Tusse – ”Million Voices”

Tusse vann Idol 2019 och nu Ă€r han den stora favoriten att vinna Melodifestivalen 2021 ocksĂ„. DĂ€rmed kan han göra som Anna Bergendahl och pĂ„ kort tid vinna bĂ„da tĂ€vlingarna. ”Million Voices” Ă€r en bra lĂ„t som sĂ€tter sig pĂ„ huvudet vilket brukar vara fallet med en vinnarlĂ„t. Dessutom har han tack vare sin medverkan i Idol de yngre rösterna klara vilket brukar rĂ€cka lĂ„ngt. Oddsen för melodifestivalen talar för att Tusse kommer att vinna Melodifestivalen vilket inte mĂ„nga hade trott nĂ€r startfĂ€ltet presenterades. 

Satsa pÄ den hÀr lÄten med Leovegas

Alvaro Estrella – ”BailĂĄ Bailá”

En smörig tuggummipop som tog tig vidare genom Andra Chansen. LĂ„ten Ă€r enligt undertecknad ett av de sĂ€msta bidragen som nĂ„gonsin nĂ„tt final i Melodifestivalen. Allt annat Ă€n en jumboplats för Alvaro Estrella vore en rejĂ€l skandal och lĂ„ten ger vatten pĂ„ kvarnen till de som vill ha tillbaka tio bidrag i finalen istĂ€llet för tolv som Ă€r fallet nu. 

Satsa pÄ den hÀr lÄten med William Hill

Clara Klingenström – ”Behöver inte dig idag”

Denna lĂ„ten Ă€r definitivt det bĂ€sta som kommit frĂ„n Andra Chansen sedan Robin Stjernberg gick direkt frĂ„n Andra Chansen och vann hela tĂ€vlingen. Riktigt den succĂ©n kommer nog inte upprepas men Claras lĂ„t Ă€r en lĂ„t som Ă„ldrats otroligt vĂ€l sedan den sjöngs första gĂ„ngen. LĂ„ten pĂ„minner lite om ”Jag trodde Ă€nglarna fanns” och det Ă€r en komplimang. Clara har en fin röst, har varit med och skrivit lĂ„ten sjĂ€lv och vi hoppas definitivt den nĂ„r topp 3. Enligt vĂ„r Ă„sikt Ă€r det hĂ€r den bĂ€sta lĂ„ten i Melodifestivalen 2021 men fĂ„r det tyvĂ€rr tufft mot Tusse och Saade. 

Satsa pÄ den hÀr lÄten med Unibet

Eric Saade – ”Every Minute”

Eric Saade har ett starkt bidrag som förvÀntat men har lÄten verkligen en refrÀng som hÄller för Eurovision? LÀr komma före sin Àrkefiende Danny Saucedo men frÄgan Àr om det rÀcker hela vÀgen till seger? Tusse Àr favorit av en anledning och Eric Saade har tappat sin förstaplats hos streamingtjÀnsterna pÄ bekostnad av gissa vem? Tusse sÄklart.

LĂ„ten Ă€r dock bra och kan mycket vĂ€l vinna Ă€ven om det som sagt inte finns det dĂ€r trycket i refrĂ€ngen som i till exempel ”Popular” som han vann tĂ€vlingen med för tio Ă„r sedan och ocksĂ„ fick en Grammis-nomering för Ă„rets lĂ„t.

Satsa pÄ den hÀr lÄten med Leovegas

Dotter – ”Little Dot” 

Dotter har ett starkt bidrag Ă€ven i Ă„r men lĂ€r inte upprepa den andraplats som hon nĂ„dde förra Ă„ret. Bidraget Ă€r ungefĂ€r lika starkt som ”Bulletproof” men med Tusse och Saade blir det tufft. Vi tror till och med Clara Klingenström kan hamna före Dotter. RefrĂ€ngen Ă€r riktigt bra och lyfter lĂ„ten till topp 5 men blir det topp 3 Ă€r det nĂ€stintill överraskande. 

Satsa pÄ den hÀr lÄten med Unibet

Arvingarna – ”TĂ€nker inte alls gĂ„ hem”

HĂ€r har vi tĂ€vlingens kanske tydligaste schlagerlĂ„t. Arvingarna Ă€r inte sĂ€rskilt sugna pĂ„ att gĂ„ hem och det kĂ€nns kul att det finns en riktig traditionell svensk schlager i startfĂ€ltet. Det kanske inte rĂ€cker till seger eller ens topp 8 men vi tycker bidraget förtjĂ€nar att komma före sĂ„vĂ€l Alvaro Estrella, Klara Hammarström, Paul Rey och Anton Ewald. 

Satsa pÄ den hÀr lÄten med Bet365

Speltips Melodifestivalen 2021

Vi tror att oddsmakarna som sĂ€tter oddsen för melodifestivalen Ă€r rĂ€tt ute – men vi höjer ett varningens finger för Clara Klingenström. Vi tror faktiskt att Clara Klingenström fixar en tredjeplats vilket gĂ„r att spela hos Unibet. LĂ„ten har klĂ€ttrat pĂ„ streamingtjĂ€nsterna och har till exempel bara Tusse och Eric Saade före sig pĂ„ den svenska topplistan hos Apple Music. DĂ€rför spelar vi Clara Klingenström som topp 3 till Melodifestivalen oddset 4,50 hos Unibet. 

NĂ€r det kommer till vinnare tror vi att Tusse hĂ„ller för favoritskapet och lyckas vinna Melodifestivalen 2021. Detta spelar vi till Melodifestivalen oddset 1,68 hos Unibet. 

Odds Melodifestivalen 2021

Vi Àr nÀstan klara med Ärets Melodifestival och det enda som ÄtersÄr Àr den spÀnnande finalen! Vem vinner melodifestivalen 2021? Vi har koll pÄ oddsen för Melodifestivalen! Det blir en rafflande duell mellan Eric Saade och Danny Saucedo som bÄda tÀvlar efter en tids frÄnvaro. HÀr finns alla odds pÄ Melodifestivalen!

Regerande mĂ€staren ”The Mamas” fick aldrig chansen att visa ”Move” i Eurovision Song Contest pĂ„ grund av pandemin men har chans till ett nytt försök dĂ„ de stĂ€ller upp 2021 med lĂ„ten ”In the middle”. Andra kĂ€nda deltagare i som alla har bra odds i Melodifestivalen 2021 Ă€r Charlotte Perelli, Jessica Andersson och Anton Ewald.

De fyra deltĂ€vlingarna av Melodifestivalen 2021 Ă€r slĂ€ppta och det finns mycket att se fram emot, inte minst oddsen pĂ„ melodifestivalen. Även om det inte gĂ„r att tala om seedning i deltĂ€vlingarna Ă€r det uppdelat med de starkaste korten utspritt över de fyra deltĂ€vlingarna. DĂ€rför fĂ„r vi först i finalen eventuellt se en duell mellan Danny Saucedo och Eric Saade, och vi gissar pĂ„ att oddsen för Melodifestivalen finalen kommer att vara riktigt heta!

Uppdatering: Melodifestivalen – vem vinner? Det ser inte ut att bli nĂ„gon större duell mellan Eric Saade och Danny Saucedo trots allt, iallafall inte om man kolla pĂ„ oddsen för Melodifestivalen 2021. DĂ€r ser det nĂ€mligen ut som att Tusse kommer att vinna. Tror man Ă€ndĂ„ pĂ„ Danny sĂ„ kan man till fördel betta pĂ„ honom som vinnare i melodifestivalen till det höga oddsen 51.00!

LÀgg odds pÄ Melodifestivalen 2021

Casino Fördelar Bonus Sida
1. Unibet
 • En av sveriges bĂ€sta spelbolag
 • 3 olika bonusar att vĂ€lja mellan
 • 14 vunna utmĂ€rkelser under 3 Ă„r

SÀtt in 100 kr och fÄ 100 kr i free bet!

TILL SPELBOLAG LĂ€s Recension 18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
2. Betsson
 • Egen app för bĂ€ttre mobilupplevelse
 • Enormt utbud av spel
 • Tryggt och smidigt

100 kr extra att spela för vid första insÀttningen!

TILL SPELBOLAG LĂ€s Recension 18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
3. Bet365
 • Gratis livestream till matcher
 • Största spelbolaget i vĂ€rlden
 • Live-chatt öppen dygnet runt

Upp till 1 250 kr i spelkrediter

TILL SPELBOLAG LĂ€s Recension
Minsta insats 50 kr och krav pÄ 1x faststÀllt spel för att fÄ spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gÀller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. TidsbegrÀnsningar och villkor tillÀmpas
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
4. Bethard
 • Zlatan som delĂ€gare
 • Fantasy sports
 • Kvalitets erbjudanden!

Det tuffa casinot!

TILL SPELBOLAG LĂ€s Recension 18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
5. Betfair
 • Spelbörsen - Favorit bland betting
 • Mycket exklusiva spel & funktioner
 • Generösa erbjudanden

Spela för 100 kr - FÄ 100 kr i gratisspel

TILL SPELBOLAG LĂ€s Recension 18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Odds Melodifestivalen – vinnare 2021

TĂ€vlandeOdds
Eric Saade Se Odds
Dotter 7,50
The Mamas 8,50
Clara Klingenström 126,00
Efarim Leo 201,00

Se odds för alla ÄterstÄende tÀvlande

Fler odds framöver….

Satsa pÄ melodifestivalen

 1. Minsta insats 50 kr och krav pÄ 1x faststÀllt spel för att fÄ spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gÀller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. TidsbegrÀnsningar och villkor tillÀmpas
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Bidrag Melodifestivalen 2021

HÀr Àr listan för Ärets tÀvlande i Melodifesitvalen 2021. Det finns Melodifestivalen odds för de deltagare som Àr kvar i finalen.

 • Danny Saucedo – Dandi Dansa
  Bidraget skrivet av: Danny Saucedo, Karl-Johan RĂ„smark
 • Lovad – Allting Ă€r precis likadant
  Bidraget skrivet av: Mattias AndrĂ©asson, Alexander Nivek, Lova Drevstam, Albin JohnsĂ©n
 • Kadiatou – One Touch
  Bidraget skrivet av: Joy Deb, Linne Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anders Wrethov
 • Mustasch – Contagious
  Bidraget skrivet av: Ralf Gyllenhammar, David Johannesson
 • Eva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong
  Bidraget skrivet av: Göran Sparrdahl, Kalle Rydberg, Ari Lehton
 • Emil AssergĂ„rd – Om allting skiter sig
  Bidraget skrivet av: Emil AssergĂ„rd, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anders Wrethov, Johanna Wrethov
 • Tess Merkel – Good life
  Bidraget skrivet av: Tony Malm, Tess Merkel, Palle Hammarlund, Mats TĂ€rnfors
 • Paul Rey – The missing piece
  Bidraget skrivet av: Fredrik Sonefors, Laurell Barker, Paul Rey
 • Arvingarna – TĂ€nker inte alls gĂ„ hem
  Bidraget skrivet av: Stefan Brunzell, Nanne Gronvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren
 • Dotter – Little tot
  Bidraget skrivet av: Johanna ”Dotter” Jansson, Dino Medanhodzic
 • Elisa Lindström – Den du Ă€r
  Bidraget skrivet av: Bobby Ljunggren, Ingela ”Pling” Forsman, Elisa Lindström
 • Lillasyster – Pretender
  Bidraget skrivet av: Isak HallĂ©n, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand Ian Paolo Lira, Palle Hammarlund
 • Frida Green – The Silence
  Bidraget skrivet av: Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias, Joy Deeb
 • Charlotte Perrelli – Still young
  Bidraget skrivet av: Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Charlie Gustavsson
 • Patrik Jean – Tears run dry
  Bidraget skrivet av: Herman Gardarfve, Patrik Jean, Melanie Wehbe
 • WAHL feat. SAMI – 90-talet
  Bidraget skrivet av: Sami Rekik, Christopher Vahlberg, Josefin Glenmark, Jesper Welander, Andreas Larsson.
 • Nathalie Brydolf – Fingerprints
  Bidraget skrivet av: Andreas Stone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barket, Anna-Klara Folin
 • Anton Ewald – New Religion
  Bidraget skrivet av: Jonas Wallin, Joe Killington, Anton Ewald, Maja Strömstedt
 • The Mamas – In the middle
  Bidraget skrivet av: Emily Falvey, Robin Stjernberg, Jimmy Jansson
 • Jessica Andersson – Horizon
  Bidraget skrivet av: David Kreuger, Fredrik Kempe, Marcus LindĂ©n, Christan Halmström
 • Sannex – All inclusive
  Bidraget skrivet av: Greta Svensson, Hans Thorstensson
 • Clara Klingenström – Behöver inta dig idag
  Bidraget skrivet av: Clara Klingenström, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias
 • Efraim Leo – Best of me
  Bidraget skrivet av: Efraim Leo, Cornelia Jakobsdotter, Amanda Björkegren, Herman Gardafvi.
 • Tusse – Voices
  Bidraget skrivet av: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov
 • Julia Alfrida – Rich
  Bidraget skrivet av: Julia Alfrida, Jimmy Jansson, Melanie Wehbe
 • Alvaro Estrella – Baila baila
  Bidraget skrivet av: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt
 • Klara Hammarström – Beat of broken hearts
  Bidraget skrivet av: – David Kreuger, Fredrik Kempe, Niklas Carson Matsson, Andreas Wijk
 • Eric Saade – Every Minute
  Bidraget skrivet av: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Linnea Deb, Joy Deb, Eric Saade

Duellen mellan Danny Saucedo och Eric Saade

Det Ă€r ingen hemlighet att blickarna i Ă„rets Melodifestivalen kommer vara riktade pĂ„ Danny Saucedo och Eric Saade – tvĂ„ personer som hamnat i luven pĂ„ varandra flera gĂ„nger tidigare, inte bara angĂ„ende mello. Artisterna, som bĂ„da varit i förhĂ„llande med Molly SandĂ©n, har vid Ă„tskilliga tillfĂ€llen gĂ„tt ut med syrliga passningar Ă„t varandra i media och tv, och deras rivalitet Ă€r vĂ€lkĂ€nd i Sverige, nĂ„got som kittlar lite extra inför tĂ€vlingen i mello. Vem vinner av Eric och Danny? Vi fĂ„r se vad Melodifestivalen oddsen skvallrar om.

Eric Saade har valt att gÄ tillbaka till en engelsk poplÄt som han varit sÄ framgÄngsrik med tidigare i tÀvlingen medan Danny Saucedo kommer att sjunga pÄ svenska i Ärets Mello. Saade gick ocksÄ ut med ett lagom kaxigt uttalande nyligen nÀr han sa till Aftonbladet att han stÀllde upp för att det Àr Christer Björkmans sista Är som artistansvarig.

Jag vill att Sverige vinner Eurovision nu nÀr det Àr Christers sista Är.

Det ÄterstÄr att se om rivaliteten mellan de bÄda fÄr en egen Wikipedia-sida som Ronaldo och Messis vÀrldskÀnda rivalitet har fÄtt, eller om detta mello kommer att lösa saker. Vi hÄller koll pÄ oddsen för Melodifestivalen för att se vem av dessa herrar som tippas att vinna!

Idol och talang har mÄnga representanter

Som sig bör i ett startfĂ€lt finns det en hel del före detta tĂ€vlande frĂ„n talangprogram som Idol och Talang i Ă„rets upplaga av Melodifestivalen. 2021 hittar vi vinnaren frĂ„n Idol 2019 Tusse, tvĂ„an frĂ„n samma program 2018 Kadiatou och Frida Green som gick till final i Talang 2018. Frida var ocksĂ„ med i Ă„rets Idol men Ă„kte ur redan innan kvalfinalen. 

Även Danny Saucedo och Eric Saade har varit med i programmet men kan nog knappast rĂ€knas som ”Idoler” lĂ€ngre. 

Dubbel rock med Mustasch och Lillasyster

Melodifestivalen 2021 blir ocksĂ„ nĂ„got för alla rockfans dĂ€r ute dĂ„ tvĂ„ minst sagt etablerade rockband finns med i startfĂ€ltet. Den dubbla grammisvinnaren Mustasch Ă€r med och tĂ€vlar med den egenskrivna lĂ„ten ”Contagious”, skriven av bandets sĂ„ngare Ralf Gyllenhammar och gitarristen David Johannesson . 

Medverkar gör ocksĂ„ platinabandet Lillayster frĂ„n SkĂ„ne som gör debut i sammanhanget med lĂ„ten ”Prenteder”. Det Ă„terstĂ„r att se vem som gĂ„r lĂ€ngst av de tvĂ„ rockbanden men för den breda massan Ă€r Mustasch betydligt mer etablerade.  

Rutinerade schlagerdrottningar

Mellon 2021 förĂ€ras med tvĂ„ tidigare vinnare i form av Jessica Andersson och Charlotte Perrelli. Den sistnĂ€mnde har vunnit tĂ€vlingen tvĂ„ gĂ„nger med ”Take me to your heaven” och ”Hero” varav den första lĂ„ten tog henne hela vĂ€gen till seger i Eurovision Song Contest. 2008 vann ”Hero” ”Mellon” men det blev endast en 18:e plats i Eurovision.

Jessica Andersson Ă€r ocksĂ„ en rutinerad schlagerdrottning som gjorde debut i duon Fame med ”Give me your love” som vann Melodifestivalen 2003 och kom femma i Eurovision samma Ă„r. Sedan dess har det blivit ytterligare sex deltaganden i tĂ€vlingen dĂ€r hon gĂ„tt till final fyra och nĂ„tt en sjĂ€tteplats som bĂ€st. 2021 stĂ€ller hon upp med lĂ„ten ”Horizon” som bland annat Ă€r skrivet av hitmakarna David Kreuger och Fredrik Kempe.  

Jokrarna

Det finns ett gĂ€ng up and coming-artister i starfĂ€ltet ocksĂ„. Efraim Leo Ă€r ett sĂ„dant exempel pĂ„ ett stjĂ€rnskott med en rakt uppĂ„tgĂ„ende karriĂ€r. Clara Klingenström Ă€r ocksĂ„ ett intressant namn med personliga lĂ„tar med hög igenkĂ€nningsfaktor. Det Ă€r extra roligt med odds pĂ„ dessa deltagare eftersom att de inte Ă€r lika sĂ€kra som ”kĂ€ndisarna” men de kan li

Den största jokern Ă€r Julia Alfrida som tog sig till final i ”P4 nĂ€sta”, en sĂ„ngtĂ€vling dĂ€r en deltagare till Schlagerfestivalen ska utses. Trots att Julia inte vann tĂ€vlingen blev hon utvald av tĂ€vlingsproducenten Karin Gunnarsson att medverka 2021. LĂ„ten hon upptrĂ€der mer Ă€r skriven av henne sjĂ€lv tillsammans med tvĂ„ rutinerade lĂ„tskrivare för Melodifestivalen i form av Jimmy Jansson och Melanie Wehbe.


 1. Minsta insats 50 kr och krav pÄ 1x faststÀllt spel för att fÄ spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gÀller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. TidsbegrÀnsningar och villkor tillÀmpas
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Om Melodifestivalen

Melodifestivalen har en lÄng historia. Röstning och programupplÀgg har under Ären Àndrats flera gÄnger. Vi tÀnker att det Àr nÄgot som ocksÄ krÀvs för att hÄlla uppe intresset för en tÀvling av detta slag. Musik intresserar i stort sett alla men att fÄ med sig svenska folket pÄ ett vinnande koncept krÀver ambition och förÀndring och det har Melodifestivalen lyckats med.

TÀvlingsupplÀgg Melodifestivalen

Nuvarande form pĂ„ tĂ€vlingen har funnits sedan 2002. DĂ„ övergick man frĂ„n endast en final till att ha fyra deltĂ€vlingar, en andra chans samt en final. Under Ă„ren fram till idag har röstningsformen justerats men grunden Ă€r densamma. Tittarna och jurygrupperna har vardera 50% av rösterna i finalen men delfinalerna i Melodifestivalen bestĂ€ms av tittarna. Man har lĂ€nge kunnat spela pĂ„ odds pĂ„ melodifestivalen, vilket har höjt tĂ€vligen – iallafall i vĂ„ra ögon!

TÀvlingsupplÀgget Àr en stor del av orsaken till att denna tÀvling blivit en stor favorit bland folket. Varje deltÀvling har sju stycken tÀvlande. Röstningen i delfinalerna sker helt av tittarna. Av de sju bidragen gÄr tvÄ direkt till final, tvÄ gÄr till andra chansen och tre bidrag fÄr lÀmna deltÀvlingen. Detta upprepas pÄ varje deltÀvling i Melodifestivalen. De Ätta bidrag som gÄr till andra chansen stÀlls mot varandra i dueller som Àven dessa avgörs av tittarna och dÀrifrÄn gÄr fyra bidrag till finalen som totalt har 12 bidrag. Röstningen i finalen avgörs till 50% av tittarnas röster och till 50% av 11 europeiska jurygrupper.

Tidigare vinnare

Placering respektive Ă„r i Eurovision inom parentes’

 • 2019: John Lundvik – Too late for love (5)
 • 2018: Benjamin Ingrosso – Dance you off (7)
 • 2017: Robin Bengtsson – I can’t go on (5)
 • 2016: Frans – If I were sorry (5)
 • 2015: MĂ„ns Zelmerlöw – Heroes (1)
 • 2014: Sanna Nielsen – Undo (3)
 • 2013: Robin Stjernberg – You (14) [Idol 2011]
 • 2012: Loreen – Euphoria (1)
 • 2011: Eric Saade – Popular (3)
 • 2010: Anna Bergendahl – This Is My Life (ej vidare frĂ„n semifinal) [Idol 2008]
 • 2009: Malena Ernman – La Voix (21)
 • 2008: Charlotte Perrelli – Hero (18)
 • 2007: The Ark – The Worrying Kind (18)
 • 2006: Carola HĂ€ggkvist â€“ Evighet (5)
 • 2005: Martin Stenmarck – Las Vegas (19)
 • 2004: Lena Philipsson – Det gör ont (6)
 • 2003: Fame – Give Me Your Love (5)
 • 2002: Afro-Dite – Never Let It Go (8)
 • 2001: Friends – Lyssna till ditt hjĂ€rta (5)
 • 2000: Roger Pontare – NĂ€r vindarna viskar mitt namn (7)

Vem vinner melodifestivalen 2021?

Enligt oddsen pÄ Melodifestivalen set det ut att vara Tusse som kommer att bli solklar vinnare.

NÀr Àr Melodifestivalen final 2021?

13e mars 2021, 20.00 sÀnds pÄ SVT1.

Har Melodifestivalen 2021 publik?

Nej inte i vanlig utstrÀckning. Det Àr nÄgra fÄ personer pÄ plats, men ingen öppen publik Àr tillÄten pÄ grund av Covid-19.