Travspel

Även fast trav inte är den mest populäraste kategorien bland oddskategorierna så har vi svenskar gott om travspel att välja mellan!
På denna sida berättar vi om varje travspel som finns ute på svenska marknaden.

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Travspel hos Legolas.bet

Legolas.bet grundades år 2017 och är nu det spelbolag som hotar ATG mest bland trav bettingen. De är även de ända spelbolaget med ATG som har egna poolspel inom trav. I dagens läge har Legolas.bet 5 olika travspel att välja mellan:

  • P76 – Poolspel likt v75 där du försöker pricka vinnare mellan 7 lopp. Radinsatsen ligger på 50 öre och lyckas du pricka rätt på 6 eller 7 rader (i fåfall 5) vinner du. P76 kan du för mestadels spela varje vecka, dagarna är varierande dock.
  • P54 – Poolspel där du försöker pricka vinnare mellan 5 lopp. Radinsatsen ligger på 3 kr och lyckas du pricka rätt på 4 eller 5 rader vinner du.
  • P3 – Poolspel där du spelar på 3 lopp. Här måste du pricka alla 3 rader för att vinna.
  • D2 – Hitta vinnare mellan 2 lopp, här behöver du också alla rätt för att vinna.
  • Winner – Som titeln låter, spela på en vinnare och få ut vinsten baserat på hur hög odds hästen ligger på.

Dagens Dubbel

Dagens Dubbel

Dagens Dubbel är en spelform som ATG har erbjudit sedan år 1987. Du kan hitta mer utförlig information om den här spelformen på vår sida om Dagens Dubbel.

När man spelar Dagens Dubbel hos ATG gäller det att tippa vinnarhästarna för två lopp. Det är ATG som väljer ut vilka lopp man kan spela på, och de lopp de väljer är vanligen de två sista loppen på en viss travbana. För att vinna något måste man få rätt i båda loppen. Oddset för Dagens Dubbel är rörligt och kan ändra sig ända fram till spelstopp.

Spelsajten Racebets erbjuder en spelform vid namn Daily Double som påminner om ATG:s Dagens Dubbel men som är tillgänglig för betydligt fler lopp (i och utanför Sverige) än de som ingår i ATG:s utbud. För mer detaljerad information, gör ett besök hos Racebets.

Exacta

Exacta är en spelform som bland annat erbjuds av Racebets. Man satsar på vilken häst som kommer att bli etta och vilken häst som kommer att bli tvåa i loppet. För att vinna något krävs att du tippar helt rätt.

Vill du tippa vilka två hästar som kommer att bli etta och tvåa, men är osäker på i vilken ordning de kommer att placera sig? Ta i så fall en titt på satsningen Quinella istället.

Harry Boy

harryboy

Harry Boy är en funktion hos ATG som man kan använda för att spela på hästar utan att själv behöva fatta alla beslut. Man kan låta Harry Boy skapa hela spelkupongen, eller börja med att manuellt markera de bitar man själv vill bestämma och sedan låta Harry Boy fylla i resten. Du väljer alltid själv hur stor insatsen ska vara, och vilken spelform du vill spela. Harry Boy finns tillgänglig för V75, V65,V64, V5, V4, Dagens Dubbel, Lunch Dubbel, Trio, Tvilling och Komb. (Komb är ett galoppspel.)

Mer detaljerad information om Harry Boy hittar du på vår sida om Harry Boy.

Att använda sig av Harry Boy är inte det samma som att låta slumpen bestämma hur man satsar. Tvärt om är Harry Boy kopplat till ett datorsystem som känner av hur övriga spelare har satsat sina pengar och Harry Boy-funktionen använder sig av denna information för att skapa din spelkupong.

Head to Head

Head to Head innebär att man satsar på vem av två hästar som kommer att placera sig bäst i ett lopp. Det är en spelform med fasta odds, så när du gör din satsning vet du exakt vilket odds som kommer att gälla om du vinner.

Head to Head är en spelform som erbjuds av många olika spelsajter där man kan spela på trav. Vi hittar den till exempel hos Racebets. På vissa spelsajter används termen Who over Who istället för Head to Head.

Ita

Ita är en spelform som bland annat finns tillgänglig hos Racebets. Denna satsning innebär att man tippar vilken häst som kommer att hamna på andra plats i ett lopp. För att vinna något måste hästen du satsade på komma tvåa. Om den segrar eller hamnar på tredje plats eller sämre blir du alltså utan vinst.

Lunchdubbeln

Lunchdubbeln är en spelform hos ATG som bygger på samma princip som Dagens Dubbel. Man tippar vinnarna i två av ATG utvalda lopp och får betalt om man lyckas tippa båda rätt.

Den stora skillnaden är att medan Dagens Dubbel vanligen innebär att man satsar på dagens två sista lopp på en viss travbana, är Lunchdubbeln precis som namnet anger alltid för lopp som äger rum vid lunchtid. Lunchdubbeln ordnas varje dag, året runt. På vardagar och söndagar är Lunchdubbeln vanligen kopplad till den travbana som kör lunchomgången av V5. På lördagar körs Lunchdubbeln på den travbana som V75-loppen äger rum på.

Mer information hittar du på vår sida om Lunchdubbeln.

Plats

Plats är en spelform hos ATG som är tillgänglig för varenda lopp. Man satsar på en häst och får betalt om den placerar sig. För mer information om vad som gäller för att spela på Plats hos ATG, besök vår sida om Vinnare och Plats.

Precis som Vinnare är Plats en extremt populär spelform i alla länder där man spelar på trav, och spelformen finns tillgänglig på massor av olika spelsajter på internet. Hos Racebets heter den här spelformen Place.

När har en häst placerat sig? Vad som krävs för att en häst ska anses ha placerat sig varierar mellan olika lopp, huvudsakligen beroende på hur många hästar som deltar i loppet. Vanligast är att hästen måste hamna på första, andra eller tredje plats, men det finns även lopp där endast första och andra plats räknas (lopp med få hästar) och lopp där det räcker med att hästen placerar sig på fjärde plats eller bättre (lopp med många hästar). Det är därför viktigt att alltid kontrollera vad som gäller för loppet innan man gör sin satsning. Tänk också på att olika spelsajter kan ha olika regler för samma lopp.

Quinella

Quinella är en spelform som bland annat finns tillgänglig hos Racebets. Du satsar på två hästar som du tror kommer att placera sig etta och tvåa i loppet, och du får betalt om du får båda rätt, oavsett inbördes ordning. Om du satsar på hästarna X och Y får du alltså betalt oavsett om X blir etta och Y tvåa eller om Y blir etta och X tvåa.

Raket

Raket är en spelform hos ATG där man har chans att vinna mycket stora belopp även med liten insats. Du väljer ut sju lopp och spelar Vinnare eller Plats på varje lopp. Om du vinner något i första loppet får du inte ut pengarna, utan pengarna förs vidare som insats till nästa lopp. Om du vinner nästa lopp förs vinsten vidare som insats till tredje loppet, och så vidare.

För mer information om hur den här spelformen fungerar, besök vår sida om Vinnare och Plats.

Superfecta

Superfecta är en spelform som bland annat kan hittas hos Racebets. Du satsar på att häst V ska komma etta, häst X ska komma tvåa, häst Y ska komma trea och häst Z ska komma fyra. Hästarna måste placera sig exakt så i loppet för att du ska vinna något.

Swinger

Swinger är en spelform som vi hittar hos bland annat Racebets. Du satsar på två hästar som du tror ska komma etta, tvåa eller trea i ett lopp. Så länge båda hästarna hamnar bland de tre bästa platserna får du betalt. Det spelar ingen roll om dina hästar blir etta och tvåa, etta och trea eller tvåa och trea – alla tre alternativen innebär vinst på din satsning.

Hos Racebets är Swinger-satsningen endast tillgänglig för lopp där minst sex hästar deltar.

Trifecta

Trifecta är en spelform som finns tillgänglig på många spelsajter som erbjuder spel på trav, inklusive Racebets. Du satsar på att häst X ska komma etta, häst Y ska komma tvåa och häst Z ska komma trea i loppet. Rätt häst måste placera sig på rätt plats för att du ska få betalt.

Trio

TRIO

Hos ATG är Trio en spelform där det gäller att tippa vilken häst om blir etta, vilken häst som blir tvåa och vilken häst som blir trea i ett visst lopp. Man måste få alla rätt för att vinna något. Mer detaljerad information hittar du på vår sida om Trio och Trio Flex hos ATG.

Trio är en spelform som av tradition varit mer populär utomlands än i Sverige, särskilt i engelskspråkiga länder. De allra flesta spelsajter som erbjuder spel på trav erbjuder den här spelformen, fast de exakta villkoren kan varierar mellan olika spelsajter så det är viktigt att vara uppmärksam. Spelformen Trio hos Racebets kräver till exempel inte att du ska tippa exakt vilken position varje häst ska hamna på, utan du tippar bara vilka tre hästar du tror kommer att ta de tre översta placeringarna i loppet och vinner om du får rätt – oavsett hur de tre hästarna placerar sig i förhållande till varandra.

Trio Flex

Trio Flex är en specialvariant av Trio som erbjuds av ATG. Du börjar med att välja ut hur stor insats du vill göra, och anger sedan vilka hästar du vill satsa på. Den fasta insatsen räknas sedan om till en procentsats utifrån hur många hästar du väljer. Ju fler hästar, desto lägre procentsats. Om procentsats hamnar under 100% och du vinner, erhåller du ett lägre belopp än den ordinarie utdelningen för Trio. Om procentsatsen hamnar över 100% och du vinner, erhåller du ett högre belopp än den ordinarie utdelningen för Trio.

Mer information om hur det hela fungerar hittar du på vår sidan om Trio och Trio Flex.

Trita

Trita är en spelform som bland annat finns tillgänglig hos Racebets. Den här spelformen innebär att man satsar på vilken häst som kommer att hamna på tredje plats i loppet. För att du ska vinna något måste hästen du satsade på komma trea. Om den kommer etta eller tvåa, eller hamnar på fjärde plats eller sämre, blir du utan vinst.

Tvilling

Tvilling är en spelform hos ATG där man tippar vilka hästar som kommer att bli etta och tvåa i ett travlopp. Man behöver inte ange vilken häst som ska bli etta och vilken häst som ska bli tvåa, utan det räcker med att de två hästar man satsat på tar de två översta placeringarna för att man ska få betalt.

Lägsta insats är 5 kronor. ATG erbjuder Tvilling-spel på samtliga lopp i ATG:s tävlingskalender.

Mer information om hur Tvilling fungerar hos ATG hittar du på vår sida om spelformen Tvilling.

Tvilling är en spelform som erbjuds hos väldigt många av de spelsajter på nätet där man kan spela på travlopp, fast spelformen heter förstås vanligen något annat än just Tvilling.

V3

V3 är en spelform hos ATG där det gäller att tippa vinnande häst i tre avdelningar. Får man 3 rätt vinner man alltid, och i vissa fall går det även att vinna med 2 rätt.

Mer detaljerad information om spelformen V3 hittar du på vår sida om V3.

V3 avgörs i regel inom ramen för V5, V86 eller V75. Det brukar finnas tre eller fyra olika omgångar att spela på varje dag; en vid lunchtid och sedan två eller tre under eftermiddagen och kvällen.

V4

v4

V4 är en spelform hos ATG där det gäller att tippa vinnande häst i fyra olika avdelningar. Normalt krävs fyra rätt för att vinna, men om ingen inlämnad spelkupong har fyra rätt fördelas vinstpengar över de spelkuponger som har tre rätt.

Mer detaljerad information om V4 kan du hitta på vår sida om V4.

V4 avgörs i regel inom ramen för V5, V64, V65, V75 eller V86.

V5

V5 är en spelform hos ATG där det gäller att tippa vinnande häst i fem olika avdelningar. För att vinna något krävs 5 rätt. Om ingen spelkupong har 5 rätt fördelas dock vinstpengar över de kuponger som har 4 rätt.

Du kan läsa mer detaljerad information om V5 på vår sida om V5.

Det finns normalt flera stycken omgångar av V5 att spela på varje dag. I vissa fall körs loppen inte i Sverige utan på travbanor i andra nordiska länder. Det är särskilt vanligt att travbanor i Norge och Danmark används för eftermiddagens V5-omgångar.

V64

V64 är en spelform hos ATG där det gäller att tippa vinnande häst i sex olika lopp, men man behöver inte få sex rätt för att få betalt utan det räcker med fyra rätt. V64 avgörs på måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar.

Du kan läsa mer detaljerad information om den här spelformen på vår sida om V64 och V6.

Även om det räcker med fyra rätt för att få betalt på V64 så är det bättre att få fem eller sex rätt eftersom det ger högre vinst. Det finns en vinstpott för 4 rätt (40% av den totala vinstpotten), en vinstpott för 5 rätt (20% av den totala vinstpotten) och en vinstpott för 6 rätt (40% av den totala vinstpotten.

V6

V6 är en spelform hos ATG där det gäller att tippa vinnande häst i 6 lopp, och det krävs 6 rätt för att få något betalt. Man använder sig av samma spelkupong som för V64 och tippar på samma lopp; sedan kryssar man i fältet för V6 för att ange att man inte vill spela V64 utan V6.

Får man 6 rätt på V6 vinner man 2,5 gånger utdelningen för 6 rätt på V64.

Du kan läsa mer detaljerad information om den här spelformen på vår sida om V64 och V6.

V65

v65

V65 är en spelform hos ATG där det gäller att tippa vinnarhästen för sex olika avdelningar. För att få betalt måste man få minst fem rätt. Det finns en vinstpott för fem rätt och en annan för sex rätt.

V65 är en av de äldsta spelformerna hos ATG som fortfarande erbjuds; premiären ägde rum redan år 1974. Du kan läsa mer om denna populära spelform på vår sida om V65.

V65 arrangeras upp till fem gånger i veckan.

V75

V75 introducerades år 1993 och nu mera den mest populära spelformen hos ATG. Eftersom V75 är en så populär spelform brukar det hamna mycket pengar i vinstpotten för varje omgång. Du kan läsa mer om V75 på vår sida om V75 och V7.

När man spelar på V75 gäller det att tippa segerhästen i sju av ATG utvalda lopp. För att man ska få betalt räcker det med fem rätt, ju fler rätt desto högre vinst. 40% av den total vinstpotten går till potten för sju rätt, 20% av den totala vinstpotten går till potten för sex rätt och 40% av den totala vinstpotten går till potten för fem rätt.

Ordinarie V75 avgörs på lördagar. Ibland erbjuds dessutom Extra V75 på någon annan dag i samband med stora travtävlingar.

V7

V7 är en spelform hos ATG där du tippar vinnande häst i 7 lopp, och endast får betalt om du får alla rätt. Man använder sig av samma spelkupong som för V75 och tippar på samma lopp; sedan kryssar man i fältet för V7 för att ange att man inte vill spela V75 utan V7.

Får du 7 rätt på V7 vinner du 2,5 gånger utdelningen för 7 rätt på V75.

Du kan läsa mer detaljerad information om den här spelformen på vår sida om V75 och V7.

V86

v86

V86 är en spelform hos ATG där man tippar vinnarhästen för totalt åtta avdelningar. För att få betalt krävs minst sex rätt. Ju fler rätt, desto mer vinner man.

Du kan läsa mer detaljerad information om V86 på vår sida om V86.

V86 körs på onsdagar. Radpriset är bara 0,25 kronor vilket gör V86 till en billig spelform per rad. Detta innebär dock inte att vinstpotterna är små – eftersom V86 har blivit så populärt och man satsar på så många avdelningar brukar det strömma in mycket pengar till varje spelomgång.

40% av den totala vinstpotten går till potten för 8 rätt, 20% av den totala vinstpotten går till potten för sju rätt och 40% av den totala vinstpotten går till potten för sex rätt.

Vinnare

Vinnare är en spelform hos ATG som är tillgänglig för varenda lopp. Precis som namnet anger gäller det att tippa vilken häst som kommer att vinna ett lopp.

För mer information om vad som gäller för att spela på Vinnare hos ATG, besök vår sida om Vinnare och Plats.

Vinnare är en extremt vanlig spelform även hos andra speloperatörer, så det finns många olika spelsajter att välja mellan för den som vill satsa på Vinnare, till exempel Racebets. På engelska kallas denna spelform vanligen för Win eller Straight bet.

Vinnare och Plats

Vinnare & Plats är en spelform hos ATG som är tillgänglig för varenda lopp. Att spela på Vinnare & Plats innebär att man egentligen gör två vad samtidigt. Man satsar på att en viss häst ska vinna loppet och man satsar på att den hästen ska placera sig. Vad ”att placera sig” innebär beror på omständigheterna. För vissa lopp måste en häst komma etta eller tvåa för att den ska ha placerat sig, i andra lopp ingår även tredjeplatsen.

För mer information om vad som gäller för att spela på Vinnare & Plats hos ATG, besök vår sida om Vinnare och Plats.

Det finns en snarlik spelform hos Racebets som heter Each Way.