Hur man spelar på trav

Det finns många olika spelformer att välja mellan för den som vill spela på trav. För den som vill veta mer rekommenderar vi ett besök på vår översiktssida för travspel. Exakt hur man fyller i sin travkupong beror dels på vilken spelform man ska spela på, dels på vilken spelarrangör man spelar hos. Exempel på tillgängliga spelarrangörer för den som vill spela på trav är ATG, Legolas.bet, Unibet, Leovegas, Betfair och Bet365.

Spela på trav här

 1. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. min. insättning 100 kr. 10x omsättningskrav. bonusen är giltig i 60 dagar.
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
 2. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Att spela på V75

trav v75

En av de absolut mest populära spelformerna för trav i Sverige är V75 hos ATG och vi tänker därför gå lite närmre in på hur man fyller i en V75-kupong. När man väl har lärt sig hur kupongen för V75 är uppbyggd är det väldigt enkelt att luska ut vad som gäller för till exempel V64, V65 och V86 eftersom de är uppbyggda på samma vis.

Ordinarie V75 äger rum varje lördag och består av 7 lopp. För att spela på V75 måste man tippa vilken häst som kommer att vinna i respektive lopp. För att vinna något krävs minst 5 rätt. Ju fler rätt, desto större vinst. Man kan dock inte i förväg veta hur mycket man vinner vid 5 rätt, 6 rätt och 7 rätt eftersom V75 inte är ett spel med fasta odds. Hur stora vinsterna blir beror på hur mycket pengar som satsas och hur många spelkuponger det är som ska vara med och dela på vinsten i respektive vinstpott. Detta står klar först efter att alla de sju loppen har avslutats.

Du kan antingen fylla i en papperskupong och lämna in den till ett ATG-ombud eller på travbanan, eller så kan du gå till ATG:s sajt och fylla i din kupong där och lämna in den digitalt. ATG:s sajt går att nå både i datorn, i mobiltelefonen och på surfplattor.

Hur fyller jag i spelkupongen?

 1. Välj den spelkupong som är avsedd för V75.
 2. Om du placerar spelkupongen vågrätt ser du längst upp sex vita rutor med siffrorna 1-15 i varje ruta. (Längst till vänster om dessa rutor står ordet hästar.) Det är här du ska markera vilka hästar du vill satsa på för varje lopp.
 3. Dra ett lodrätt streck över de hästar du vill satsa på i varje avdelning (vit ruta) på spelkupongen. (Avdelning = lopp.)Man behöver bara markera en häst per lopp, men de flesta tippare väljer att markera fler hästar än så, åtminstone i några av avdelningarna. Anledningen är förstås att det är svårt att förutsäga exakt vilken häst som kommer att vinna – ofta har man kanske några stycken hästar som man tror har bra chans att komma etta och man väljer därför att markera mer än en häst.Det finns ingen övre gräns för hur många av hästarna du kan satsa på i ett lopp, men ju fler hästar du markerar desto dyrare blir det att lämna in din spelkupong. Markerar man väldigt många hästar kan kostnaden bli så stor att den överstiger vad man har chans att vinna, till och med om man skulle vara ensam vinnare med 7 rätt i en jackpottomgång av V75.
 4. Under varje avdelning finns en liten ruta som man ska fylla i, där man anger hur många hästar man satsat på i just den avdelningen.
 5. Antalet hästar som markerats i varje avdelning multipliceras sedan med varandra. Den summa du får fram när du multiplicerar anger antalet rader ditt spel består av. Varje rader kostar 50 öre. Det är därmed antalet rader som avgör hur mycket det kostar att lämna in din V75-kupong.Exempel 1:Du har bara satsat på en häst per lopp.1 x 1 x 1 x 1 x 1 x 1 x 1 = 1. 1 x 50 öre = 50 öre. Att lämna in din spelkupong kostar 50 öre.

Exempel 2:

Du har satsat på två hästar i varje lopp.

 • 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 = 128. 128 x 50 öre = 64 kronor. Att lämna in din spelkupong kostar 64 kronor.

Exempel 3:

Du har satsat på olika antal hästar i de sju loppen.

 • 2 hästar x 5 hästar x 1 häst x 3 hästar x 3 hästar x 4 hästar x 8 hästar = 2 880.
 • 2 880 x 50 öre = 1 440 kronor. Att lämna in din spelkupong kostar 1 440 kronor.

Obs! Om du lämnar in din spelkupong hos ett ATG-ombud tillkommer en inlämningsavgift. Hos ATG på nätet tas ingen sådan avgift ut.

 1. Fyll i reserver, om du vill ange reserver. Detta görs i de rosa rutorna som sitter under de vita rutorna på spelkupongen. Lägst till vänster om de rosa rutorna kan de se ordet reserver.Om den häst du satsat på blir struken (inte kan delta i loppet, till exempel på grund av en skada) hamnar din satsning på reserven istället. Du får markera två reservhästar per avdelning. Om du inte anger några reserver används en förutbestämd turordning (som du kan se på travprogrammet) för att avgöra vilka hästar som ska fungera som reserver för strukna hästar.Du anger ordningen för dina två reservhästar genom att strecka L eller H under den rosa rutan. Om du streckar H innebär det att reserven med det högsta numret går in som första reserv. Om du streckar L innebär det att reserven med lägsta numret går in som första reserv.
 2. Om du vill, fyll i antal system du vill spela med: 2 / 5 / 10 / 20 / 50 / 100Om du inte anger något här spelar du med ett enda system.Om du till exempel anger att du vill spela med 5 system innebär det i praktiken att din spelkupong lämnas in 5 gånger (en så kallad flerbong). Du måste betala insatsen 5 gånger, men eventuell vinst multipliceras med 5. Om du känner dig hyfsat säker på att din spelkupong kommer att vara en vinnande kupong kan det alltså finnas en poäng i ett lämna in den flera gånger, eftersom du får en större del av vinstpotten vid vinst.
 3. Nu är din V75-kupong redo att lämnas in!
>