V65

v65V65 är den mest klassiska spelformen i ATG:s utbud av spel på trav. Den första tävlingsdagen var den 18 augusti 1974. Loppen kördes då på Solvalla. Under närmare 20 år var V65 sedan ATG:s stora flaggskepp och spelformen arrangerades varje lördag som veckans huvudevenemang på tävlingsschemat. Sedan införandet av V75 har V65 dock tappat i status. Tävlingar för V65 arrangeras emellertid fortfarande upp till en handfull gånger varje vecka.

Spelidén i V65 är att pricka vinnareekipaget i sex avdelningar. Vinster betalas ut för 6 rätt respektive 5 rätt. Radpriset är en krona.

Fakta om V65

Speldag: Upp till 5 gånger per vecka
Utdelning: 6 och 5 rätt
Utbetalningsprocent: 65%
Radpris: 1 kr

Hur spelar man V65?

V65 kan du spela både på nätet, hos ditt spelombud och på travbanan. Kupongen omfattar sex avdelningar och du ska välja vilken eller de ekipage du tror mest på i respektive avdelning. Du kan välja allt mellan ett ekipage och att strecka alla ekipage i hela avdelningen. När du är klar med dina streck ska du multiplicera antalet hästar i avdelningen med varandra där du börjar med att multiplicera avdelning 1 med avdelning 2 och sedan fortsätter till avdelning 6 på samma sätt. Din insats blir antalet rader multiplicerat med 1 kr per rad. Vill du förenkla och snabba upp ditt spelande kan du välja alternativet Harry Boy och få en färdig kupong med valfritt värde.

Vad kostar det att spela på V65?

Lägsta insatsen på V65 är 1 kr. Då streckar du ett ekipage i var och en av de sex avdelningarna. Det finns ingen egentlig begränsning för hur mycket du totalt kan satsa per omgång.

När kan jag spela?

V65 avgörs i regel upp till fem gånger per vecka. Det är lördagens omgång som är den mest prestigefyllda och även är den som har den högsta omsättningen. I september utgår normalt lördagens ordinarie V65-omgång när Kriteriehelgen arrangeras på Solvalla. Spelstopp för V65 är olika beroende på vilken veckodag omgången avgörs. Veckodagar är spelstopp normalt 19:00 eller 20:00. På helger är spelstopp i regel kl. 14:00.

Vad kan jag vinna?

V65 betalar ut vinster på 6 rätt respektive 5 rätt. Vinstrekorden på V65 är alla satta innan det att V75 lanserades och idag är både omsättning och vinstbelopp betydligt mer blygsamma än under spelformens glanstid under sent 1980-tal och tidigt 1990-tal.

65% av omsättningen betalas tillbaka i form av vinster, där vinstfördelningen är 50 procent på 6 rätt och 50 procent på 5 rätt. Oavsett om du spelar på travbanan, hos ditt ombud eller på nätet kan du välja att bara ha chans på utdelning på 6 rätt. Om du då får just 6 rätt vinner du 2 gånger den normala utdelningen. Detta alternativ finns också för V75 och V86, men det är på just V65 som det är mest populärt.

Om det inte finns en enda kupong med 6 rätt för en spelomgång, alternativt om utdelningen på 6 rätt är under 20 kr, kommer vinstpotten att flyttas till nästa veckas omgång.

Var avgörs V65?

Varje år är det ett tjugotal travbanor landet runt som får äran att arrangera V65-omgångar. De riktigt stora travbanorna (Solvalla, Axevalla, med flera) lyser ofta med sin frånvaro på tävlingsschemat (om inte V65 är en del av V75 eller V86), men betydande banor som Boden, Mantorp, Bergsåker, Kalmar och Halmstad finns alltid med. Några gånger per år avgörs V65 på galoppbanorna Jägersro och Täby. Inte sällan är också den norska galoppbanan Övrevoll värd för V65-tävlingar.