V5

v5V5 är en spelform på trav och galopp som arrangeras varje dag året runt. Upp till en handfull dagar i veckan arrangeras faktiskt två eller fler omgångar och särskilt tidigt på veckan kan du spela V5 både vid lunch, på eftermiddagen och på kvällen. Spelidén med V5 är att du ska pricka rätt vinnare i fem avdelningar.

Fakta om V5

Speldag: Alla dagar
Utdelning: 5 rätt
Utbetalningsprocent: 65%
Radpris: 1 krona

Hur spelar man V5?

I V5 är målet att få 5 rätt på kupongen. Det är nämligen bara på 5 rätt som det blir vinst. Du kan spela på V5 både hos ditt spelutbud, på trav-/galoppbanan och givetvis också på nätet på ATG:s webbplats. Du börjar med att välja ut vilken eller vilka hästar du vill spela på i respektive avdelning. Sedan summerar du antalet hästar per avdelning och multiplicerar antalet i respektive avdelning för att få fram antalet rader. Radantalet multipliceras sedan med 1 kr. Om du spelar på nätet sker alla uträkningar automatiskt.

Vad kostar det att spela på V5?

Lägsta möjliga insats på V5 är 1 kr, vilket är radpriset för en kupong med en streckad häst i varje avdelning. Du kan välja hur många hästar som helst i varje avdelning.

När kan jag spela?

V5 avgörs i regel varje dag året om och inte sällan flera gånger per dag. V5 kan arrangeras inom ramen för V75-tävlingar men inte på banor som arrangerar V65 eller V64 och i regel inte på banor som arrangerar V86. Vissa dagar, särskilt tidigt under veckan, kan det finnas upp till fyra V5-omgångar att spela på varje dag. Nedan följer normala spelstopp för de fyra möjliga omgångarna under en tävlingsdag:
Lunchomgång: 12:20 (12:45 på helger)
Eftermiddag 1: 13:30
Eftermiddag 2: 15:00
Kväll: 18:30

Vad kan jag vinna?

ATG betalar ut vinster på 5 rätt. Om det inte finns någon kupong med 5 rätt flyttas vinstpotten över till kupongerna med 4 rätt. Det skapas alltså aldrig jackpottar på V5. Av de totala insatserna betalar ATG ut 65% i form av vinster, precis som är fallet med V75, V65 och V86.

Var avgörs V5?

V5 är en spelform för vilken ATG använder sig av banor både i Sverige och i övriga Norden. För kvällsomgången är det normalt alltid svenska banor som används, men för eftermiddagsomgången kan banor (både trav- och galoppbanor) i Norge och Danmark användas. Under vintern är det nästan mer regel än undantag att eftermiddagarnas V5-omgångar körs på banor i andra nordiska länder. Vad gäller loppen i Sverige är alla banor i Sverige representerade på kalendern över årets tävlingsdagar, även de allra minsta banorna.