Komb

kombKomb är en spelform som gäller anbart för galopptävlingar. Den anordnas varje tävlingsdag på galoppbanorna Täby Galopp, Jägersro och Göteborg Galopp varje månad med undantag för mars.

Spelidén för Komb är ungefär densamma som för spelformen Tvilling för travlopp. Skillnaden ligger i att du i Komb ska hitta ettan och tvåan i ett lopp i rätt ordning, medan det i Tvilling inte spelar någon roll i vilken ordning hästarna kommer i mål.

Fakta om Komb

Speldag: Varje tävlingsdag
Utdelning: 1-2 i rätt följd
Utbetalningsprocent: 80%
Lägsta insats: 5 kr

Hur spelar man Komb?

Att fylla i en kupong för spel på Komb är en mycket enkel historia. Du börjar med att strecka den eller de hästar du tror har chans att vinna loppet. Sedan streckar du den eller de hästar du gissar har en chans att komma på andraplats. Givetvis kan du strecka en och samma häst både som 1:a och 2:a, men lika givet är att kupongen inte enbart kan utgöras av streck på en häst. Radantalet får du fram genom att multiplicera antalet streck för respektive plats. Den totala insatsen får du fram genom att multiplicera radantalet med insatsen per rad. Om du inte har någon aning om vilka hästar du ska spela på kan du använda dig av Harry Boy när du spelar på Komb.

Vad kostar det att spela på Komb?

Lägsta respektive högsta insats per rad på Komb är 5 kr respektive 1000 kr.

När kan jag spela?

Galopptävlingar anordnas i regel alltid strax efter lunch, oavsett veckodag. Spelstopp brukar vara mellan 12:30-13:00. Det är ungefär 70 tävlingsdagar per år och kombinationsspel erbjuds normalt en gång per tävlingsdag.

Vad kan jag vinna?

Det är totaloddset för kombinationen 1-2 multiplicerat med din insats per rad som blir din vinst om din kupong sitter. Om komboddset är 50.00 och du har satsat 40 kr per rad vinner du alltså 2000 kr.

Var anordnas Komb?

Komb anordnas på ett antal lopp varje tävlingsdag på galoppbanorna Täby Galopp, Jägersro, Göteborg Galopp samt på Strömsholm och Gärdet. Januari-februari är Täby den enda galoppbana som är öppen i Sverige och under mars månad är det tävlingsfritt. April och maj delar Täby och Jägersro på värdskapet för galopptävlingar i landet. Under sommarmånaderna delar Täby, Jägersro och Göteborg på värdskapet men någon eller några tävlingsdagar kan avgöras på Strömsholm respektive Gärdet. Under hösten och vintern är det bara Täby och Jägersro som är skådeplatserna.