Vinnare och plats

vinnare och platsVinnare och plats är ett samlingsnamn för tre spelalternativ i ett enskilt lopp i trav och galopp. ATG erbjuder spel på Vinnare (den häst som kommer först i mål), Plats (platserna 1-3 i mål) samt Vinnare och Plats. Vinnarspel är det ursprungliga spelet på hästsport och är fortfarande mycket populärt bland spelarna. Mest fokus på spelformen är det dock vid de allra största trav- och galopploppen.

Fakta om vinnare och plats

Speldag: Varje lopp
Utdelning: Vinnaren alternativt ettan, tvåan eller trean (plats)
Utbetalningsprocent: 80%
Insats per val: Från 5 kr

Hur spelar man på vinnare och plats?

Vinnare och plats spelar du på samma kupong. Innan du komponerar din kupong väljer du helt enkelt mellan tre alternativ, nämligen Vinnare, Plats eller Vinnare och Plats. Du väljer fritt antal hästar och sedan anger du insatsen per val (mellan 5-5000 kr). Att notera är att ett spel på ”Vinnare och Plats” i praktiken innebär att du placerar två vad på samma häst, varför insatsen dubblas.

Vad kostar det att spela på vinnare och plats?

Lägsta respektive högsta insats per vald häst är 5 kr respektive 5000 kr.

När kan jag spela?

Vinnarspel och platsspel anordnas för varje lopp på ATG:s tävlingskalender året om. Det innebär att du i praktiken har flera tusen lopp att spela på.

Vad kan jag vinna?

Utbetalningen vid vinst både för vinnare och plats blir oddset gånger radinsatsen. Om vinnaroddset till exempel är 5.00 och du har satsat 100 kr per rad vinner du 500 kr.

Var avgörs V&P-spel?

Vinnare och plats kan du spela många gånger per dag på både travbanor och galoppbanor både i Sverige och utomlands.

Raket

Raket är en lite speciell spelform där mycket små insatser kan ge mycket stora vinster. Namnet på spelformen skvallrar ganska bra om vad spelidén är. Du ska välja ut upp till sju lopp och spela vinnare eller plats på en häst i varje lopp. Om du vinner förs din vinst vidare till nästa lopp som insats i det loppet. Ett exempel på hur du kan komponera en kupong är som följer.
Lopp 1: Häst 2 som vinnare
Lopp 2: Häst 5 plats (1-3)
Lopp 3: Häst 8 plats (1-3)
Lopp 4: Häst 3 som vinnare
Lopp 5: Häst 7 som vinnare
Lopp 6: Häst 12 plats (1-3)
Lopp 7: Häst 9 som vinnare