Lunchdubbeln

Lunchdubbeln (LD) anordnas varje dag vid lunchtid året om. Vardagar och söndagar anordnas lunchdubbeln normalt på den bana som anordnar den ordinarie lunchomgången av V5. Lördagar ingår lunchdubbeln i tävlingarna på V75-banan. Spelidén är densamma som i Dagens Dubbel. Din uppgift är alltså att pricka vinnaren i två lopp.

Fakta om LD

Speldag: Varje dag
Utdelning: 2 rätt
Utbetalningsprocent: 75%
Lägsta insats: 5 kr

Hur spelar man Lunchdubbeln?

När du spelar Lunchdubbeln ska du välja ut de hästar du tror mest på i två enskilda lopp. Du kan välja hur många hästar som helst i varje lopp. När du är nöjd med dina val väljer du insats och lämnar in kupongen. Om du vill förenkla ditt spelande kan du ta hjälp av Harry Boy-funktionen. Givetvis kan du spela Lunchdubbeln både på nätet, på travbanan och hos ditt lokala spelombud.

Vad kostar det att spela på Lunchdubbeln?

Lägsta respektive högsta radpris för Lunchdubbeln är 5 kr respektive 1000 kr. Du får fram den totala insatsen för kupongen genom att multiplicera antalet streckade hästar i avdelning 1 med antalet hästar i avdelning 2 och sedan multiplicera radantalet med din valda insats.

När kan jag spela?

Du kan spela på Lunchdubbeln varje dag, 365 dagar per år. Spelstopp för Lunchdubbeln är omkring 12:30 på vardagar och cirka 13:00 på lördagar och söndagar.

Vad kan jag vinna?

Omsättningen på Lunchdubbeln uppgår allt som oftast till över 500 000 kr och flera gånger i veckan kan omsättningen överstiga miljonen. Omsättningens storlek har ofta en direkt korrelation med travbanans storlek och betydelse, vilket innebär att omsättningen nästan alltid är betydligt högre på Solvalla, Jägersro, Axevalla, med flera banor, än på de lite mindre banorna runt om i landet. Vilken spelform som är den överordnade för dagen spelar betydligt mindre roll.

Det är totaloddset och din insats som avgör hur mycket du vinner. Totaloddset får man fram genom att multiplicera vinnaroddsen för de respektive vinnarna. Om oddset på vinnarhästen i avdelning 1 är 15.00 och oddset för vinnaren i avdelning 2 är 3.00 blir totaloddset 45.00. Oddset multipliceras sedan med din radinsats. Om du spelar för minsta möjliga insats (5 kr) blir din vinst 225 kr.

Om någon av dina streckade hästar stryks från avdelningarna efter det att du har lämnat in din kupong får du tillbaka insatsen för alla de kombinationer där din strukna häst ingår.

Var avgörs LD?

Lunchdubbeln avgörs på den bana som anordnar lunchtävlingar. Vardagar är det i regel på banan som anordnar V5 vid lunchtid. På lördagar är det V75-banan som är värd för LD.