Trio

TRIOTrio är en spelform där din uppgift är att tippa de tre ekipage som kommer först i mål, dessutom i rätt ordning. Denna spelform är mycket populär i många andra länder, framför allt engelskspråkiga sådana, och har nu börjat växa ordentligt i popularitet i Sverige den senaste tiden.

Trio anordnas varje dag, många gånger om dagen, på utvalda lopp som körs inom ramen för spelformer med flera avdelningar.

Fakta om Trio

Speldag: Varje dag
Utdelning: Alla rätt (1-2-3 i loppet)
Utbetalningsprocent: 75%
Lägsta insats: 2 kr

Hur spelar man Trio?

En kupong Trio består av tre serier av exakt lika många nummer. Numren motsvarar antalet hästar i det enda lopp som är i fokus. Uppgiften är att välja ut den av hästarna som ska komma på första plats samt vilka hästar som kommer att placera sig som nummer två respektive nummer tre. Trio handlar alltså inte om vinnarspel eller platsspel utan om att gissa exakt rätt prispall. Givetvis kan du markera flera hästar för varje placering. När du har valt ut dina hästar multipliceras antalet val för varje placering (1 med 2 och sedan med 3). Sedan väljer du insats och placerar ditt spel. Trio kan spelas både på travbanan, på nätet och hos spelombud. TrioFLEX kan du emellertid bara spela på ATG:s webbplats på nätet.

TrioFLEX är en lite förenklad variant av ordinarie Trio. Med denna variant väljer du först total insats (50-2000 kr) för att sedan välja ut de hästar du tror på. Den fasta insatsen räknas sedan om till en procentsats utifrån hur många hästar du väljer. Ju fler hästar du väljer, desto lägre blir procentsatsen, och vice versa. Om din kupong sitter appliceras procentsatsen på den ordinarie utdelningen. Med en procentsats på under 100% vinner du ett lägre belopp än den ordinarie utdelningen. Motsatsen gäller vid en procentsats på över 100%.

Vad kostar det att spela på Trio?

Lägsta respektive högsta radpris för Trio är 2 kr respektive 500 kr. Den totala insatsen får du fram genom att multiplicera antalet rader med din valda insats per rad.

När kan jag spela?

Spel på Trio anordnas flera gånger per dag och du kan spela både vid lunch, på eftermiddagen och på kvällen. Ibland kan du också spela tidigt på morgonen samt sent på kvällen, detta om ATG erbjuder spel på trav från andra länder.

Vad kan jag vinna?

Utdelningen på en kupong med rätt kombination (1-2-3) avgörs av det totala oddset (vinnarodds respektive platsodds) multiplicerat med insatsen. Om det bara är favoriter som placerar sig blir oddsen inte särskilt höga. Om en eller två outsiders tar plats på pallen eller vinner blir totaloddset högre och därmed blir också utdelningen högre. För utdelningen på TrioFLEX, läs ovan. Omsättningen på en omgång Trio kan vara upp till en halv miljon kronor och det är 75% av insatserna som betalas ut som vinster.

Om en av hästarna du har streckat stryks får du pengarna tillbaka på de kombinationer i vilka den strukna hästen ingår.

Var avgörs Trio?

Trio avgörs varhelst ordinarie V-omgångar anordnas. Trio kan alltså arrangeras inom ramen för exempelvis V5, V86 och V75. De allra flesta banor i Sverige anordnar minst en handfull Trio-lopp varje säsong.