SpelaSpel Odds

Betting på UFC

Upptäck den häftiga fightingvärlden och allt det innebär med betting på UFC och MMA. UFC är en förkortning för Ultimate Fighting Championship och hänvisar till den organisation som varje vecka arrangerar galor.

Från att ha haft ett väldigt dåligt rykte har sporten utvecklats rejält och även om det finns många som fortfarande är skeptiska har skaran fans ökat allt mer. Ingenting tyder på att det skulle avta, snarare tvärtom. Upptäck allt det roliga som finns bland odds på UFC och ta del av spänning på hög nivå.

Bästa UFC odds hittas här!

Casino Fördelar Bonus Sida
1. Bet365
 • Gratis livestream till matcher
 • Största spelbolaget i världen
 • Live-chatt öppen dygnet runt

Upp till 1 250 kr i spelkrediter

TILL SPELBOLAG Läs Recension
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
2. Snabbare
 • Snabba uttag och registreringar!
 • Stark bonus
 • Snygg och smidig design

Sätt in 100 kr och få 100 kr sportbonus!

TILL SPELBOLAG Läs Recension 18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
3. Betsson
 • Egen app för bättre mobilupplevelse
 • Enormt utbud av spel
 • Tryggt och smidigt

100 kr extra att spela för vid första insättningen!

TILL SPELBOLAG Läs Recension 18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
4. No Account Bet
 • Inga överföringsavgifter
 • Extra snabb och trevlig kundservice
 • Snabb registrering och uttag

Sätt in 200 kr och få 100 kr extra!

TILL SPELBOLAG Läs Recension 18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
5. Unibet
 • En av sveriges bästa spelbolag
 • 3 olika bonusar att välja mellan
 • 14 vunna utmärkelser under 3 år

Sätt in 100 kr och få 100 kr i free bet!

TILL SPELBOLAG Läs Recension 18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
6. NordicBet
 • Över 8 000 olika event tillgängliga för liveodds
 • Möjlighet till spel på division 3-4
 • Svensksupport tillgänglig 24/7

Välj mellan två välkomstbonusar!

TILL SPELBOLAG Läs Recension 18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
7. Betsafe
 • Stort utbud av spel
 • Gratis livestream på sportevent
 • Support tillgänlig 24/7

Sätt in 100 kr och få 100 kr extra att spela för

TILL SPELBOLAG Läs Recension 18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
8. Betfair
 • Spelbörsen - Favorit bland betting
 • Mycket exklusiva spel & funktioner
 • Generösa erbjudanden

Spela för 100 kr - Få 100 kr i gratisspel

TILL SPELBOLAG Läs Recension 18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

UFC Odds tips

Vilka spelbolag har bäst odds på UFC?

Den absoluta majoriteten av spelbolagen idag har någon form av odds på UFC. Vissa har ett bättre utbud av andra och det som brukar skilja aktörerna åt är snarare antalet marknader än värdet på oddsen. Vi har valt ut några av våra favoriter som har riktigt bra odds på UFC. De flesta av dessa spelsidor erbjuder också ett välkomstpaket du kan ta del av om du vill få mer pengar att oddsa för på UFC.

Nordicbet

Spelbolaget Nordicbet har alltid många marknader tillgängliga på UFC. Genom att oddsa hos dem får du utmärkta förutsättningar till härliga odds på UFC.

LeoVegas

Den som vill betta på UFC från mobilen har mycket att vinna genom att oddsa hos LeoVegas. De har blivit utsedda till årets mobila spelbolag flera gånger och är kända för sina mobila förutsättningar för punters. 

 1. 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Unibet

Ett av Sveriges absolut största spelbolag är Unibet vilket också märks i utbudet av odds och marknader. På en nishad sport som UFC märks det ännu tydligare och därför är det väldigt många som testar Unibet för att få grymma odds i alla lägen.

Vilka kommande evenemang kan du spela på?

Varje vecka arrangeras det någon form av UFC-gala men det är inte alla som lockar samma intresse utan vissa är mer populära än andra. Givetvis är det alltid lite extra kittlande för oss svenskar när en svensk fighter kliver in i Oktagonen som till exempel Jack Hermansson.

Under pandemin har all UFC gått på ”Fighting Island” i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Hur länge det fortsätter återstår att se. Dessa evenemang är de vi ser fram emot mest inom den närmsta framtiden.

UFC 257: Poirier vs McGregor-2

McGregor vill bevisa att han inte bara är en underhållare utan också en fighter av rang. Hans motståndare Poirier har en gång tidigare i karriären förlorat mot just McGregor och lär därför vara sugen på revansch, Vi tror inte han får detta utan den irländska fightern kommer vinna med största sannolikhet.

UFC låter inte fighters möta varandra en andra gång särskilt ofta även om det finns exempel som till exempel Alexander ”The Mauler” Gustafssons fight mot Jon Jones som ägde rum två gånger. Precis som att Jones vann vid båda tillfällena tror vi McGregor lyckas med samma sak. 
Andra events under den närmsta framtiden är:

Läs mer om UFC 257

Faktorer som påverkar oddsen

Det finns vissa faktorer som påverkar oddsen mer än andra. Genom att du håller koll på punkterna nedan kan du hålla koll på när oddsen med stor sannolikhet kommer att förändras. Målet är alltid att hitta oddsen när de står som högst men ibland kan det vara lättare sagt än gjort. Vi har listat de punkter vi tycker påverkar oddsen mest nedan.

Arena

Det blir ofta ett rejält tryck när någon kliver in i sitt hemland eller hemstad i UFC. Tyvärr lyckades Alexander Gustafsson inte vinna hemma på Tele2 Arena inför en kokande publik. Samtidigt brukar det ge fördelar när fighters får slåss på hemmaplan.

Det är inte så att amerikanska fighters har enorma fördelar i alla arenor i hela landet men är det en fighter från samma stad som arenan ligger brukar det märkas relativt tydligt. Därför ska du kolla upp vilken arena det är utan att lägga någon enorm vikt vid det. 

Form

Formen är givetvis också en faktor som inte ska underskattas. Ett tips är att kolla de senaste fighterna och hur det sett ut där. Gör du detta och samtidigt också håller koll på fightern i medier och sociala medier kan du få mer information som gynnar din betting. Till exempel kanske en fighter har lagt upp festbilder i ett halvår men inte särskilt mycket på träningen. Kanske är detta ett tecken på att formen inte är den optimala.

Nackdelen med att gå efter form är att det kan gå väldigt lång tid mellan matcherna. Ibland kan det gå ett år eller till och med längre än så mellan två matcher för en deltagare. Var det ett år sedan förra fighten kan det vara svårt att veta vilken form fightern har just nu. Men samtidigt är formen en av de viktigaste faktorerna och det finns flera exempel på favoriter som inte tagit träningen på allvar inför en fight och sedan åkt på en rejäl skräll när det sedan är dags att kliva in i oktagonen. 

Invägning

Vid invägningen går det att göra många slutsatser på flera olika sätt. Det händer att fighters missar invägningen men det är tack och lov relativt ovanligt. Få saker ger samma antiklimax som när det väntar en stormatch och en fighter missar invägningen. Om så är fallet kan fightern få böter och händer det upprepande gånger kan avstängning vänta.

Du kan också se hur invägningen påverkar oddsen. Ser en fighter ut att vara i riktigt bra form kommer oddsen att sänkas på denna som segrare och vice versa. Därför kan det vara en bra idé att vara extra vaksam på oddsen precis innan och efter invägningen. 

Titelmatch

Är det ett bälte på spel kan du räkna med riktigt taggade fighters. Det kan få oddsen att förändras lite eftersom fighters som ska gå en titelmatch ofta har större bevakning än andra fighter. Varje kommenterar eller snedsteg från en fighter kan få oddsen att ändras dramatiskt och för dig som punter gäller det att hålla koll på detta för att maximera dina förutsättningar. Under en titelmatch finns det också betydligt mer information tillgänglig som går att ta del av. Detta bör du utnyttja för att samla på dig så mycket kunskap du kan.  

Vilka är de största evenemangen inom UFC?

UFC är själva samlingsnamnet för alla evenemang som organisationen arrangerar. Det är totalt sju olika sorters evenemang men det är inte mycket som skiljer dem åt med undantag vilka kanaler de visas på. Gemensamt är i alla fall att när det finns en titelmatch är intresset som störst. Det är också då du ska hålla utkik hos spelbolagen eftersom dessa erbjuder som bäst odds när det är titelmatcher.

För den som vill titta på de olika eventen nedan är det generellt PPW som gäller även om det finns vissa undantag. I Sverige är det Viaplay PPW eller Viasat Fighting PPW som gäller för den som vill titta. Det går tyvärr inte att streama hos spelbolagen eller någon annanstans där det finns gratis livestreamad sport. Istället får UFC fans finna sig i att betala för de galor de vill titta på. Följande events är de vanligaste:

 • Numrerade events – TIll exempel UFC 258 etc. Dessa evenemang är vanligt återkommande och går endast att se via PPW.
 • UFC Fight NIght – Ett annat populärt event inom UFC är UFC Fight Night där endast eliten deltar
 • UFC på ABC
 • UFC på ESPN
 • UFC på Fox
 • The Ultimate Fighter Finale
 • UFC på Fx
 • UFC på Fuel TV
 • UFC Live

De evenemang som inte går in som huvudkort utan snarare underkort brukar finnas tillgängligt att streama gratis. Däremot är titelmatcher, huvudkort, numrerade events och fight night alltid inom PPW.

Så väljer du fighter att oddsa på

Det finns en del att tänka på när du ska välja ut en fighter eller en match att oddsa på. Desto bättre du gör din research desto bättre kommer det att gå i din betting. Informationen som går att samla på sig är stor och genom att ha koll på detta kommer du öka chansen till ett vinnande spel.

Det finns många saker att beakta och en sak är att kolla oddsen. Vissa är så överlägsna att oddsen inför matchstart ligger på 1,05 eller liknande. Då finns det inte något spelvärde eftersom chansen alltid finns att det blir en skräll och att någon får in en oväntad spark eller slag.

Genom att läsa på ordentligt ger du dig själv de bästa förutsättningarna att lyckas. Oddsa aldrig med hjärtat utan se istället till att lägga bets på det din hjärna tror ska inträffa. Det kommer ge dig den bästa möjligheten till framgång i alla lägen. 

FAQ

Vad betyder UFC?

UFC är en förkortning för Ultimate Fighting Championship som arrangerar MMA-matcher. Ordförande är Dana White.  

Vem är bäst pound-for-pound?

Den kontroversiella fightern Jon Jones må inte vara den mest omtyckta fightern i världshistorien men att han är en av tidernas bästa kan ingen ta ifrån honom.

Vilken marknad är den vanligaste inom UFC?

Den vanligaste marknaden inom UFC är att spela på vem som kommer vinna fighten. Men det finns mycket annat att upptäcka.