Speltips UFC 261 och UFC Fight Night

UFC 261 Odds

De kommande två veckorna väntar två minst sagt spektakulära galor inom UFC när vi först får ta del av UFC Fight Night och huvudmatchen mellan Robert Whittaker och Kelvin Gastelum. En vecka senare väntar titelmatch mellan Kamaru Usman och Jorge Masvidal. Räkna med hög spänning i både Las Vegas och Jacksonville, Florida de kommande veckorna.

Här hittar du bäst odds på UFC

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Odds Roberth Whittaker vs Kelvin Gastelum

MatchparOdds
Robert Whittaker1.38
Kelvin Gastelum3.10

Tankar inför fighten

Robert Whittaker skulle egentligen ha gjort upp i oktagonen mot Paulo Costa i en titelmatch men tack vare sjukdom hos Costa blev det istället Kevin Gastelum som får chansen. Den 30-årige fightern från Nya Zeeland har gått 27 fighter i sin karriär med 22 vinster som resultat. Whittaker har under de tolv senaste matcherna 11 segrar varav den senaste kom mot Jared Cannonier i oktober förra året i Abu Dhabi.

Oddsen visar på att Whittaker går in med favoritskapet inför mötet mot den blixtinkallade Gastelum. Det är inte så konstigt med tanke på hans fina form under 2020. Om den är reserverad in i det nya året kan det bli ett framgångsrikt år för Whittaker.

För Kelvin Gastelum gäller det att ta vara på chansen han fått. 29-åringen har hade det tufft under hela  2019 och första halvan 2020 där det blev tre förluster i rad, bland annat om bältet i mellanvikt. Men i hans senaste fight i februari blev det vinst mot Ian Heinisch i Las Vegas.

Speltips Robert Whittaker vs Kelvin Gastelum

Det är Robert Whittaker som är favorit att vinna men det är två tidigare finalister i mellanvikt som gör upp i oktagonen. Men med tanke på hur stark Robert Whittaker har sett ut är det svårt att tro att han skulle tappa detta. Hans två fighter under 2020 mot Darren Till och Jared Cannonier slutade båda i segrar och det finns en anledning till favoritskapet.

Det är svårt att se hur Kelvin Gastelum skulle kunna stå upp alla fem ronder ytterligare en gång. Därför väljer vi att spela på Robert Whittaker som segrare i fighten mot Kelvin Gastelum.

Odds övriga fighter UFC Fight Night: Whittaker vs Gastelum

MatchparOdds
Jeremy Stephens1.80
Drakkar Klose2.00
MatchparOdds
Andrej Arlovski1.70
Chase Sherman2.15
MatchparOdds
Abdul Razak Alhassan1.31
Jacob Malkoun3.45
MatchparOdds
Luis Pena1.68
Alex Munoz2.20
MatchparOdds
Ricardo Ramos1.89
Bill Algeo1.89

Odds UFC 261 Kamaru Usman – Jorge Masvidal 2

MatchparOdds
Kamaru Usman1.25
Jorge Masvidal4.00

Tankar inför fighten

Detta blir andra gången som Usman och Masvidal gör upp oktagonen inom en tidsperiod på nio månader. I juli 2020 ställdes de båda mot varandra i Abu Dhabi och det blev en fight utöver det vanliga när Usman försvarade bältet ännu en gång. Sedan han tog bältet från Tyron Woodley 2019 har han gått upp ytterligare tre fighter och försvarat det samtliga gånger varav Masvidal var den andra motståndaren mellan Colby Covington och Gilbert Burns.

I senaste fighten mellan de båda skulle matchen gå hela vägen förbi den sista ronden. Först då kunde en segrare utses och efter enhälligt beslut blev Usman utsedd till segrare. Inför det andra mötet är han relativt klar favorit att vinna och om han når upp till normal nivå ska det inte vara några problem även om det var jämnt senast.

Den 33-årige nigerian-amerikanen är en atlet utöver det vanliga vilket segrar i fyra titelmatcher bevittnar. Som om inte det vore nog är han dessutom rankad nummer 2 i UFC för herrar i pound-for-pound.  Han är också obesegrad sedan debuten i UFC 2015 och har enbart en förlust under en nio år lång karriär inom MMA. 

Speltips Kamaru Usman – Jorge Masvidal

Jorge Masvidal har inte gått upp i oktagonen sedan han förlorade mot Usman i juli. Men innan förlusten imponerade han med tre raka segrar och slog också rekord för snabbaste knockouten i UFC:s historia när han sänkte Ben Askren redan efter fem sekunder.

Men trots den imponerade prestationen är det en bit upp till Kamaru Usman. Skillnaden märktes tydligt i förra mötet och det har inte gått särskilt lång tid mellan de båda. Medan Masvidal inte har gått en fight sedan förlusten senast har Kamaru Usman försvarat titeln ytterligare en gång. I senaste fighten mot Gilbert Burns avgjorde han redan efter 34 sekunder och visade att formen är intakt.

Vi väljer därför att spela Kamaru Usman som segrare i fighten mot Jorge Masvidal under UFC 261 i Jacksonville, Florida.

Odds övriga huvudkort UFC 261: Usman vs Masvidal 2

Matchpar (Titelmatch Stråvikt)Odds
Weili Zhang1.52
Rose Namajunas2.55
MatchparOdds
Valentina Shevchenko1.25
Jéssica Andrade4.00
MatchparOdds
Uriah Hall1.90
Chris Weidman1.90
MatchparOdds
Anthony Smith2.55
Jimmy Crute1.51