Den 3:e matchen mellan Conor McGregor vs Dustin Poirier nalkas

Mcgregor vs Poirier

Som en sann UFC-fantast så kan du knappast bärga dig till att den tredje matchen mellan den irländska tjuren Conor McGregor vs den amerikanska gentlemannen Dustin Poirier ska komma igång. På förhand så är det svårt att lyfta fram en given favorit, särskilt med tanke på att Poirier vann den senaste mötet.

Odds
Connor Mcgregor Se Odds hos Unibet
Justin Poirier 1.93

Med ovanstående i åtanke så är det knappast förvånande att matchen blivit något av en favorit hos de mångtaliga oddssättare, där man dagligen finslipar oddsen i takt med att varje steg som McGregor och Poirier tar studeras, analyseras och utvärderas.

Vilka odds erbjuds gällande de två kämparna?

Ska man följa vad de stora drakarna antyder så väger favoritskapet en aning över för McGregor. Dock så är denna skillnad minimalisk, där Poirier måste anses ha ett psykologiskt övertag gentemot irländaren, särskilt med tanke på att han faktiskt vann den senaste mötet sinsemellan.

Vi har under våra analyser kommit fram till att McGregor ändå måste få bära favoritskapet, men att det hela är knappast ristat i sten, särskilt med tanke på att irländaren haft svårt att övertyga på senare tid.

Den aktuella formen för McGregor

Conor McGregor och den nuvarande formen är ganska oviss eftersom irländaren på senare tid gjort sig känd för att skapa mer oreda på den privata planet, än vad han faktiskt mäktat med att göra i pentagonen.

Faktum är att hans senaste utspel där han under sena timmar utmanar en fan som försöker ta en selfie med kämpen beskriver ganska väl hans mentala välbefinnande.

Men ska man vara objektiv så är ovanstående beteende något som knappast hindrat irländaren att dominera UFC eftersom han från ett ganska tidigt skede i sin karriär gjort sig känd för att var en man som ofta finner sig i centrum när det kommer till skandaler.

Den aktuella formen för Poirier

Dustin Poirier har visat upp en ganska imponerande form på senare tid, där skalpen mot McGregor ändå måste vara den som smäller högst i sammanhanget. Faktum är att amerikanen vunnit 5 av sina 6 senaste matcherna och rankas idag som en klar 2:a i lättviktsklassen.

Rent formmässigt så måste man ändå lyfta fram amerikanen gentemot irländaren, dock så vet vi att den psykologiska aspekten, särskilt när det gäller som mest är något som kräver mer än den fysiska aspekten.

Slutsats

Om du således vill ha ett svar på den formstarkaste av de båda så är Poirier den klara vinnaren, men om man ska ta i beaktning alla de andra element mellan amerikanen och irländaren, så väger det hela över till irländarens favör.