Mobil Poker

Många av de ledande pokerrummen online erbjuder nu mera appar som gör det möjligt att spela poker direkt i mobiltelefonen. Vissa pokerrum såsom Pokerstar och Full Tilt poker erbjuder appar till både iOS och Android medan andra pokerrum bara erbjuder appar till vissa utvalda enheter. Kvalitén på de appar som erbjuds är generellt mycket hög och gör det möjligt att spela en stor del av de spel som man kan spela i sin dator. Det är dock inte ovanligt att vissa bord eller turneringar bara är tillgängliga via datorn. Det är inte heller ovanligt att pokerrum erbjuder rum som bara är öppna för de som spelar i sin mobiltelefon. Vissa pokerrum erbjuder en extra bonus till spelare som börjar spela poker i sin mobiltelefon. Detta oavsett om de redan spelar på datorn eller inte.

Vissa pokersajter erbjuder bättre pokerappar än andra. Nedan hittar du en lista över de absolut bästa pokerrummen för dig som vill spela poker i mobiletelefonen.

[sitelist type=”poker” match_col=”mobile=1″ limit=”999″ heading=”Bäst sajter för mobil poker”]

Att spela poker i mobiltelefonen är enkelt och bekvämt. Eftersom man använder sig av samma konto på datorn och på mobiltelefonen så kan man fortsätta att spela på mobiltelefonen även om man måste lämna datorn. Detta kan t.ex. vara mycket praktiskt om man börjar spela en turnering och det går bättre än man trott. Genom att fortsätta turneringar på mobiltelefonen kan man spela klart den även om man måste lämna sitt hem och sin dator. Något som kan vara mycket fördelaktigt eftersom turneringar ibland kan ta många timmar att avsluta.

Möjligheten att spela mobilpoker erbjuder också ett flertal andra fördelar.

 • Du kan spela poker var som helst och när som helst.
 • Du har alltid poker med dig i fickan
 • Du kan spela på jobbet utan att behöva installera poker på datorn där.
 • Du behöver aldrig missa en turnering.
 • Tillgång till bord och turneringar som bara är öppna för spelare som spelar i mobiltelefonen.

Tyvärr finns det också nackdelar med mobilpoker. Några av de viktigaste är:

 • Kan vara svårt att spela på flera bord samtidigt.
 • Man har inte tillgång till alla turneringar och bord. Ett exempel på detta är att du inte kan spela alla WCOOP turneringar i mobiltelefonen.
 • Utbudet av spel är ofta begränsat till populära typer av poker. Mer ovanliga och mindre populära pokertyper såsom Badugi kan ofta bara spelas i datorn.
 • Kan förvärra problemen för spelmissbrukar som annars inte skulle kunna spela lika mycket.
 • Kan ibland vara svårt att se korten om din telefon har en liten skärm. Detta är dock normalt inget problem.
 • Kan bli dyrt om du försöker spela utomlands och inte har slagit av data roaming. Trafikavgifter kan då vara mycket höga och vi rekommenderar att du alltid slår av roaming utanför Sverige.

Hur fungerar Mobilpoker

Att komma igång med att spela poker i din mobiltelefon är mycket enkelt. Allt du behöver göra är att ladda hem och installera en pokerapp på din mobiltelefon. När appen är installerad så kan du logga in och börja spela. Om du inte redan har ett konto hos pokerrummet där du vill spela mobilpoker måste du även skapa ett konto innan du kan börja spela. När du registrerar ett konto och gör din första insättning så får du en pokerbonus. Denna bonus görs oftast tillgänglig för dig stegvis allteftersom du har mött kraven för att du skall få tillgång till pengarna. När de kommer in på ditt konto är de med andra ord dina pengar som du kan ta ut.

Så här gör du för att installera mobilpoker på din telefon eller padda

 • Öppna webbläsaren i din mobiltelefon eller padda.
 • Gå till webbsidan för det pokerrum som du vill spela hos i din mobiltelefon. Vi rekommenderar pokerrummen i listan ovan.
 • Leta efter en länk som säger mobil, mobilspel, mobilpoker eller liknande och klicka på den. Länken finns ofta i topmenyn. Ibland händer det att du automatiskt blir vidarebefordrad till denna sida om du besöker pokerrummet i din mobiltelefon eller padda.
 • Hitta den del av mobilsidan där de skriver om din typ av mobiltelefon. Om du inte använder dig av en iPhone, iPad eller Android enhet så kan det hända att pokerrummet i fråga inte erbjuder någon pokerapp till din mobiltelefon. Relativt få pokerrum erbjuder appar till Blackberry eller Windows telefoner. När du har hittat stycket för din mobiltelefon så bör du se en nedladdningslänk. Denna länk ser ofta ut som en knapp. Klicka på länken för att ladda ner pokerappen
 • Om du använder dig av en Android telefon kommer du nu få ett meddelande som frågar dig om du vill installera appen och varnar att appar från tredje part kan vara farliga. Klicka ja. Pokerappar från etablerade pokerrum är säkra att ladda ner. Appen kommer nu att laddas ner och installeras. Hur långe detta tar beror på appens storlek, din mobiltelefon, hur snabbt internet du har etc.
 • Om du använder dig av en iPhone eller iPad så kommer du skickas vidare till Apple appstore. Du måste logga in i appstore för att kunna ladda ner pokerappen. När du har loggat in skall du påbörja nedladdningen av appen genom att klicka på nedladdningslänken i appstore. Godkänn installationen av appen och vänta till den har laddats ner och installerats. Hur lång tid detta tar beror precis som för Android på ett antal olika faktorer.
 • När appen har installerats kan du öppna den och logga in för att börja spela poker. Om du har ett konto kan du använda ditt gamla login. Om du inte har ett konto måste du som tidigare sagt öppna ett nytt konto.

Är det säkert att spela mobilpoker

Ja. Att spela poker i mobiltelefonen är lika säkert som det är att spela poker i datorn. Så länge du väljer att spela hos etablerar seriösa pokerrum såsom de rekommenderade ovan har du inget att oroa dig över. För att vara helt säker kan det dock vara en bra ide att undvika att spela poker över öppna Wifi nätverk. Det är säkrare att använda din egen dataplan för pokerspel. Detta för att ingen data skall gå igenom andra individers utrustning.