Behöver du hjälp med statistiken vid pokerbordet?

Tidigare var pokerspelare tvungna att ha allt i huvudet, men numera finns det mjukvaror tillgängliga för den som önskar få lite extra hjälp vid pokerbordet online.

Framförallt är det internetpokern som driver utvecklingen – att sitta med en oddskalkylator eller statistikprocessor vid liveturneringar vore troligen inte särskilt populärt.

Ett av de nyare tillskotten till mjukvarudjungeln är oddskalkylatorn Holdem Indicator, som förutom att blixtsnabbt räkna ut din odds inför varje beslut, även registerar andra spelares spelmönster på nätet och förser dig med information om deras vanor och ovanor. Hur ofta brukar han delta i potter? Hur ofta hänger hon med hela vägen till rivern? Är det en tajt eller lös motståndare jag har framför mig? Den här typen av information är givetvis ovärderlig för en pokerspelare men svår att hantera utan hjälp av en specialdesignat program.

Holdem Indicator kan analysera de senaste 40 händerna vid bordet och ge dig en sammanställning av varje motspelares stil, så att du med större säkerhet kan säga vem som bluffar och vem som sitter med en oslagbar hand. Dessutom är det möjligt att spara den insamlade datan för att dra nytta av den i framtiden om du hamnar vid ett bord med någon av dina gamla motståndare.

Vad gäller oddsen så  hjälper dig den här programvaran bland annat genom att ranka pre-flop händer i förhållande till din position vid bordet och sedan ange din procentuella chans till seger i takt med att fler och fler gemensamma kort avslöjas. Om texten ”You Have The Nuts” plötsligt dyker upp på skärmen i stora röda bokstäver vet du att du sitter med en fantastisk hand.

Holdem Indicator lägger sig längst ned på datorskärmen där den inte är i vägen och lätt kan ses. Att spela på många bord samtidigt är inte något problem – upp till 20 olika matcher kan hanteras samtidigt.

Om du är sugen på att testa programvaran innan köp kan du ladda ned den gratis från tillverkaren och prova den på ett bord där det spelas om låtsaspengar. Att lära sig hantera den här typen av redskap kan ta lite tid så att kasta sig in i high stakes poker det första man gör är inte att rekommendera.

Licenskostnaden för Holdem Indicator ligger på $79.95 och du får då en version som går att använda på cash games och turnerinar där det spelas om riktiga pengar. Programmet fungerar på över 300 pokersajter, inklusive PokerStars, Full Tilt Poker och iPoker-nätverket (t ex Titan Poker, Expekt Poker, Noble Poker, Mansion Poker, Bet365 Poker).

Holdem Indicator kommer inte att spela poker åt dig, däremot kommer den att förse dig med värdefull och korrekt information som du kan använda för att fatta bra beslut.