Intro Till Full Tilts Rush Poker

I början av året dök en ny typ av poker upp hos Full Tilt – Rush Poker. Rush Poker är inte någon ny pokervariant i stil med Hold’em eller Omaha, istället handlar det om att efter varje hand omedelbart flyttas till ett nytt bord. Möjligheten att lära känna sina motståndare eller föra någon form av statistik över dem blir alltså minimal, och även om man på något sätt lyckas göra det finns det inte någon garanti för att man återser en viss spelare igen inom en rimlig tidsrymd.

Rush Poker lanserades med pompa och ståt, och vissa röster varnade för att det bara var en tillfällig hajp som skulle lägga sig så snart folk började tröttna på att ständig flänga från bord till bord. Nu har det dock hunnit vara igång en tid och trots att den värsta nyfikenheten borde ha hunnit stillas fortsätter spelare strömma till Rush Poker så det finns uppenbarligen en marknad för den här typen av spel.

En av de viktigaste tjänsterna hos Rush Poker är förmodligen ”Quick Fold”-knappen, en tjänst som gör det möjligt att omedelbart lägg sig och flyttas till ett nytt bord utan att behöva vänta in sin tur. Detta gör Rush Poker till ett lockande alternativ för dig som avskyr att sitta och vänta på att övriga spelare ska spela klart en hand som du inte deltar i. Om du inte tycker att dina kort är värda att spela kommer ett snabbt tryck på Quick Fold att omedelbart föra dig till ett nytt bord där du ges nya kort.

Att stanna kvar vid ett bord och spela handen hela vägen ut innebär inte att man får sitta kvar vid det bordet där när det är dags för nästa hand – inför varje ny hand skickas samtliga spelare iväg till nya bord. Det spelar alltså inte heller någon roll om du vinner eller förlorar, vid nästa hand kommer du att möta helt nya spelare.

För den som inte spelat Rush Poker tidigare är en varning på sin plats – det tar tid att vänja sig vid hastigheten och den speciella ”Rush Poker-atmosfären”. Att föra anteckningar är inte att tänka på och spelet är dessutom för snabbt för chat. Det här är en spelform som lämpar sig för den som gillar att fatta snabba beslut och uppskattar att spela mot andra som gör det samma. Även om man själv försöker dra ut på besluten sker händerna i ett betydligt snabbare tempo än normalt eftersom så många väljer att använda sig av Quick Fold och försvinna från bordet redan från början.

Teoretiskt sett är det möjligt att spela upp emot 360 händer i timmen på Rush Poker, det vill säga en ny hand var tionde sekund. Detta är dock bara praktiskt genomförbart om du lägger dig hela tiden vilket torde göra spelet tämligen poänglöst.

Eftersom det inte går att hålla koll på andra spelares stil på Rush Poker fungerar strikt ABC poker bra, och den som klarar av att hålla sig till en konsekvent spelstil kan dra nytta av spelare som inte gör det. Strategier gällande till exempel position är fortfarande relevanta och det går bra att hålla sig till ett visst mönster eftersom inga andra spelare kommer att hinna upptäcka vilken sorts spelare du är.