Strategi för Rush Poker

När Full Tilt Poker med pompa och ståt lanserade den nya pokerformen ”Rush Poker” drog de omedelbart till sig en stor skara nyfikna spelare. Varnande röster höjdes om att Rush Poker aldrig skulle bli mer än en dagslända, men än så länge fortsätter pokerspelare att flockas kring borden för att njuta av snabb, omedelbar poker utan några döda stunder. Nu har spelandet pågått så pass länge att det går att se tydliga mönster och utarbeta vinnande strategier för denna speciella pokerform.

När man spelar Rush Poker flyttas man till ett nytt bord efter varje hand, oavsett om man lägger sig, vinner eller förlorar potten. Detta innebär att möjligheten att lära känna andra spelare och deras spelstil i princip är noll. På samma sätt minskar betydelsen av olika statistikprogram eftersom du inte själv kan välja vilka spelare du ska möta. Även om du efter tusentals händer skulle lyckas samla ihop en hyfsad mängd statistik om en viss spelare kan du inte räkna med att möta honom eller henne särskilt ofta vid borden, och när du väl gör det kommer det förmodligen dröja länge innan det sker igen.

På grund av detta fungerar grundläggande ABC-strategi oftast mycket bra på Rush Poker, åtminstone för de som har siktet inställt på att gå plus över tid. Utan kunskap om motståndarens spelstil får man i högre grad lita till faktorer som kort och position.

Generellt sett är det bra att spela mycket tajt på Rush Poker. Vid traditionella pokerbord är det ofta enkelt för en erfaren spelare att märka när en motspelare börjar bli uttråkad. Uttråkade spelare, särskilt om de är oerfarna eller adrenalinberoende, tenderar att spela med dåliga händer och hänga sig kvar i potter de borde överge – bara för att få se lite action och slippa sitta och passivt vänta på att övriga spelare ska bli klara. Rush Pokers ”Quick Fold”-funktion innebär att en spelare kan välja att lägg sig och omedelbart flyttas till ett nytt bord. Detta leder in sin tur till att mängden uttråkade spelare är betydligt lägre och du kan inte lika lätt sitta och mjölka pengar ut motspelare som ger sig in i potter bara för att ha något att göra. Ett gott råd på vägen är därför att tajta till ditt spel betydligt och vänta på att de riktigt bra händerna ska dyka upp.

Du bör alltså räkna med att din motståndares händer är starkare i Rush Poker än vid ett traditionellt pokerbord. Om en spelare i tidig position eller mittenposition höjer är hans eller hennes hand förmodligen tämligen hög. Att ge sig in i striden är sällan en bra idé om man inte själv sitter med en riktigt bra hand. Detta går givetvis att i viss utsträckning använda till bluffar, förutsatt att du tror att dina motståndare vid bordet är vana Rush Poker spelare med insikt om att det är såhär det brukar fungera.

När din ABC-taktik kräver aggressivt spel kan du vara ännu mer aggressiv vid Rush Poker än vad du skulle vara vid ett traditionellt bord. Även vid traditionella bord är chansen att stjäla blinds högre för den som sitter vid knappen eller på sista stolen, men detta blir oerhört mycket mer tydligt när man spelar Rush Poker. Var inte rädd för att höja på fler händer än du normalt gör. Eftersom dina motspelare enkelt kan klicka sig vidare till ett nytt bord och hoppas på en bättre hand kommer de troligen att vara mindre intresserade av att försvara mediokra händer.

När det gäller uppföljningssatsningar kan du hålla dessa lägre än vad du normalt skulle göra, av samma skäl som ovan. Spelare med mediokra händer kan lätt klicka bort sig från bordet och hoppas på bättre kort vid nästa bord. Däremot kommer spelare med höga händer givetvis vilja stanna kvar, och detta inkluderar bästa och näst bästa par. Räkna inte med att en stor satsning efter floppen kommer att skrämma dem till att lägga sig.