Pokerturneringar online för Omaha

markerI stort sett alla pokerrum som är någorlunda etablerade erbjuder Omaha-turneringar, fast det är i första hand PokerStars, PartyPoker, Full Tilt Poker och rum som ingår i iPoker som rekommenderas.

På PokerStars finns en egen institution för Omaha-turneringar: Omania som samlar en rad turneringar varje dag med garanterade prispotter för dig som gillar Omaha och Omaha Hi/Lo. Den största dagliga turneringen sett till prispengar spelas 20:05 och heter Omania $33. Inköpet är $33 och prispotten är minst $10 000. Blindnivåer är 10 minuter och startmarker 3000.

Förutom dessa dagliga turneringar spelas $530 Monday PL Omaha en gång i veckan, måndagar kl. 23:00. Inköpet är $530 och det finns $40 000 i garanterade prispengar. Blindnivåer är 20 minuter och startmarker 5000.

Party Poker har ett digert turneringsutbud för Omaha likväl även om antalet spelare som anmäler sig till turneringarna för detta spel är färre än på PokerStars. Inköpen är överlag låga och du kan hitta många turneringar för mindre än $10 och dessutom med garantipotter på ett par hundra dollar. Att nämna är exempelvis $1,000 Gtd Rebuy med $6 inköp som spelas på förmiddagen.

Ett stort utbud turneringar för Omaha har även Full Tilt Poker. Här spelas dagligen Omaha-turneringar med garanterade prispotter. En unik sak är att Full Tilt Poker även erbjuder 5-Card Omaha, 6-Card Omaha samt Courchevel – dessa kallas ”50”,”60” respektive ”Cour” i lobbyn. Det är definitivt inget fel på utbudet, men dessvärre räcker trafiken inte alltid till vilket innebär att en del Omaha-turneringar blir inställda.

Även om det inte går att filtrera turneringar efter speltyp erbjuder förstås det stora nätverket iPoker (med pokerrum som Winner m.fl.) Omaha-turneringar. Monday Night Omaha är en av veckans höjdpunkter och spelas kl 21:00 på måndagskvällar som shorthanded med inköpet $109 och en garanti på $5000.

Ongame (där rum som Betsson Poker ingår) har även dem Omaha på sitt turneringsschema så gott som varje dag, men det händer ofta att inga anmälningar görs till dessa. Eftersom Texas hold’em är den överlägset mest spelade pokervarianter när det gäller turneringar krävs det ofta att trafiken är hög för att du ska kunna ha ett antal Omaha-turneringar som startar att välja mellan. De pokerrum som rekommenderades i inledningen klarar bäst dessa krav.

En artikel som ämnesmässigt ansluter till denna är Pokerturneringar online för Texas hold’em.