Pokerrum att undvika om du är en vinnande spelare

24hPokerDen senaste trenden inom poker online är smått absurd för de som har en bild av poker som ett spel där hajar äter upp fiskar. En del pokerrum är dock mindre förtjusta i denna naturlag och har under de senaste åren bemödat sig alltmer om att skära ner på hajarnas matransoner. Ekosystemet har på en del platser förändrats till det sämre för dig som är en vinnande spelare i poker.

För att ta några konkreta fall så kan det handla om separering mellan vinnande och förlorande spelare – olika spelarpooler håller grupper av spelare separerade beroende på deras winrate. I ett annat fall har det tillkommit en gräns på hur många bord du en spelare kan vara aktiv på samtidigt och i ett nyligen uppmärksammat fall stängdes en spelare av för att han vunnit för mycket.

Orsaken till allt detta är att pokerrummen är rädda om sina spelare, vilket i sig är hedervärt. Fast det blir ibland till priset av att grundidén med poker – åtminstone enligt somligas föreställning – urvattnas. För många är poker mer än ett tidsfördriv, det kan vara ett sätt att förvalta sina spelkunskaper till en extra inkomst.

Pokerrum/nätverk med restriktioner

Spelare som är aktiva i pokerrum som ingår i Merge Gaming har under den senaste tiden fått uppleva en segregering av spelare baserat på winrate. Detta har tagits bort efter stort missnöje, fast ersatts av en gräns på 4-bords multitabling samt har det framkommit att farmgångsrika spelare ibland plockats bort från VIP-programmet utan några förklaringar mer än det var ett taget beslut från pokerrummets ledning.

Revolution är ett nätverk som kämpar med sinande trafik och som et försök att öka ekosystemets jämvikt har spelare delats in i tre pooler – en än gång baserat på winrate. Efter det uppdagats och blivit kritiserat försvann det dock på det flesta rummen i nätverket efter några månader.

Nyligen uppmärksammades det att en spelare blivit avstängd från PokerHost som ingår i nätverket Equity Poker eftersom denne hade varit för framgångsrik och sades vara välkommen tillbaka vid en senare tidpunkt då beståndet (trafiken) ökat och ekosystemet således hunnit bli mindre känslig för rovdjur med goda jaktinstinkter.

PartyPoker valde förra året att gå över till två separerade spelbaser, än en gång enligt samma kriterier som nämnts innan, men även de valda efter mycket kritik att slutligen återgå till en pool. De har numera i stället infört Casual Cash Games som kritiserats av en del, men som sammantaget är en vettigare väg att gå inte minst då det är tydligt vad som gäller.

Det har också under ganska lång tid funnits ett visst rakesystem på Betsafe Poker med flera rum i Ongame som missgynnar vinnande spelare.