Hur du clearar en pokerbonus

pokermarker och sedlarAlla pokerrum erbjuder numera någon form av sign up-bonus för nya spelare, men många frågar sig vad som egentligen krävs för att få dessa pengar. Vi reder ut begreppen kring hur du clearar din pokerbonus.

Du hittar ett erbjudande som utlovar en sign up-bonus på $100. Nästa fråga du ställer dig är förmodligen: ”Vad krävs för att jag ska få dessa pengar till mitt konto, hamnar de där direkt eller behövs någon form av motprestation?”

Ja, även om pokerrummen försöker överträffa varandra med lockande erbjudande har de inga möjligheter att ge alla med pokerlust $100 eller $500 direkt i fickan. Du måste tjäna in denna bonus eller ”cleara” den som det ofta kallas, vilket också måste ske inom en viss tidsperiod som brukar vara minst en månad men oftast längre.

Villkor för att få värdet från din sign up-bonus

För att exemplifiera använder vi den sign up-bonus som erbjuds av pokerrummet Titan Poker. Här heter det att du får en insättningsbonus på 200% upp till $2000. Detta erbjudande kan alltså generera en bonus på maximalt $2000.

Det är inget tvång på att sätta in $2000 dock för att erbjudas denna bonus och låt säga att vi nöjer oss med $100 som vår första deponering. Detta innebär att vi får en väntande bonus på $200, vilken vi får ut i takt med att vi spelar i pokerrummet.

Medan vi spelar räknas det ut genom ett poängsystem hur mycket av denna bonus som läggs på vårt spelkonto. Hos Titan Poker betalas din bonus ut i delar om $5 dollar och för varje sådan del behöver du ha intjänat 250 poäng. Poäng får du enligt följande kriterier:

  • Cash game – 4 poäng för varje dollar i rake där du deltar i potten.
  • Turneringar – 17 poäng för varje dollar i turneringsavgift.

Där har du premisserna och sedan är det bara för dig att räkna på siffrorna beroende på hur mycket du själv spelar och därigenom få en uppfattning om hur stor bonus du kan casha in.

På cash game bord online med normal hastighet kan du räkna med att det spelas ca 50-70 händer per timme och hur många du själv deltar i beror dels på din spelstil, dels på hur många spelare som sitter vid bordet. Många väljer att spela vid många bord samtidigt för att i högre takt cleara bonuscash.

När det gäller turneringar varierar det en del. SNG:s tar kortare tid än MTT:s och hastigheten på blindhöjningarna spelar också stor roll. Det är dock ingen rekommendation att fokusera alltför mycket på din bonus, vilket kan göra att ditt övriga resultat blir lidande. Om du tycker det är kul att spela kommer du förmodligen spela mer och då kommer du märka att bonuspengarna ramlar in i vilket fall.