Hjälpmedel vid pokerbordet: Poker Session Tracker och Preflop Hand Helper

Det har blivit allt vanligare bland pokerspelare på nätet att använda sig av olika tekniska hjälpmedel för att öka sina vinstchanser, till exempel oddsräknare och program som gör det lätt att föra anteckningar och statistik. Oavsett om man gillar utvecklingen eller ej kan det vara bra att hålla sig a jour med vad som händer så att man har någon aning om vilken typ av redskap ens motspelare kan tänkas sitta med.

Vi har tittat närmare på två olika grunkor tillverkade av teknikföretaget PokeDominator, en Preflop Hand Helper och en Poker Session Tracker.

Preflop Hand Helper hjälper pokerspelare genom att lista varje möjlig kortkombination användaren kan få pre-flop. Dessutom ger den förslag på hur du kan välja att spela dina kort, beroende på om bordet är löst eller tajt och vilken position du har. Det är inte alltid man som pokerspelare håller med om de råd den spottar ur sig, men man får i alla fall något att tänka på och – kanske viktigast av allt – man påminns om att tänka och inte bara agera på känsla.

Poker Session Tracker är ett program som analyserar ditt eget spel och hjälper dig att förbättra det genom att peka ut dina styrkort och svagheter. Det är förvånansvärt lätt att ljuga för sig själv om sin kapacitet, men den här mjukvaran visar utan pardon den data den vaskar fram om dig – till exempel hur bra du agerar i turneringar av olika storlek eller hur mycket du vinner i genomsnitt.

Du kan hitta mer information om de båda produkterna på PokerDominators webbsajt samt ladda ned demoex för att bilda dig en egen uppfattning.