En snabbguide till pokersajternas VIP-program

röd mattaVIP-program, eller lojalitetsprogram som de ibland kallas, är ett belöningssystem för trogna spelare. De som spelar mycket kan räkna med belöningar i form av utbetalningar och speciella turneringsinbjudanden med mera.

Det kan sägas med en gång: spelar du onlinepoker en timme eller två per vecka har du inget att hämta från ett VIP-program, men om du däremot spelar frekvent kan skillnader mellan VIP-program bli en faktor i valet av pokersajter.

Hur det funkar

Ett VIP-program är ordnat i olika nivåer, desto högre nivå desto bättre förmåner. Det brukar också heta att man har en viss VIP-status. Som exempel kan vi kika på bet365 Poker som har fyra nivåer:

  1. Brons
  2. Silver
  3. Guld
  4. Platina

Som ny spelare börjar du med en Brons-status (korrekt är att du först behöver en meritpoäng, men detta är mest en formalitet). För att nå högre nivåer behöver du samla poäng. Olika pokersajter har speciella namn på sina poäng, hos bet365 kallas dessa meritpoäng.

För att nå Silver-status behöver du samla in 1000 meritpoäng under en månad och för att nå Guld-status behöver du 10 000 under samma period. Meritpoäng intjänas genom att spela rejkade händer och du får 15 poäng för varje dollar rake (i samband med vissa kampanjer kan fler poäng fås per dollar).

Belöningar

När du nått en status och haft denna i tre månader kan du ansöka om en belöning ifall du kvalificerat dig för en sådan. På bet365 Poker finns det både kontantbelöningar och turneringstokenbelöningar (i klartext tokens du kan använda som inköp i turneringar).

När du uppnått gränsen för en viss belöning väljer du mellan att lösa in dessa i pengar eller tokens alternativt att samla in mera för att uppnå en större belöning. Desto fler poäng, desto mer är de värda var för sig i belöning.

En spelare med Brons-status kan få en kontantbelöning med $50 efter 7 500 intjänade meritpoäng och en spelare med Silver-status kan få en belöning med $600 i byte mot 50 000 poäng och så vidare.

Mer detaljer och specifika omständigheter finner du på hemsidan hos pokersajter som har VIP-program.