Bok recension: ”Secrets of Short-Handed No Limit Hold’em”

Alla som lyckats ta sig någorlunda långt i pokerturneringar vet hur spelet plötsligt förändras när det bara återstår några få spelare vid bordet, och att behärska även detta skede av en turnering är nödvändigt för den som önskar ta hem segern.

På samma sätt är det av yttersta vikt att kunna hantera heads-up situationen, annars är man dömd att vara den eviga finalisten som aldrig får känna segerns sötma. Det finns gott om spelare som titt som tätt tar sig till final i turneringar men aldrig kniper förstaplatsen.

För den som önskar skärpa till sitt turneringsspel, bli bättre på cash games med få deltagare eller ägna sig åt SnG har pokerspelaren Danny Ashman skrivit boken ”Secrets of Short-Handed No Limit Hold’em: Winning Strategies for Short-Handed and Heads Up Play”.

Denna drygt 200 sidor långa bok innehåller de olika strategier som gjorde Ashman till en framgångsrik spelare vid NLTH high-stakes borden och tillät honom att gå segrande ur både heads-up situationer och cash games med få deltagare vid bordet. Boken bygger till stor del på exempel från verkligen livet och är lätt att ta till sig. Det är dock inte en bok för den absoluta nybörjaren, utan kräver åtminstone grundläggande kunskaper om poker och pokerstrategier.

I sin bok utforskar Ashman bland annat pokerpsykologi, huvudsakligen med sina egna erfarenheter från pokerborden som grund. Bland annat gör författaren en djupdykning in i multinivå-tänkande och lär ut olika tekniker för att ta dig in i din motspelares huvud. Ashman drar sig inte heller för att kritisera allmänt accepterade koncept såsom uppföljningssatsningar.

Med tanke på bokens titel hade det dock varit önskvärt om Ashman ägnat ännu mer plats åt övergången från fullstatt bord till få spelare, och sedan vidare till heads-up, istället för att avsätta så pass mycket plats åt enbart heads-up situationer. För att heads-up överhuvudtaget ska bli aktuellt måste man ju lyckas ta sig dit.

För att sammanfatta är det här en bok som lämpar sig väl för spelare som redan har viss erfarenhet av poker och pokerpsykologi och önskar förbättra sitt spel ytterligare. Ashman drar mycket av sin erfarenhet från high-stakes borden men du behöver inte vara en high-stakes spelare för att ha nytta av den här boken.

”Secrets of Short-Handed No Limit Hold’em: Winning Strategies for Short-Handed and Heads Up Play” går att beställa från Amazon. Viktigt att tänka på är att den allra första upplagan innehöll vissa typografiska spel vilket gjorde vissa stycken svåra att begripa, så undvik helst böcker från första upplagan.

Info om boken
Författare: Danny Ashman
Publicerad av: DandB Publishing
ISBN:1904468411
Antal sidor: 206