3 sätt att vinna mycket pengar på kort tid i poker

pengarI poker går det att vinna pengar på olika sätt … antingen genom mindre summor som stadigt adderas till spelkapitalet eller genom en stor summa på ett bräde. För dig som tilltalas av stora pengar på kort tid ska här presenteras några möjligheter i dagens nätpokervärld.

Det finns så klart aldrig några garantier att man vinner i poker, men för att vrida upp motivationen till max bör man åtminstone välja den spelform som bäst motsvarar ens önskemål. Det är förstås mindre chans att man lyckas förvandla en liten insats till en stor jämfört med en relativt liten, men många föredrar hellre en liten chans att vinna $1000 i stället för en stor chans att vinna $2.

Passar detta in på dig kommer här 3 förslag till hur du kan ge ditt spelkapital en rejäl boost.

1. Step Tournaments – satsa $1 och vinn $1000

Detta koncept bygger på att ta sig uppåt i en imaginär trappa där prissummorna hela tiden blir större. I stället för att långsamt bygga upp ditt spelkapital med mindre vinster har du här chansen på en gigantisk vinstboost i jämförelse med din insats.

Step Tournaments består av enbordsturneringar med ett fåtal spelare där det går ut på att komma så högt som möjligt. Når du förstaplatsen går du vidare till steg 2 där det är större prispengar, men du behöver inte betala något mer efter du väl köpt in dig på steg 1. Vinner du steg 2 går du följaktligen vidare till step 3 och nu handlar det om ännu större priser.

Det finns lite olika varianter, men ett exempel är bwin Poker där du på steg 4 kan vinna $1000. Förutom förstaplatsen kommer även andra höga placeringar ge dig fortsatta vinstmöjligheter utan extra kostnader då du får en ny chans på samma steg alternativt flyttas ner ett steg.

Sammanfattningsvis innebär Step Tournaments att du kommer vinna mer sällan en om du spelat vanliga enbordsturneringar, men när du väl vinner blir det desto mer.

2. Sit & Go Lotteries – satsa $1 och vinn upp till $3000

Sit & Go Lotteries som detta kallas är en annan möjlighet att vinna stora pengar på kort tid. Det finns ett givet skäl till varför Sit & Go Lotteries blivit en stor succé och lanserats av massor av pokerrum på senare tid. Det är helt enkelt lockelsen att satsa lite och vinna stort som här förenas i en ren form.

Du kan välja mellan olika inköp där det minsta är $1. Det räcker dock att satsa $1 för att ha chansen att vinna stort, närmare bestämt $3000, fast desto högre insats, desto högre vinstbelopp förstås.

I Sit & Go Lotteries deltar tre spelare i en turnering och vinnaren får allt. Före turneringen startar så slumpas en prissumma fram där den högsta möjliga vinsten är $3000 om du satsar $1. Detta är ett exempel taget från PokerStars och förhållanden kan skilja sig mellan olika pokerrum.

3. Flerbordsturnering – varierande prissummor

Det klassiska sättet att vinna mycket pengar i poker utan allt för mycket tidsspillan är i större flerbordsturneringar. Även om det bara kostar $1 att delta kan det bli tal om stora prissummor om över 1000 spelare deltar.

Alla pokerrum har regelbundna turneringar och i lobbyn kan du själv undersöka var prissummorna ser ut att bli störst.

Även i det här fallet gäller att du kommer vinna större summor relativt sällan, men när du väl vinner kan det återigen bli desto mer.