Mega Millions

Mega Millions är ett amerikanskt, oerhört populärt lotteri. Det är dessutom det lotteri som har världens högsta jackpottar, vilket gör att det är lätt att förstå dess omåttliga popularitet. Till exempel var det en man som 2012 tog hem en ensam jackpott om ungefär 4 miljarder kronor. 

Sedan spelet lanserades i 1996, har det gjort hela 10 amerikaner till miljardärer – och ännu fler till miljonärer. Det är därmed inte särskilt konstigt att detta är ett av de mest populära lotterierna som finns idag. 
Vi ska på denna sida idag gå igenom allting som du behöver veta för att kunna spela på Mega Millions ifrån Sverige. Allt ifrån hur det går till och hur du gör för att delta i spelet – till var du hittar och kan spela på Mega Millions.

Vi kommer också att gå igenom vinstchanser och lite snabba fakta. Så för att lära dig mer om Mega Millions – så att du förhoppningsvis törs spela det på egen hand sedan – läs vidare här!

Spela på Mega Millions här!

Hur fungerar Mega Millions?

Mega Millions är ett lottospel där du väljer 6 nummer, varav 5 av dessa är spelets huvudnummer och det sista numret är ett bonusnummer. De första 5 siffrorna väljs ut på en spelplan där numren går från 1 till 70. Bonusnumret väljs på en mindre spelplan där siffrorna spänner från 1 till 25. När du valt dina siffror betalar du spelet, och därefter är det bara att invänta veckans dragning.

Det går helt fint att öka sina chanser till vinst genom att spela på flera olika rader – och det finns ingen övre gräns för hur många olika rader det är tillåtet att spela på. 

En jackpott i spelet börjar på 350 miljoner kr, och för varje vecka som ingen jackpott delats ut, ökar den med minst 4 miljoner kr. 
Dragning sker varje lördag klockan 04.00 UTC och för att delta i veckans dragning måste ditt spel vara lagt och betalt innan dess att dragningen börjar. 

Vinstchansen för Mega Millions?

Antal rättutdelningsannolikhet
5+1Jackpot1:302 575 350 
5$1 000 000 1:12 607 306
4+1$10 0001:931 001
4$5001:38 792
3+1$2001:14 547
3$101:606
2+1$101:693
1+1$41:89
0+1$21:37

Hur spelar jag Mega Millions i Sverige?

Hos YoBetIt kan du spela på utfallet av lotteriet Mega Millions – det vill säga att du spelar på vilka nummer som kommer att komma upp i dragningen. 
Som svensk spelare kan du inte delta i det faktiska Mega Millions, då detta är ett amerikanskt spel som man endast kan spela på i 44 delstater i Amerika. Däremot kan du spela på resultatet av den faktiska dragningen – vilket innebär att du vinner på exakt samma nummer som de som kommer upp i dragningen. Även vinsterna ser likadana ut – vilket innebär att ditt spel ser i princip likadant ut som om du hade deltagit i den faktiska dragningen i USA. 

Vill du spela på lotteriets utfall, går detta att göra hos den eminenta bettingsajten YoBetIt, Du som inte redan har ett spelkonto här, signar enkelt och smidigt in genom att använda ditt BankID och därefter är det bara att göra en insättning och lägga ditt spel. 

Brickan för Mega Millions hittar du i lotterikategorin och det är också här du väljer dina nummer samt betalar ditt spel. Tänk på att spelet måste vara helt betalat och klart innan dragningen börjar för att det ska vara giltigt. Varje rad du spelar på (5+1 nummer) kostar 3 dollar vardera, och du kan spela på hur många rader du vill.

Hos YoBetIt kan du betala både med Visa och Mastercard, samt flera andra vanliga betalningsmetoder. 
Bolaget innehar en svensk licens för spel, vilket innebär att om du skulle vinna på Mega Millions så behöver du inte betala någon skatt alls på det som du vinner – oavsett summan av din vinst.