DubbelTriss

Snabb info

Kostnad:

60 Kr

Kategori:

skraplotter

DubbelTriss är en skraplott från AB Svenska Spel Tur som bygger på den oerhört folkkära trisslotten. En dubbeltriss är precis som namnet antyder två trisslotter som sitter ihop. Till skillnad från om du skulle köpa två separata trisslotter för samma belopp har du som köper en dubbeltriss tre olika vinstmöjligheter:

 • Få tre lika belopp på ena lotten.
 • Få tre lika belopp på andra lotten.
 • Få tre lika belopp på båda lotterna tillsammans.

Du hittar Dubbeltrissen på Svenska Spel Turs hemsida!

Du får alltså använda belopp från båda lotterna för att skapa en vinnande trio, något du givetvis aldrig kan göra med två enskilda trisslotter. Även symboler får läggas ihop, så om du till exempel får två klöver på ena lotten och en klöver på den andra har du vunnit en klövervinst.

Vad kostar en dubbeltriss?

En dubbeltriss kostar 60 kronor, det vill säga precis lika mycket som två separata trisslotter.

Hur mycket kan man vinna på en dubbeltriss?

Ibland har AB Svenska Spel Tur kampanjer där de säljer dubbeltriss som har en högsta vinst på 10 miljoner direkt på skrapet istället för ”bara” en miljon.

Hur spelar man dubbeltriss?

Har du spelat vanlig triss kommer du att känna igen dig när du spelar dubbeltriss. Allting fungerar precis som hos vanlig triss, det vill säga du skrapar bort skyddsfilmen från samtliga nio fält på varje lott för att se vilka belopp som döljer sig under. Får du tre lika stora summor har du vunnit det beloppet. Ibland står beloppen i symboler (teveapparater eller klöver). Får du tre likadana symboler har du vunnit en storvinst.

När du spelar dubbeltriss får du använda belopp och symboler från båda lotterna för att bilda en triss. Du kan alltså till exempel skrapa fram två stycken 10 000:- på enda lotten och en 10 000:- på andra lotten, eller en klöver på den första och två klöver på den andra.

Var kan jag spela dubbeltriss?

Dubbeltriss kan köpas hos Svenska Spels spelombud, och numera går det även att skrapa online på svenskaspel.se/tur. Det räcker med att vara lotteriombud för att få sälja dubbeltriss, man behöver inte erbjuda hela Svenska Spels sortiment med sportsbetting osv.

Jag har fått tre TV-rutor, vad innebär det?

Om du får tre TV-rutor när du skrapar dubbeltriss, antingen på en av lotterna eller på båda tillsammans, innebär det att du har vunnit en storvinst. Exakt hur stor vinsten blir avgörs när du besöker TV4:s Nyhetsmorgon och skrapar en speciallott i direktsändning. Du är garanterad en vinst på 50 000 kronor, men kan vinna upp till 5 miljoner kronor om du har tur. Det genomsnittliga vinstbeloppet ligger på 250 000 kronor.

Jag har fått tre klöver, vad har jag vunnit då?

Om du får tre klöver, antingen på en lott eller på båda lotterna tillsammans, har du vunnit en vinst som kommer att betalas ut varje månad under ett visst antal år. Du är garanterad 10 000 kronor i månaden i tio år, men kan vinna upp till 50 000 kronor i månaden i 25 år.

Den som har fått tre klöversymboler på din dubbellott får skrapa en särskild lott under en offentlig prisceremoni och det är denna lott som avgör hur mycket pengar du får per månad och i hur många år utbetalningarna kommer att pågå.

För den som väljer att delta i prisceremonin finns möjlighet att vinna upp till 15 miljoner kronor (50 000 kr/ månad i 25 år), och den genomsnittliga vinsten ligger på totalt 2,5 miljoner kronor. För den som inte vill delta i den offentliga prisceremonin går det att välja en engångssumma på 500 000 kronor istället.

Vad har X-rutan för funktion?

Både enkla och dubbla trisslotter har nuförtiden en särskild skrapruta vid namn X-rutan. Den siffra du skrapar fram under skyddsfilmen avgör hur många gånger eventuell vinst ska multipliceras. Har du till exempel vunnit 100:- på lotten och sedan skrapar fram en tvåa blir din vinst 200 kronor. Det är endast vinster upp till 10 000 kronor som multipliceras.

 • X1 = vinsten multipliceras med 1
 • X2 = vinsten multipliceras med 2
 • X10 = vinsten multipliceras med tio

Fördelar och nackdelar med DubbelTriss

 • En av de största fördelarna med DubbelTriss är att det precis som vanlig Triss är ett mycket snabbt och enkelt spel, som är lätt att begripa och där man omedelbart vet om man vunnit eller inte och i så fall hur mycket (med undantag för klöver- och TV-vinsterna). Här behöver man inte vänta på att en massa fotbollsmatcher ska spelas klart eller att det ska bli dags för lottodragning. Men det som vissa upplever som en fördel kan givetvis vara en nackdel i någon annans ögon. Triss och DubbelTriss är enkla spel som tar slut fort. De premierar inte skicklighet utan utgången beror helt och hållet på vilken lott man råkar ta.
 • Många tycker att det är mer spännande att skrapa en DubbelTriss än två vanliga Trisslotter eftersom det som verkar vara en nitlott kan visa sig ge vinst när man har skrapat färdigt lott nummer två.
 • Spelet är inte knutet till något visst datum utan ett företag kan till exempel köpa in en omgång lotter för att vid tillfälle skicka till anställda eller kunder. Detta går inte att göra med lotter som är knutna till en viss lottodragning.
 • Vinster upp till 1 000 kronor kan du få utbetalt direkt hos AB Svenska Spel Tur spelombud. Det finns också vissa ombud som betalar ut vinster upp till hela 10 000 kronor. Många spelare gillar att det är möjligt att köpa en Trisslott eller DubbelTriss, skrapa den på plats och omedelbart få tillgång till eventuell vinst. Om du har ett spelkonto hos AB Svenska Spel Tur betalas vinster upp till 999 999 kronor in på det.
 • En DubbelTriss kostar 60 kronor, vilket gör det till den dyraste skraplotten från AB Svenska Spel Tur.

Spel från AB Svenska Spel Tur. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Snabb info

Kostnad:

60 Kr

Kategori:

skraplotter

Liknande Spel

Svenska Spel Tur Logo

Svenska Spel Tur

Börja spela snabbt och enkelt!
Till Svenska Spel Tur
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor