Triss

Snabb info

Lanserades:

1986

Kostnad:

30 Kr

Kategori:

skraplotter

Triss är en skraplott som lanserades av Svenska Spel Tur år 1986 och som hunnit bli en riktig klassiker bland svenskarna. Idag har Svenska Spel många andra skraplotter i sitt sortiment, till exempel Skrap-Bingo, Skrap-Kryss och Tia Kalasvinsten, men Triss är och förblir den absolut populäraste av Svenska Spels lotter. Normalpriset för en vanlig trisslott är 30 kronor och du kan hitta den på Svenska Spel Turs hemsida: svenskaspel.se/tur.

Vad kan jag vinna på Triss?

  • Du kan normalt vinna mellan 30 kronor och 1 miljon kronor direkt på skrapet. Ibland tillverkar Svenska Spel dock särskilda utgåvor där högsta vinsten direkt på skrapet är 10 miljoner kronor.
  • TV-vinsten ger mellan 50 000 kronor och 5 miljoner kronor.
  • Klövervinsten ger från 10 000 kr/mån i tio år till 50 000 kr/mån i 25 år. Det går att istället välja engångssumman 500 000 kronor.

Vinstchansen är 1:5.

Hur och var spelar man Triss?

Du kan köpa fysiska lotter hos spelombuden runt om i Sverige, samt skrapa lotter direkt i din dator på svenskaspel.se/tur.

Själva grundspelet går ut på att du skrapar bort skyddsfilmen från samtliga nio fält och ser vilka belopp som finns skrivna under. Om du hittar tre likadana belopp har du vunnit det beloppet. Tre stycken 100:- ger alltså en vinst på hundra kronor, och så vidare.

Länge var det här det enda spänningsmoment som Trisslotten hade att erbjuda, men numera har Svenska Spel introducerat flera andra moment som gjort lotten lite mer avancerad: klöver, TV-rutor och X-ruta. Mer information om dessa hittar du under respektive rubrik här nedanför.

Klöver

Om du skrapar fram tre likadana belopp och de dessutom är utsmyckade med klöversymboler har du vunnit klövervinsten. Du får då komma och skrapa en särskild lott offentligt för att avgöra hur stor vinsten är. Klövervinsten är en vinst som betalas ut över tid. Lägsta vinsten är 10 000 kr/mån i tio år, medan högsta vinsten är 50 000 kr/mån i 25 år. Det går att skrapa fram alla möjliga kombinationer, till exempel 50 000 kr/mån i 10 år eller 15 000 kr/mån i 25 år.

Om du inte önskar skrapa speciallotten kan du istället välja ett fast belopp på 500 000 kronor som du får utbetalat direkt.

TV-rutor

Om du hittar tre stycken TV-rutor när du skrapar din trisslott får du besöka TV4:s program Nyhetsmorgon och skrapa en särskild lott i direktsändning. Du är garanterad en vinst på minst 50 000 kronor, och kan vinna upp till 5 miljoner.

X-rutan

Numera finns alltid en X-ruta på varje trisslott. Skrapa rutan för att få se hur många gånger eventuell vinst kommer att multipliceras.

x1 = vinsten multipliceras med 1
x2 = vinsten multipliceras med 2
x10 = vinsten multipliceras med tio

Obs! Vinster som överstiger 100 000 kronor multipliceras inte.

Specialtriss

Ibland ger Svenska Spel ut särskilda upplagor av Triss där maxvinsten direkt på skrapet har höjts från 1 miljon kronor till 10 miljoner kronor.

Kring jul brukar Svenska Spel ge ut en särskild trisslott med jultema. Information om vilka regler som gäller för den aktuella julen hittar du på lotten, hos lotteriombudet samt på Svenskaspel.se.

Dubbeltriss är två trisslotter som sitter ihop. Du behöver inte få tre lika belopp på en enskild lott för att vinna, utan kan till exempel vinna 100 kronor genom att få en 100:- på första lotten och två 100:- på andra lotten. Det samma gäller för klöversymboler och TV-symboler. En dubbeltriss kostar 50 kronor, det vill säga lika mycket som två vanliga trisslotter. Du kan hitta mer information i vår artikel om Dubbeltriss.

Mer om Triss

Triss är ett snabbt och enkelt spel. Svenska Spel Tur har visserligen lagt till en del moment på senare tid, men det är fortfarande en lott som är väldigt enkel att förstå sig på och som går snabbt att skrapa. Om du vill ha en lite längre och mer pysslig spelupplevelse rekommenderas Skrap-Bingo, Skrap-Kryss och Skrap-Pyramid ur Svenska Spels sortiment.

Eftersom Triss inte är knuten till någon dragning, sporthändelse eller liknande kan du spela hur ofta du vill, och hemifrån om du spelar på svenskaspel.se/tur. Detta skiljer Triss från till exempel Lotto, Joker och Keno som alla är turspel precis som Triss men som man inte kan spela särskilt ofta.

Du får direkt veta hur mycket du vunnit om du vinner på grundskrapet, och du kan lösa in din vinst direkt (större vinster betalas ut via bank eller spelkonto). Om du däremot vinner klövervinsten eller TV-vinsten måste du vänta på att få vetskap om exakt vad du vunnit.

Triss har till skillnad från spelformer som till exempel blackjack, Oddset Lången och Europatipset inte något skicklighetsmoment.

Triss är inte den billigaste skraplotten i Svenska Spels sortiment, eftersom de två varianterna av Tia bara kostar 10 kronor styck. Däremot är den billigare än Skrap-Bingo, Skrap-Pyramid och Skrap-Kryss som alla kostar 30 kronor per lott.

Vinstchansen på Triss är 1:5. Detta innebär att den som fortsätter köpa trisslotter sannolikt kommer att stöta på vinster då och då. Värt att tänka på är dock att de allra flesta vinstlotter bara innebär en liten vinst i förhållande till insatsen. Det vanligaste vinstbeloppet är 50 kronor.

På 2 miljoner sålda trisslotter (á 25 kronor styck dvs före prishöjningen) gick 24,5 miljoner kronor tillbaka till spelarna i form av vinster.

Till skillnad från Svenska Spels Pick ’n Click har du inte någon valmöjlighet när du spelar Triss. Samtliga rutor (förutom kontrollrutorna) ska skrapas. När du väl har valt lott är det redan avgjort om du kommer att vinna eller inte.

Snabb info

Lanserades:

1986

Kostnad:

30 Kr

Kategori:

skraplotter

Liknande Spel

Svenska Spel Tur Logo

Svenska Spel Tur

Börja spela snabbt och enkelt!
Till Svenska Spel Tur
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor