Variantbingo

variantbingo

Variantbingo är en vidareutveckling av vanlig bingo som erbjuder längre spel, fler rundor och mer spänning. Variantbingo är väldigt populärt online och är där en av de mest spelade typerna av bingo. Variantbingo kallas ibland sitt engelska namn ”Combination Bingo” i online bingorum. Variantbingo är också mycket populär i bingohallar över hela Sverige.

Variantbingo spelas precis som vanlig bingo med bingobrickor som består av 25 rutor. Dessa rutor är fördelade över 5 lodrätta och 5 vågrätta rader av rutor. I dessa 25 rutor placeras sedan 25 olika slumpvis utvalda nummer mellan 1-75. Numrens placering är dock inte helt slumpmässig utan måste följa vissa regler. Den första kolumnen måste fyllas med fem nummer mellan 1-15, den andra med fem nummer mellan 16-30 osv. Dessa regler är till för att det skall vara lättare att hitta och dauba (markera) numren när de ropas ut. Om numrens placering var helt slumpmässig skulle det vara svårt att se om de finns på brickan eller inte. Detta är samma typ av bingobricka som används vid vanlig bingo.

Skillnaden mellan vanlig bingo och variantbingo är vad som händer när en spelar har fått en rad. I vanlig bingo är omgången över här. Om du spelar variantbingo so fortsätter däremot omgång och nästa mål att någon skall få två rader. När detta har skett går man vidare till tre rader o.s.v. tills någon har fått full bricka. Full bricka kallas i bingokretsar ibland kåk. Du har med andra ord fler chanser att vinna när du spelar variantbingo. Det är vanligtvis inte samma person som först fick en rad som först får två o.s.v. Detta innebär att varje omgång får fler vinnare än vid vanlig bingo. Det gör också som tidigare nämnt att spelet tar längre tid och blir mer intressant. Att spelomgångarna blir längre gör spelet mer socialt eftersom man får mer tid att prata medan man spelar.

Var kan jag spela Variantbingo Online?

Variantbingo är som tidigare sagt ett mycket populärt Bingo online. Detta gör att denna typ av bingo har spridigt sig till de flesta bingorum online. Du kan numera spela variantbingo i nästan alla bingorum online. Du behöver med andra ord inte leta efter ett bingorum som erbjuder variantbingo. Du kan istället bara välja ett bingorum som du tycker ser bra ut och känna dig relativt trygg i att de erbjuder variantbingo. I listan ovan har vi listat några väletablerade och välskötta bingorum som erbjuder variantbingo och skattefria vinster.