Bingo Spel

 Bingo typer

Bingo är ett populärt spel som förekommer i många olika varainter. Vissa varienter påminner mycket om varandra med endast mindre skillnader såsom antalet bollar man spelar med eller vilka kombinationer man kan vinna med. Andra spel skiljer sig mycket mer från andra former av bingo och ter sig mer som helt seperata spel snarare än typer av bingo. Ett exempel på detta är t.ex. den på landsbyggden populära kobingon som egentligen påminner mer om roulette och kanske snarare borde kallas koroulette.

I bingohallar och online så spelar man huvudsaklingen ett mer begränsat utbud av olika typer av bingo. Samtliga dessa typer påminner mycket om varandra och om man vill lära sig bingo så är det bra att först lära sig klassisk bingo eller 75-bolls bingo som typen också kallas. De flesta andra typer av bingo har sin grund i klassisk bingo och det är därför ofta mycket lätt att lär sig andra typer av bingo såsom mönster bingo och variations bingo om man redan kan klassisk bingo. Brittisk bingo eller 90-bolls bingo som den också kallas skiljer sig lite mer från klassisk bingo men även här är det en fördel att först ha lärt sig klassisk 75-bolls bingo.

Man kan hitta olika typer av bingo i olika bingorum och om man vill spela en specifik typ av bingo är det därför bäst att man försäkrar sig om att en bingosajt erbjuder den typen av bingo innan man registrerar sig. Nedan har vi listat ett antal vanliga typer av bingo. Om du klickar dig vidare så kan du läsa mer om hur varje typ av bingo fungerar och få rekommenderation på bra bingorum där man kan spela den typen av bingo.