Dansbingo

dansbingoDansbingo är det perfekta nöjet för de som både gillar bingo och att dansa. Detta spel spelas ofta för nöjes skull men det är för den delen inte ovanligt att vinnaren får ett pris. Dansbingo är ett spel som spelas vid privata tillställningar och på dansbanor över hela Sverige för att uppmuntra deltagarna att dansa med och lära känna nya människor. Spelet kan enkelt modifieras för att passa andra sociala tillställningar för att t.ex. uppmana mingling på fester.

Dansbingo är mycket enkelt att spela. De exakta reglerna kan variera något men fungerar generellt på ett liknande sätt.

Alla spelare får en egen bingobricka. Bingobrickan består vanligtvis av 25 nummer men detta nummer kan vara större eller lägre beroende på hur många som deltar. Målet är vanligen att få en hel rad för att vinna men i vissa fall kan det krävas full bricka. Beroende på hur fort det går för någon att få en full rad kan man också välja att gå vidare till två rader etc.

Alla spelare får sedan ett personligt nummer. Detta nummer är hemligt och personen får inte avslöja det för personer hen inte dansat med.

Målet är att dansa med olika personer. När man avslutat en dans avslöjar man sitt nummer för den andra personen utan att låta andra veta det. Man markerar sedan det numret på sin bricka. Målet är alltså att ha turen på sin sida och så snabbt som möjligt dansa med rätt personer för att få bingo.

Dansbingo är roligare än det låter och är väl värt att pröva om du får chansen.