odds-bg

Arbitrage betting

Arbitrage betting eller också känt som sure bets är ett system där du som spelare hittar utstick hos spelbolag som gör att oavsett hur du som satsar på en match alltid kommer att gå med vinst. Arbitrage betting är dock otroligt tidskrävande och en väldigt svår nisch att hålla på med då spelbolagen i dag har så pass bra koll på oddsmarknaden. Vi kommer dock gå igenom hur Arbitrage betting fungerar i praktiken och vad du ska tänka på om du väljer att använda dig av sure bets.

Hur använder man sig av Arbitrage betting?

Arbitrage betting handlar om att hitta odds som gör att oavsett hur utfallet i en match blir så kommer du garanterat gå med vinst på spelet. Så för att använda dig av Sure bets så behöver du alltså använda dig av flera olika spelbolag samtidigt för att kunna matcha oddsen från de olika spelbolagen för att genom detta hitta spelvärden som gör att det inte går att förlora på den aktuella matchen.

  Bästa spelbolag för betting

 1. 18+ år. Spela ansvarsfullt. Stodlinjen.se. Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.
 2. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor
 3. Reklamlänk | Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
 4. Reklamlänk,Gäller nya kunder. Min insättning 100 kr. Max bonus 2500 kr, gäller 60 dgr, oms krav 35x. Spela ansvarsfullt: 18+, Stödlinjen för spelare och anhöriga , Välkommen till Spelpaus.se . Fullständiga villkor gäller

  Regler & Villkor

När du sedan har hittat en sådan match så gäller det att du placerar pengarna proportionerligt på respektive utfall så att du går med vinst oavsett vilket av spelen som sitter. Vi kan ta ett exempel på ett spel för att det ska bli enklare att förstå hur Arbitrage betting fungerar;

 • Du har 1000 kronor att spela för och du placerar ditt spel på en tennismatch mellan spelare 1 och spelare 2. På spelbolaget Unibet så erbjuds oddset 2.10 på att spelare 1 vinner, men hos Betsson så erbjuds det odds 2.05 på att spelare 2 ska vinna.
 • Sätter du då 500 kronor av dina pengar på Unibet på att spelare 1 vinner och resterande 500 kronor på Betsson att spelare 2 ska vinna så kommer du oavsett utfall i matchen att gå med vinst. Vinner spelare 1 så får du 500 x 2.10 vilket är 1050 och vinner spelare 2 så får du 500 x 2.05 vilket är 1025.
 • Så oavsett hur matchen slutar så kommer du gå med vinst på mellan 25 och 50 kronor beroende på vilken av spelarna som vinner. Detta är den enkla metoden av Sure Bets där du hittat två spelbolag som har odds som spelar mot varandra och du kan på så sätt vinna oavsett.

Ett annat exempel är att du fördelar dina pengar proportionerligt beroende på oddsen för att på så sätt kunna gå med plus oavsett hur matchen slutar. Säg att du satsar samma summa 1000 kronor och hos Betsson så hittar du att spelare 1 har oddset 4.60 och på Unibet så har spelare 2 oddset 1.30. Du har genom detta nu hittat en uppsida då dessa spelbolag spelar mot varandra. Detta kollar du genom att räkna ut sannolikheten att utfallen sker och det gör du genom följande; 1/1.30= 76% 1/4.60= 21%

Utfallen tillsammans ger totalt 97% vilket är helt galet bra förutsättningar för ett Sure Bet. Nu gäller det att fördela ut pengarna på respektive spelbolag för att på sätt kunna gå med vinst oavsett hur matchen slutar;

Placerar du 780 kronorna på spelare 1 med odds 1.30 så vinner du 1014 kronor Placerar du samtidigt de resterande 220 kronorna på spelare 2 med odds 4.60 så vinner du 1012 kronor. Så med andra ord så går du plus 12–14 kronor oavsett resultat. Som ni märker så är det väldigt små summor som man går plus varje gång man spelar ett Sure Bet vilket gör att det är en väldigt svårspelad spelform och tar väldigt mycket tid att hitta utstick att spela på och bygga upp kapital med dessa summor som vinster.

Verktyg du behöver för att kunna använda dig av Sure bets

Dels behöver du ha konton på många olika ställen för att snabbt kunna placera spelen på olika spelsidor innan oddsen hinner ändras och för att få in spelen så du behöver för att vara säker på att det är sure bet. Sedan kan det vara bra att använda dig av program som räknar ut sannolikheten i olika spel detta gör att du enklare kan hitta utstick eller odds som skiljer sig på spelsidor mot andra spelbolag. Oddsjämförelser är också ett väldigt bra redskap att använda sig av där du kan se odds i realtid där du kan se om ett spelbolag ligger ”fel” med sitt odds jämfört med andra sidor och att du via detta kan hitta ett Sure bet.

Fördelar med Arbitrage betting

 • Fördelen om du hittar ett Arbitrage bet är såklart att du oavsett hur spelet går så kommer du gå plus. Men kom ihåg att Arbitrage betting kräver väldigt mycket tid och det är inte helt lätt att hitta dessa odds och utstick.

Nackdelar med Arbitrage betting

 • Det finns flera nackdelar med att spela Arbitrage betting. Den största är att spelbolagen numera är så pass vassa när det kommer till odds att det sällan skiljer så mycket mellan spelbolagen att det ens är möjligt att hitta dessa spel.
 • Sedan så använder många spelbolag samma oddsleverantör och det gör att spelar du på att spelare 1 på ett spelbolag och sedan på spelare 2 på det andra spelbolaget, så kommer du snabbt flaggas inom systemen och därmed riskerar ditt konto relativt snabbt att bli limiterad då Arbitrage betting inte är något som spelbolagen uppskattar. Att bli limiterad betyder att du inte kommer kunna satsa lika höga summor vilket gör hela meningen med Arbitrage betting relativt meningslöst då du knappt kommer kunna tjäna några pengar på dessa spel.
 • En annan nackdel är såklart om du placerar ett spel på ett spelbolag och oddset sedan ändras på det andra bolaget så det inte längre blir ett Sure Bet och då står du där med ett osäkert odds och med risken att allt du kämpat för till dess kan försvinna.

Det tar som sagt väldigt mycket tid och krävs mycket för att ens hitta ett bra Arbitrage bet och att det snabbt kan försvinna gör att det inte är ett spelsätt som vi rekommenderar.