Ett lotteri är ett spel om pengar där det är slumpen som avgör om man vinner eller inte, och det finns därmed många olika spel för pengar som betraktas som lotterier. På denna sida fokuserar vi enbart på de typer som inte passar in i de andra avdelningarna här på sajten, såsom obligationslotterier och postkodlotterier.

Läs mer om olika lotterier

EuroJackpot
EuroJackpot är ett internationellt europeiskt lotteri som lanserades i mars 2012. Från och med 2013 erbjuder Svenska Spel Tur EuroJackpot-lotter till försäljning hos sina spelombud runt om i landet, på Svenska Spel Turs sajt och direkt i mobiltelefonen.
EuroMillions
EuroMillions är ett transnationellt lotteri som lanserades i februari 2004. Grundarna var Française des Jeux som driver det franska statliga lotteriet, Loterías y Apuestas del Estado som driver det statliga spanska lotteriet och Camelot som driver det brittiska statliga lotteriet.
Klubblo
Klubblo är ett rikstäckande lotteri på internet som drivs av Idrottsalliansen. När man besöker Klubblos sajt får man välja idrott och den förening som ska få del av överskottet från Klubblo. Genom att spela hos Klubblo kan man alltså stödja idrottsföreningar som ligger en extra varmt om hjärtat.
Kombilotteriet
Kombilotteriet är ett prenumerationslotteri där man får köpa maximalt 2 lotter per person och månad. Man prenumererar på lotter och varje omgång kostar 200 kr, vilket gör att du då deltar i 20 olika dragningar. Maxvinsten är minst 1,5 miljoner kronor om du vinner jackpotten.
Live lotto online via BetgamesTV
BetgamesTV är en speltillverkare som enbart fokuserar på att ta fram livespel i form av lotto och lotterier. I portföljen finns idag sex spel, bland annat Wheel of Fortune, Dice och 7/42. Dragningar görs med jämna intervall (ibland så ofta som var femte minut) nästan dygnet runt.
Lotto 6/49
Lotto 6/49, eller Lotto 6aus49, är det största lottospelet i Tyskland. Det har arrangerats ända sedan 1974. Namnet på spelet berättar på ett tydligt sätt vad spelidén är; du ska helt enkelt spela sex nummer av 49! Sedan 2013 gäller dock att man också ska välja ut ett supernummer (Superzahl). Detta nummer är ganska så centralt i spelidén. Fem av de totalt nio vinstklasserna kräver nämligen att man träffar supernumret.
Majestic Millions
Majestic Millions är ett lotteri som drivs från Malta och som är öppet för spelare i hela Europa. Den stora konkurrensfördelen med lotteriet är den enorma högsta vinsten som är garanterad till 25 miljoner euro. Majestic Millions kan du spela både på arrangörens webbplats och på ett par svenska casinon på nätet.
Miljonlotteriet
Miljonlotteriet är nykterhetsrörelsen IOGT NTO:s lotteri.  Miljonlotteriet är inte en speciell lott utan ett samlingsnamn för många olika lotter från IOGT NTO. Ett av de senaste tillskotten är Miljonlotteriet Lyckohjulet, en lott som kan ta dig till TV-programmet med samma namn. Miljonlotteriet Lyckohjulet sänds varje månadag – lördag i TV3 eller TV8. Det är ett frågesportprogram med Hans Wiklund och Hannah Graaf som programledare.
Miljonspelet
Miljonspelet ger dig möjlighet att köpa premieobligationer på kredit under 48 månader. Under de 48 månaderna har du vinsträtten till dragningarna, och när du har betalt av krediten efter 48 månader äger du premieobligationerna och kan själv välja om du vill sälja dem på andrahandsmarknaden eller behålla dem tills staten löser in dem. Om du behåller dem fortsätter du vara med i dragningarna.
Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriet är ett prenumerationslotteri som anordnas av den ideella föreningen Svenska Postkodföreningen och har funnits sedan år 2005. Under år 2010 såldes ungefär 1,5 miljoner lotter varje månad. Alla vinster är skattefria.
Powerball
Det amerikanska lottospelet Powerball är världens mest penningstinna lotteri. Merparten av de amerikanska delstaterna erbjuder spel på detta lotteri och varje vecka omsätts motsvarande flera miljarder svenska kronor.
Premieobligationer
En premieobligation är en svensk statsobligation som ges ut av Riksgälden. Den säljs både direkt av Riksgälden och via olika banker, och Stockholmsbörsens räntemarknad fungerar som andrahandsmarknad för premieobligationer.