Speltips EM 2021 – Semifinaler

speltips semifinaler fotbolls em 2021

Nu återstår det endast tre matcher av Fotbolls-EM och det har alltså blivit dags för semifinaler! Det är två högintressanta matcher som väntar mellan lag som haft helt olika resor fram tills nu. Som vi sett i tidigare mästerskap behöver det inte ha någon betydelse när det verkligen gäller.

Här går vi igenom förutsättningarna inför matcherna och ger er våra bästa speltips.

Italien-Spanien

Odds
Italien2.50
Oavgjort3.25
Spanien3.15

Spelas tisdag 6/7 kl. 21:00 på Wembley, England

Italien och Spanien haft ett mästerskap som skiljer sig markant från varandra. Medan Italien redan tidigt säkrade sitt avancemang från gruppen hade Spanien det överraskande svårt att ta sig vidare från gruppen.

Det fortsatte på samma vis i åttondelsfinalerna och kvartfinalerna. Italien tog sig vidare på ordinarie tid mot både Österrike och Belgien, medan Spanien besegrade Kroatien efter förlängning och Schweiz efter straffar.

Det är inte enbart statistiken som ger Italien favoritskapet i semifinalen. De har också varit ett väloljat maskineri såhär långt i mästerskapet, där alla lagdelar imponerat.

Spanien har haft en helt annan väg mot semifinalen. I de första matcherna i gruppspelet var laget oerhört ineffektivt, men i sista gruppspelsmatchen lossnade det ordentligt med en 5-0 vinst över Slovakien. Även i åttondelen mot Kroatien lyckades Spanien få in fem bollar. Med andra ord är inte effektiviteten framåt längre det största orosmomentet.

Det känns dock som att Italien har mer kontinuitet i sitt spel, där framförallt defensiven fungerat prickfritt. Det är ofta i de små detaljerna det avgörs i viktiga mästerskapsmatcher och nu är det i allra högsta grad dags att bekänna färg.

Spanien har också två långa matcher bakom sig. Klara laget att ladda om för en ny tuff drabbning?

För Italiens del saknas viktiga vänsterbacken Leonardo Spinazzola, som bröt akillessenan i slutskedet av matchen mot Belgien. Chelseas Emerson Palmieri lär ta hans plats. Det är inte första framträdandet från start för honom, utan han startade även mot Wales där Italien höll nollan.

  • Det kommer sannolikt att bli en tillknäppt match där små marginaler avgör. Vi tror på vinst 1-0 till Italien under ordinarie tid.


    Hitta odds på Fotbolls-EM 2021 här

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

England-Danmark

Odds
England1.75
Oavgjort3.70
Danmark5.75

Spelas onsdag 7/7 kl. 21:00 på Wembley, England

It’s coming home! Det är ett uttryck som vi fått höra med jämna mellanrum de senaste veckorna. Och förhoppningarna blev inte direkt mindre efter Englands utklassning av Ukraina i kvartsfinalen.

Det som är speciellt viktigt för Englands del är att Harry Kane äntligen kommit igång med målskyttet på allvar. Han var favorit till att bli EM:s skyttekung. Trots en motig start på turneringen finns det ännu chans att nå utmärkelsen.

Vid en genomgång av de lag som återstår i turneringen känns England onekligen som det mest kompletta av lagen. Inget annat lag har en målskytt av Kanes kaliber.

Det finns också en oerhörd bredd i truppen och det gör att man kunnat rotera spelare speciellt på kanterna. Det är inte utan orsak England är storfavoriter att ta sig till finalen enligt oddsen.

Danmark skall dock inte underskattas. Efter förlusten mot Finland i den första EM-matchen var det många som förväntade sig att Danmark skulle få svårt att hävda sig. Med sin främsta spelfördelare borta i ett tidigt skede kändes det sannolikt att turneringen skulle få ett tidigt avslut.

Men genom en bragdmatch mot Ryssland hemma i Parken i Köpenhamn lyckades man knipa andra platsen i grupp B och direktkvalificering. Väl i åttondelen fortsatte Danmark sin uppvisning och vann med hela 4-0 mot Wales. Det innebar att en målskillnad på hela 8-1 på två matcher!

Även i kvartsfinalen mot Tjeckien dominerade Danmark och det blev till slut en 2-1 vinst. Speciellt Kasper Dolberg har imponerat i de senaste matcherna med tre mål på två matcher.

Det som man ofta glömmer när det handlar om Danmark är vilket kvalitetslag det faktiskt handlar om. De är 10:e i UEFA:s världsrankning och i laget har de flesta imponerande klubbadresser. Ett kvalitetslag rakt igenom.

Vi tror dock inte att det räcker mot ett England som nu har en perfekt blandning av tekniskt kunnande, rutin och inte minst spelare som kan avgöra täta matcher. Här finns förutom Harry Kane, även Raheem Sterling och Jadon Sancho. Harry Maguire är också en av de mest målfarliga spelarna i världen på fasta situationer.

  • Vi tror att det blir en målrik match där det totala antalet mål överskrider 2.5