Speltips inför åttondelsfinalerna i Fotbolls-EM 2021

speltips odds online åttondelsfinaler fotbolls em 2021

EM 2021 är i full gång – och Sverige har hittills presterat långt över förväntan. Den som har haft koll på EM oddsen hela tiden vet att Sverige från början var tippade att inte ens ta sig till åttondelen. Istället skrällade de rejält och gick ut som gruppsegrare i Grupp E, efter vinst mot Polen och Slovakien, samt ett oavgjort mot förhandsfavoriterna Spanien.

Spanjorerna hamnade istället på en andraplats i Grupp E, med bara en vinst och två avgjorda. Förvånande nog var det därefter Slovakien som knep tredjeplatsen efter att ha vunnit mot Polen – ett Polen som fick se sig utslagna ur EM med ett oavgjort och två förluster. Det kommer bli en riktigt intressant åttondelsfinal – det är en sak som är säker. Här kommer ett gäng speltips – ett för varje match i åttondelen.


  Hitta odds på Fotbolls-EM 2021 här

 1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Wales – Danmark

Odds
Wales5.60
Oavgjort3.30
Danmark1.84

Spelas 26 juni kl. 18.00, i Amsterdam. Inför matchen Wales mot Danmark är det enligt bettingbolagen Danmark som är starka favoriter. Oavsett hur matchen går kommer danskarna vara det lag vi minns från årets EM och frågan är om det inte kommer bli en avsevärt jämnare match än vad oddsen förutspår.

Danmark har förvisso spelat starkt genom hela gruppen, och med tanke på hur matchen mot Finland abrupt avbröts är det inte konstigt att den matchen slutade med en förlust för danskarna när den slutligen återupptogs. Christian Eriksen är förvisso på bättringsvägen, men det är ett bra tag kvar innan han är tillbaka på planen, och det är en spelare som är viktig för laget. Danskarna har även haft hemmaplansfördel under sina matcher – något som kan bära ett lag rejält.

Denna match spelas i Amsterdam och danskarna kan därmed förvänta sig en något mer neutral publik. Wales har å andra sidan spelat avsevärt bättre än förväntat – och det finns få saker som är så farligt som en underdog som fått vittring på segern. Vi tror att detta kommer bli en målsnål match, med ett kryss efter första halvlek. Slitvargarna från Wales har ett visst psykologiskt övertag över danskarna som dels har mist en stor del av publikstödet och även har Eriksen som gnager i bakhuvudet.

Vårt speltips inför Wales – Danmark blir därför vinst Wales, efter en oavgjord första halvlek.

Italien – Österrike

Odds
Italien1.50
Oavgjort4.30
Österrike8.00

Spelas 26 juni kl. 21.00, i London. Denna match är en riktig lågoddsare – och av god anledning. Den som sett Italiens matcher hittills, vet att Italien går all in för att återta sin forna titel som en fotbollsnation att räkna med. Efter att flera EM i rad ha spelat riktigt dåligt – något som är mycket pinsamt för en fotbollsälskande nation som Italien – har det i år hänt något.

Detta ”något” har en hel del att göra med Italiens kanske bästa förvärv på evigheter – vi pratar såklart om Roberto Mancini, lagets nye ledare. Denna erfarne man har gjort mer för det italienska landslaget på bara några månader än vad de presterat totalt under flera års tid. Framförallt har han gett italienarna segervittring igen – något som de inte känt på länge. 

I en match där Österrike står för motståndet är det inte jättekonstigt att oddsen ligger som de gör. Österrike har spelat bra, med två segrar och en förlust, men det som talar till nationens nackdel är att de segrar Österrike tagit har inte varit lätta. Det har varit jämna matcher med segrar som suttit riktigt långt inne – något som sannolikt kommer göra dem till ett lätt byte för de hungriga italienarna. Vi tror på en solklar etta, både efter första halvlek och även vid matchens slutsignal. Törs du boosta fotbollsoddsen lite genom att ge dig på något av de handicap-spel som erbjuds tror vi det kommer bli en målrik match – åtminstone från Italiens sida. 

Holland – Tjeckien

Odds
Holland1.70
Oavgjort3.95
Tjeckien5.50

Spelas 27 juni kl. 18.00, i Budapest. Nederländerna – eller Holland – har spelat starkt hittills i EM och de holländska herrarna är också tydliga favoriter till att ta hem segern mot tjeckerna i söndagens match. I sin grupp har Nederländerna vunnit tre av tre matcher, och den enda av dessa som egentligen bjöd på någon form av motstånd var matchen mot Ukraina – denna slutade 3-2 till Nederländernas fördel.

Övriga matcher har det nederländska landslaget vunnit med 2-0 respektive 3-0 och gruppsegern gick som en dans. De tjeckiska herrarna har inte haft en lika dansant inledning på sitt gruppspel, där de fått med sig en vinst, en förlust och en oavgjord. Nu har det förvisso inte varit några stora poäng tjeckerna förlorat med – de släppte in ett enda mål mot engelsmännen och likaså mot Kroatien.

Mot de kroatiska herrarna fick dock Tjeckien också in ett mål och matchen slutade oavgjort. Nederländerna har å andra sidan visat en avsevärd större dominans hittills i EM och har i och med detta även ett visst psykologiskt övertag mot tjeckerna. Vi tror på en vinst för Nederländerna, där de leder redan efter första.

 1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Belgien – Portugal

Odds
Belgien2.56
Oavgjort3.15
Portugal3.15

Spelas 27 juni kl. 21.00, i Sevilla. Om det är någon match vi inte vill missa i åttondelen så är det denna jättarnas kamp. Oddsen är satta till en relativt liten fördel Belgien, vilka gått som ett ånglok genom hela sin grupp och vunnit alla matcher. De hann dessutom kräma ihop hela 7 mål på sina 3 matcher (de nätade 8 gånger, men fick ett mål mot Finland bortdömt på grund av offside).

Deras imponerande målskörd beror på lagets offensiva spelstil – något som belgarna visat sig behärska till fullo. Det skadar inte heller att ha Lukako med i laget – med sina 3 mål står han för nästan halva Belgiens poängskörd. Portugiserna har haft en något jobbigare väg genom gruppspelet – och med all rätt. Portugal hamnade i ”Dödens Grupp” och spelade i denna till sig en tredjeplats i gruppen, där Frankrike, Tyskland och Ungern stått för motståndet.

Även Portugal har tryckt in 7 mål under sina matcher, varav 4 av dessa nätats av Ronaldo – han är livsfarlig. Det har dock varit tungt med defensiven för portugiserna och för att kunna stå upp mot Belgien måste de kunna täcka igen bakåt. Det här kommer bli en tight match, men i motsats till vad bettingbolagen säger, tror vi faktiskt på vinst för Portugal i denna. De har mött otroligt hårt motstånd i gruppspelet och har hunnit härdas – något som de kommer utnyttja till fullo mot belgarna.

Kroatien – Spanien

Odds
Kroatien6.90
Oavgjort3.80
Spanien1.62

Spelas 28 juni kl. 18.00, i Köpenhamn. Det här är en match mellan två intressanta lag. Spanien blev grupptvåa efter en avsevärt blekare insats än förväntat, medan Kroatien blev grupptvåa efter att ha spelat sig in i turneringen.

Inför EM var Spanien stora favoriter till titeln som gruppsegrare – en placering som istället togs av de svenska herrarna. Spanien spelade oavgjort mot både Polen och Sverige och krossade därefter Slovakien med 5-0. Kroatien å andra sidan inledde med en förlust mot England, fortsatte med ett oavgjort mot Tjeckien och avslutade med en vinst mot Skottland. De spanska herrarna är favoriter inför matchen med relativt låga odds.

Frågan är dock om deras sargade egon kan hantera ett favoritskap – något som gått sådär i gruppspelet. Ett 5-0 resultat mot Slovakien talar dock till spanjorernas fördel och inför denna match är vi benägna att hålla med bettingbolagen. Vi tror på vinst för Spanien – och vi tror de kommer leda redan efter första halvlek. 

 1. 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Frankrike – Schweiz

Odds
Frankrike1.57
Oavgjort3.95
Schweiz7.40

Spelas 28 juni kl. 21.00, i Bukarest. Efter att ha varit det enda laget i ”Dödens Grupp” som inte förlorat en enda av sina matcher tog Frankrike hem gruppsegern. Det har varit dock varit en grupp som bjudit på stenhårt motstånd och Frankrikes facit blev två oavgjorda och en vinst. Schweiz har ett facit som inte är lika starkt.

Med motståndare som Italien, Wales och Turkiet fick schweizarna med sig en vinst, en oavgjord och en förlust hem från sina matcher. Det skulle räcka till en tredjeplats i Grupp A – något som inte kommer imponera på ett storspelande Frankrike. Denna match ger några av åttondelarnas lägsta vinnarodds till Frankrike – och med god anledning. Allting säger att detta är en match som fransoserna ska ta hem utan några större problem (läs: utan några problem alls). Samtidigt har sådana ”lätta” matcher många gånger genom sporthistorien ställt till problem för de tippade favoriterna.

En vågad chansning kan därför vara att spela på vinst till Schweiz i denna match – det kommer ge fin utdelning om det slår in. Samtidigt missar man ingen dunderutdelning eftersom Frankrikes odds ligger riktigt lågt. Föredrar man säkra spel går det att boosta Frankrikes odds genom att köra med något av alla Handicap som erbjuds. Det borde bli många mål gjorda för Frankrikes del, sett till motståndet, så en tvåa i handicap borde inte vara några större problem att få till – vågar man finns det säkerligen utrymme för att plussa på tvåan lite till.

England – Tyskland

Odds
England2.55
Oavgjort3.30
Tyskland3.05

Spelas 29 juni kl. 18.00, i London. Det här är en match som förväntas bli jämn – även om engelsmännen har en liten fördel. Engelsmän föds med fotbollen i blodet – det är sedan gammalt. Med två vinster och en oavgjord tog de hem gruppsegern, efter att ha haft Kroatien, Tjeckien och Skottland som motstånd.

Förväntningarna på engelsmännen har varit höga, men samtidigt känns det som att deras prestation inte levt upp till dessa – trots att de faktiskt slutade som etta i Grupp D. Engelsmännens toppnamn har inte kommit till sin rätt ännu, något som varit frustrerande både för spelare såväl som för publiken. Nu har de engelska spelarna dock chans att visa vad de verkligen går för, i tisdagens match mot de tyska herrarna. Om det är någon spelare vi tror kommer vara riktigt het på tisdag så är det Arsenal-fostrade Saka.

Trots en ringa ålder om 19 år är han en otroligt viktig spelare för laget och när Saka är i sitt esse är han rent ut sagt livsfarlig. Det är en spelare som är helt oläsbar på planen och hans dribblingar får motståndarna att se ut som fågelholkar – en klart oönskad upplevelse. För att Tyskland ska ha en chans till vinst gäller det därför att punkta Saka från start – men frågan är om det ens hjälper. 

Tyskarna har dock spelat riktigt bra de också, och en andraplats efter Frankrike i gruppen får absolut ses som ett väl godkänt med tanke på motståndet. Det är ett offensivt lag och deras uppspel har potential att bli farliga snabbt. Risken finns dock att de tyska herrarna fortfarande känner av pressen från mötet mot Ungern, där de med nöd och näppe tog sig upp till ett oavgjort slutresultat. Med ett nästan-fiasko i färskt minne tror vi tyskarnas självförtroende kommer svikta något, vilket engelsmännen kommer vara snabba att utnyttja. Vi tror därför på vinst för England i denna match.

Sverige – Ukraina

Odds
Sverige2.40
Oavgjort3.20
Ukraina3.40

Spelas 29 juni kl. 21.00, i Glasgow. Av alla matcher i EM är det så klart detta möte vi väntar mest på. Sverige har imponerat rejält i årets EM och tog sig med två gruppspelsvinster och en oavgjord match ända upp till en gruppseger. Det har dock inte varit några ”gratismatcher” som svenskarna fått, utan de har verkligen kämpat till sig sina poäng.

Det är sannolikt därför oddsen inte ligger större till svenskarnas fördel än de faktiskt gör. Bettingbolagen tror förvisso på en svensk vinst, men det är inget väldigt stort glapp till vinst för Ukraina. Sveriges kanske mest imponerande bedrift hittills i EM är att de nollade gruppfavoriten Spanien, och matchen slutade 0-0. Sverige har dock kört ett bitvis överdrivet defensivt spel, där de många gånger maskat bollen bara för att få tiden att gå.

Sådant kanske funkade i gruppen, men nu är det åttondelsfinal och det krävs att svenskarna har ett anfall som består av fler spelare än bara Alexander Isak. Ukraina har bara med sig en vinst i bagaget, tillsammans med två förluster. Detta gav dem en tredjeplats i Grupp C, där också Nederländerna, Österrike och Nordmakedonien spelat. De är dock ett mycket bra lag när spelet stämmer, och med namn som Yarmolenko och Zinchenko på topp ska vi vara glada att Sveriges defensiv sitter där den ska.

För att de svenska herrarna ska ta hem den här matchen krävs det att de vågar mer uppåt, men utifrån uttalanden som gjorts från det svenska landslaget är detta något de är fullt medvetna om – och som de också jobbar på. Vi tror att det här kommer bli en onödigt spännande match där Ukraina sätter ett ledningsmål redan i första halvlek. Därefter har vi tron och hoppet om att våra svenska herrar kommer reducera, dock kanske inte förrän i andra halvan. Det vinnande målet förväntar vi oss i slutminutrarna och vi tror och hoppas på ett 2-1 resultat till Sverige.