Vem blir skyttekung i fotbolls-EM 2021?

Jakten på skytteligatiteln i EM 2021 kan bli något alldeles extra. Spelbolagen har givetvis odds tillgängliga på att vinna skytteligan och det är skytteligavinnaren från VM i Ryssland som är favorit att upprepa bedriften även i EM. Mängder av världsstjärnor kommer att delta i mästerskapet och på anfallsfronten ser det mer spännande ut än på länge.

Såväl yngre förmågor som rutinerade spelare är med i kampen i Fotbolls-EM 2021. Dessutom finns det möjlighet för en viss Cristiano Ronaldo att kliva upp på ensam plats på tronen som EM:s bästa målgörare genom tiderna.

Odds – skytteligan EM 2021

SpelareOdds 
Harry Kane – England 7.00 
Kylian Mbappé – Frankrike 10.00 
Romelo Lukaku – Belgien 10.00 
Christiano Ronaldo – Portugal 10.00 
Memphis Depay – Nederländerna 16.00 
Serge Gnabry – Tyskland18.00 
Antoine Griezmann – Frankrike 18.00 
Raheem Sterling – England 18.00 
Alvaro Morata – Spanien18.00 
Timo Werner – Tyskland18.00 
Olivier Giroud – Frankrike26.00 

Här kan du spela på EM 2021

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Favoriter till att vinna skytteligan i EM

Harry Kane är spelaren med lägst odds online på att göra flest mål under sommarens EM-slutspel. Men det finns flera andra spelare som kan hota och därför ser det intressant ut på målfronten inför EM. Blir det en favorit som håller eller kommer någon underifrån att överraska? Vi går här igenom och ger speltips på de fem spelare vi tror kan göra flest mål under EM-slutspelet.

Harry Kane

Favoriten till att vinna skytteligan är Harry Kane och det är inte så konstigt. England har en ganska lätt grupp på pappret med undantag för Kroatien och bör därför kunna göra en hel del mål. Lägg till att ”Three Lions” också spelar på hemmaplan i gruppspelet och eventuellt stora delar av slutspelet och förväntas gå väldigt långt i mästerskapet. Harry Kane är den notoriska målgöraren och har under säsongen stått för mängder av mål i Tottenham. Stjärnan ryktas dessutom bort från Spurs vilket borde innebära att han är extra spelsugen för att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt inför en flytt i sommar.  

Romelu Lukaku

Belgaren Romelu Lukaku har haft en fantastisk säsong med Inter. Anfallaren har öst in mål och med ett Belgien som ser livsfarliga ut i sommarens EM-slutspel kan det bli målfest för Lukaku. Romelu Lukaku var med i det Belgien som vid VM i Ryssland 2018 slutade trea efter att ha slagit England i bronsmatchen. Nationen förväntas gå långt även i EM 2022 och därför kan Romelu Lukaku mycket väl vinna skytteligan

Kylian Mbappé

Kylian Mbappe är 22 år och har redan vunnit VM, spelat final i Champions League och har varit en starkt bidragande orsak till att PSG nått semifinalen i årets Champions League. Nu kan han leda sitt Frankrike till EM-guld och försvara titeln vilket nationen gjorde år 2000 efter att ha vunnit VM-guld 1998. Frankrike har ett väldigt bra lag och Mbappe är en naturlig målskytt. Men i förra EM och VM har Griezmann varit lagets bäste målskytt vilket talar mot Mbappe som skytteligavinnare under kommande EM.

Christiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har gjort nio mål i EM-historien vilket tillsammans med Platini är flest. Räkna därför att det blir minst ett mål för Ronaldo under EM för Portugal. Att han skulle gå och vinna hela skytteligan känns dock inte särskilt sannolikt. Dels har Portugal många andra spelare som kan göra mål men framförallt har de än otroligt tuff lottning i form av Tyskland som spelar på hemmaplan samt världsmästaren Frankrike. Som gruppens slagpåse finns Ungern som dock spelar mot Portugal hemma i Budapest. Därför är frågan hur många mål det blir för Ronaldo under EM 2021 men med tanke på att han lär ta straffar och en del frisparkar kan vi räkna med något mål i alla fall.

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski är alltid ett diskussionsämne inför ett stort mästerskap. Anfallaren öser alltid in mål i Bayern München och har gjort 66 mål för Polen. Ur ett svenskt perspektiv hoppas vi inte på en Lewandowski i form eftersom vi har Polen i gruppen och även om Lewandowski är en spelare av absolut högsta rang är Polen inte en nation som förväntas vara med längre än möjligtvis åttondelsfinal eller kvartsfinal. Övriga spelare kan mycket väl spela en EM-final vilket talar till deras favör med fler matcher att göra mål på jämfört med Robert Lewandowski.

EM:s 10 främsta målskyttar genom tiderna

Michel Platini och Cristiano Ronaldo är de två spelare som gjort flest mål genom tiderna med sina nio mål. Platini är dock före i hierarkin eftersom han gjorde samtliga mål under ett mästerskap vilket givetvis också är rekordet för flest antal mål i en enskild turnering.

Av spelare i topplistan noterar vi att Zlatan Ibrahimovic finns det på en delad tredjeplats med sex mål. Eftersom han är tillbaka i landslaget kan han klättra på listan. Det kan också Antoine Griezmann som gjort sex mål totalt vilket han gjorde i EM 2016.

SpelareAntal målLandslagSpelade matcherTurneringar
Michel Platini9Frankrike51984
Cristiano Ronaldo9Portugal212004, 2008, 2012, 2016
Alan Shearer7England91996, 2000
Antoine Griezmann6Frankrike72016
Ruud van Nistelrooy6Nederländerna82004, 2008
Patrick Kluivert6Nederländerna91996, 2000
Wayne Rooney6England102004, 2012, 2016
Thierry Henry6Frankrike112000, 2004, 2008
Zlatan Ibrahimovic6Sverige132004, 2008, 2012, 2016
Nuno Gomes6Portugal142000, 2004, 2008