Speltips EM 2021 – kvartsfinaler

EM kwarterfinal

Kommande matcher i EM kvartsfinaler

Efter en tråkig förlust i övertid mot Ukraina är Sveriges dröm om en väg vidare i EM krossad. Vi är dock stolta över Sveriges prestation oavsett – det var ingen som väntade sig att Sverige skulle stå som gruppsegrare (utom möjligen optimisten Janne). Det är ett snurrigt EM där ingenting är som det ska – och framförallt verkar det vara en nackdel att vara förhandsfavorit.

I match efter match har vi sett hur de favorittippade lagen förlorat och den som har vågat betta mot strömmen har i årets EM kunnat plocka hem fina vinster mellan varven. Vi är framme vid kvartsfinalen och först ut är Schweiz mot Spanien, vilka möter varandra i Sankt Petersburg Stadion den 2/7 kl. 18.00.


    Hitta odds på Fotbolls-EM 2021 här

  1. 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
  2. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Schweiz – Spanien

Spelas fredag 2/7 kl. 18.00, i Sankt Petersburg Stadion, Ryssland.

Spanien gick in i gruppspelet som klara favoriter men avslutade efter en oväntat blek insats med en andraplats i Grupp E – på platsen under ett numer utslaget Sverige. De senaste två matcherna har dock något hänt med spanjorerna. De har spelat ihop sig som ett lag och hittat de där snabba, korta passningarna som de spanska spelarna är kända för. Det märks att den spanska flamman börjat glöda rejält igen.

Inte heller Schweiz har haft en spikrak väg till kvarten, och både Spanien såväl som Schweiz har uppvisat ett bitvis väldigt ojämnt spel. Inför mötet mellan Schweiz – Spanien är det dock spanjorerna som är bettingbolagens tydliga favoriter, och vi är benägna att hålla med. Spanien har i de senaste två matcherna visat varför Spanien är en fotbollsnation att räkna med.

Schweizarna kommer dock inte ge upp matchen utan strid – en vinst mot toppnationen Frankrike bör ha boostat deras självkänsla rejält. Och visst vore det väldigt roligt med en schweizisk vinst – med tanke på hur alla matcher hittills artat sig under årets EM vore det inte någon superskräll om det hände heller. Kanske är det därför Schweiz inte ges högre odds än de faktiskt fått. Vi tror på kryss efter första, men en vinst för Spanien i fulltid. 

Belgien – Italien

Spelas fredag 2/7 kl. 21.00, i Allianz Arena, Tyskland. 

Det är inga lag i kvartsfinalen som har så jämna odds som Belgien – Italien. Det är dock föga förvånande då detta är två mycket starka lag som bägge stått pall för favoritskapet redan från start. Både Belgien såväl som Italien har vunnit alla sina matcher än så länge, och ett av lagen kommer fortsätta sitt segertåg, medan det andra laget får åka hem.

Det är mycket som står på spel och bettingbolagen har satt tighta odds, men Italien ges ändå en liten fördel gentemot Belgien. Man får ha i åtanke att italienarna under flera av de senaste årens stora mästerskap åkt ut mycket tidigt, trots att de ska vara en av världens ledande fotbollsnationer. Den blodade tand som deras framgångsrika segertåg hittills bringat har därför med största sannolikhet gett en rejäl segervittring för Italien. De italienska herrarna ser äntligen en chans att återigen få visa världen att de är en fotbollsnation att räkna med – och de har skoningslöst kört över vartenda lag hittills.

Belgarna kommer absolut att bjuda upp till dans – också de är hungriga på en seger. Men till skillnad från italienarna har de inte flera års revanscher att ta igen, och det är förmodligen det som kommer vara den avgörande detaljen för vilket lag som vill ha segern mest. Vi tror på Italien i detta – och vi unnar dem en vinst. Italien är på väg att återta sin plats på tronen, och vi tippar att de kommer göra det med en tight vinst mot Belgien. 

Tjeckien – Danmark

Spelas lördag 3/7 kl. 18.00, i Baku Olympic Stadium, Azerbajdzjan. 

Danmark är laget som alla kommer minnas efter årets EM – av många skäl. Den pyttelilla nationen har trots sin relativt lilla befolkningsmängd lyckats plocka ut ett landslag i världsklass – och de har visat på pannben nog att kunna ställa om mentalt efter att en av deras viktigaste spelare i ett inledande skede av EM drabbats av hjärtstopp på planen. De rödvita herrarna har i många avseenden imponerat på omvärlden under årets mästerskap och bettingbolagen förväntar sig att de kommer fortsätta imponera ännu ett tag till – oddsen är förvisso relativt tighta, men har ändå Danmark som favorit till vinsten.

Även Tjeckien är dock ett lag som presterat över förväntan och det var ingen som förväntade sig att de skulle gå segrande ut ur mötet med de nederländska herrarna – men det gjorde de. Det är ett offensivt lag där även defensiven sitter där den ska – men samma sak kan sägas även om det danska landslaget. Bägge lagen har gjort relativt många mål hittills, så vi förväntar oss att bollar kommer nätas även denna match.

Många påpekar att Danmark har något sämre vinnarodds på grund av att en nyckelspelare saknas i Eriksen, som av förklarliga skäl uteblir resten av EM. Samtidigt har de danska herrarna gång efter annan visat att deras lagbygge står sig starkt ändå, och vi tror bygget kommer fortsätta stå stadigt även mot Tjeckien. Vårt speltips är vinst för Danmark, vågar man sig på en handicap tror vi på åtminstone över 1.5 för Danmarks del – kanske till och med mer. 

Ukraina – England

Spelas lördag 3/7 kl. 21.00, i Stadio Olimpico, Italien. 

Det blev alltså Ukraina som tog Sveriges plats mot engelsmännen – det är ett Ukraina som hamnade på en tredjeplats i Grupp C, och som hittills endast besegrat Nordmakedonien och Sverige i årets EM.

Att ställas mot ett livsfarligt England som hittills inte har en enda förlust i bagaget – deras sämsta resultat är ett oavgjort – kan bli en enkel match för engelsmännen. Samtidigt vet vi att Ukraina är ett lag som kan vara väldigt bra när de får spelet att stämma och det kan påverka den mentala biten negativt att vara storfavorit inför en match – något vi sett prov på flera gånger under årets EM.

Enligt bettingbolagen är detta dock kvartens säkraste spel och oddsen för en engelsk vinst behövs nästan spelas med ett handicap för att få upp siffrorna till en hygglig nivå. Det ska mycket till för att Ukraina ska ha någon chans mot de engelska herrarna på lördag, och vårat tips är att som bettingbolagen att det är England som kommer vinna matchen.

Det känns som att detta kan bli en målrik match – åtminstone för de engelska herrarna och vi skulle våga oss på att tippa England/England. Känner man sig lite extra vågad kan man också dra till med ett handicap på i alla fall plus 2.5 för Englands del.