Mönsterbingo

monsterbingoMönsterbingo är en typ av bingo som liknar vanlig bingo men som skiljer sig genom hur brickorna är utformade. Mönsterbingo kan inte sägas vara ovanligt men denna typ av bingo är heller inte lika vanlig som vanlig bingo. Det samma gäller om du spelar online. Mönsterbingo är inte omöjlig att hitta men kan inte heller hittas i alla bingorum.

I mönsterbingo är bingobrickorna utformade annorlunda än de är i vanlig bingo. Alla brickor har mönster tryckta på dem. Dessa mönster ligger ofta som en färgad skugga över brickan så att den är enkelt att se samtidigt som den inte gör det svårare att se de underliggande numren. De är dessa mönster som ger mönsterbingo sitt namn.
[sitelist heading=”Spela Mönsterbingo hos:”]
När du spelar mönsterbingo är målet inte att få en rad, två rader eller full bricka som det är i vanlig bingo utan målet här är istället att täcka mönstret på brickan.

En stor skillnad mellan vanlig bingo är att olika mönster gör det olika svårt att vinna när man spelar mönsterbingo. När man spelar vanlig bingo behöver man alltid fem nummer för att skapa en rad och vinna. När man spelar mönsterbingo kan man behöva både fler eller färre nummer för att vinna. Vanligast är dock att man behöver fler än fem nummer för att vinna. Vanliga mönster när man spelar bingo inkluderar t.ex. fyrkanter och hjärtan som båda normalt kräver mer än fem nummer för att täckas. Det är med andra ord oftast svårare att få bingo när du spelare mönsterbingo än det är vid vanlig bingo. Detta innebär dock inte att det är svårare att vinna eftersom det är svårare för alla andra att få bingo också.

Ett exempel på ett bingorum där du kan spela mönsterbingo online är Svenska Bertil Bingo. Bertil Bingo erbjuder även en lång rad andra bingotyper. Du kan även spela mönsterbingo hos Arena bingo och Maria Bingo. Det bör även nämnas att Bingolotto på nätet erbjuder mönsterbingo. I deras fall är mönstret på brickorna 4or och du måste träffa 11 nummer för att få bingo. Att få bingo i bingolottos mönsterbingo är alltså betydligt svårare än att få bingo i deras vanliga bingo.