SpelaSpel Bingo

Klassisk bingo

Klassisk bingo är det bingospel som har legat till grund till många av de typer av bingo vi nu mera spelar i Sverige. Klassisk bingo är en typ av 75 bolls bingo som kom till Sverige på 60 talet. Spelet blev snabbt populärt och var den vanligaste typen av bingo som spelades i Sverige fram till online bingo revolutionen och den renässans den gav till svenska bingohallar. Nu mera spelas som bekant ett stort antal olika bingospel i Sverige och online. Att kunna klassisk bingo är en stor fördel om man vill lära sig andra typer av bingo för om man kan klassisk bingo går det ofta mycket snabbt att förstå andra typer av bingo och hur de skiljer sig från klassisk bingo.
[sitelist heading=”Spela Klassisk bingo hos:”]

klassisk bingo

Klassiska bingo spelas med en bricka bestående av ett rutnät bestående av 25 rutor som har fördelas över 5 kolumner med 5 rader vad. I var och en av dessa 25 rutor finns ett slumpgenererat nummer. Alla bingobrickor är olika. Varje kolumn kan bara innehåll nummer inom ett visst spann. Först kolumnen kan t.ex. bara innehålla nummer mellan 1 och 15. Andra kolumnen kan innehålla nummer mellan 16 och 30 o.s.v.. Varje kolumn är också förknippad med en bokstav i ordet bingo. Fem kolumner, fem bokstäver. Första kolumnen är alltså kolumnen B och andra kolumnen är kolumn I. Detta gör det möjligt för utroparen att göra det lättare för spelarna genom att ropa ut i vilken kolumn de skall leta efter numret. Att leta numren i alla kolumner skulle vara mycket svårare och göra bingo mindre roligt. Om t.ex. nummer 17 dras så vet utroparen att det numret finns i andra kolumnen, kolumn I och ropar därför ut I17.

Målet när man spelar klassisk bingo är att få en hel rad. Både vågräta och lodräta rader räknas. Ibland men inte alltid räknas också diagonala rader som bingo. När du har fått en hel rad är det dags att ropa bingo och njuta av din vinst. Glöm inte att bingo är ett socialt spel där småprat med sina motspelare är en stor del av nöjet.

Klassisk bingo är ett roligt spel som du kan spela i de flesta bingosajter online. Exempel på bingosajter där du kan spela klassisk 75bolls bingo är t.ex. Maria Bingo, Unibet Bingo och Bertil Bingo.