Brittisk bingo

brittisk bingoBrittisk bingo är en typ av bingo som är mycket populärt i Storbritannien och i Australien. Den är också relativt populärt i bingorum online och kan spelas hos de flesta bingosajter. Då kallas den dock ofta för ett av sina andra namn, 90 bollars bingo. Spelade kallades ursprungligen ofta ”housey housey” men då detta namn inte låter särskilt bra på svenska så blev spelet här snabbt känt som Brittisk bingo eller 90 bollars bingo.

Brittisk bingo är en rolig bingotyp som bjuder på mycket spänning och varje omgång skapar hela tre nya vinnare.
[sitelist heading=”Spela Brittisk bingo hos:”]

De bingobrickor som man använder när man spelar brittisk bingo skiljer sig dramatiskt från de som man använder när man spelar vanlig bingo. Bingobrickor för 90 bollars bingo består av ett rutnät om 9×3 rutor. På varje rad så har 5 av rutorna nummer på sig och 4 är tomma. Numren i rutorna är slumpade och mellan 1-90. Vilka rutor som har nummer och vilka som är tomma är också slumpmässigt. Varje spelar köper vanligtvis 6 av dessa bingokort. Alla sex kort är ofta en del av samma bricka.

När spelet börjar så dras nummer som ropas ut av utroparen. Som spelare markerar du numren allt eftersom som de ropas ut. Det första målet är att få en vågrät rad. När du fått en rad skall du ropa BINGO. Det räknas som en rad när du kryssat av de fem numren på en rad. De tomma fälten räknas inte. I brittisk bingo så fortsätter spelet efter att någon har fått en rad. Det finns nämligen tre olika vinnande kombinationer.

  • En vågrät rad
  • Två vågräta rader
  • Fullt hus, dvs. alla tre rader på brickan är markerade.

Brittisk bingo är ett mycket roligt och beroendeframkallande spel med starka sociala element. Spelet finns att spela i en stor rad bingosajter online. Exempel på svenskspråkiga bingosajter som erbjuder brittisk bingo och skattefria bingo inkluderar Bertil bingo, Maria bingo och många andra bingorum.