odds-bg

Kvartsfinaler i Fotbolls VM – Odds & Speltips

Med åtta nationer kvar i VM börjar det dra ihop sig för att dela ut medaljer. Det har varit ett mästerskap där underhållande matcher har avlöst varandra och det finns ingen anledning att tro att det inte kommer att fortsätta. Varje kvartsfinal i VM 2022 innehåller nationer som har prickat formen och som har potential att slåss om medaljerna. Vi tar en närmare titt på vad som gäller inför alla kvartsfinaler i fotbolls VM 2022 samt vilka kvartsfinaler odds som går att skrapa fram på mästerskapet.

Spelbolag Med Bäst Odds På Kvartsfinaler - Juli 2024

Kvartsfinaler i fotbolls VM 2022

När kvartsfinalerna i fotbolls-VM 2022 inleds är det åtta nationer som dels har prickat formen och dels innehåller tillräckligt med kvalité för att vara med och utmana i det här skedet. Turneringen inleddes med 32 nationer, som i sin tur är hämtade från ett långt kvalspel på respektive kontinent. Dessa åtta nationer har tagit sig igenom en minst sagt snårig väg för att lyckas.

Än är mästerskapet inte slut och den underhållning, dramatik och spänning som vi har blivit bortskämda med så här långt kommer att fortsätta och vara en del av respektive kvartsfinal i VM 2022. Nationerna som är kvar har trots allt tagit sig så här långt och kommer göra allt för att resan inte ska ta slut.

Fotbolls vm final

Återstående landslag är en blandning av både gruppvinnare och grupptvåor från gruppspelet. Som brukligt finns det ett par nationer som är större favoriter än andra och fanns med bland favoriterna redan när odds på vinnande lag presenterades inför VM 2022. Kvartsfinaler odds visar också att det kommer bli flera jämna tillställningar under dagarna som kommer.

Kvartsfinaler i Fotbolls VM 2022 datum & tider

Vad gäller datum och tider för kvartsfinaler i VM 2022 är det med start fredag 9 december som dessa spelas. Två matcher om dagen spelas 9-10 december innan fyra nationer är vidare till semifinalerna.

Allt du behöver om VM 2022 i form av odds, spelschema och annat nyttigt finner du på länken.

MatchDatumTid & arena
Kroatien – Brasilien9 dec16:00, Education City Stadium
Nederländerna – Argentina9 dec20:00, Lusail Iconic Stadium
Marocko – Portugal10 dec16:00, Al Thumama Stadium
England – Frankrike10 dec20:00, Al Bayt Stadium

Kvartsfinal VM 2022 favoriter

slutspel vm favoriter

Många favoriter inför turneringen har inte gjort fansen besvikna och är med när kvartsfinaler i fotbolls VM 2022 ska avgöras. Det är stora nationer som har prickat formen under turneringen och redan inför mästerskapet hade ögonen på sig som en följd av kvalité i trupperna och fina resultat på sistone.

Förhoppningarna och förväntningarna på större nationer har inte minskat. Nu får man dock akta sig för att gå på en mina precis innan semifinalerna. Ett avancemang till nästa runda innebär minst två matcher till i turneringen och ren teoretiskt 75% chans till en medalj av något slag. För en favorit att falla bort ur slutspelet precis innan det är dags att slåss om medaljerna vore såklart en besvikelse.

Det är framför allt gruppettorna som är värt att kika lite extra på sett till kvartsfinaler odds. Dessa har redan visat att det finns en slagstyrka i laget och att man kan besegra olika typer av motstånd, både i gruppspelet och i åttondelsfinalen. En bra energi i truppen är inte att underskatta när kvartsfinalerna ska avgöras.

Tidigare VM kvartsfinaler

Det finns en hel del VM kvartsfinaler att se tillbaka på som har bjudit på allting som en slutspelsmatch ska innehålla. För svensk del är det inte minst VM 1994 då det bar hela vägen till en bronsmedalj för ett namnkunnigt lag. Rumänien stod för motståndet i en match som gick till straffläggning i vilken Thomas Ravelli blev stor hjälte.

I VM 2018 var Sverige återigen framme i kvartsfinal men åkte tyvärr på en förlust mot England med 2-0. England gjorde sällskap med Frankrike, Kroatien och Belgien i semifinal. Belgien chocköppnade i sin match mot Brasilien och tappade aldrig ledningen trots ett reduceringsmål från brassarna med knappa kvarten kvar att spela.

VM kvartsfinal 2022 arenor

Arenorna som är kvar i mästerskapet är där av annat än sportsliga grunder. Istället är det publikkapacitet, faciliteter och helt enkelt den genomgående kvalitén som finns på bygget. I VM 2022 kvartsfinaler finns det fyra olika arenor, varav två av dessa beträds för sista gången åtminstone för den här turneringen.

Det är Al Thumama Stadium och Education City Stadium som får stå som värd för var sin sista match i mästerskapet. LUsail Iconic Stadium och Al Bayt Stadium kommer också att få visa upp sig i semifinalerna medan den förstnämnda, Lusail Iconic Stadium, även är den arena där finalen söndagen 18 december.

Vanliga frågor och svar

Vilka nationer kan möta varandra i VM kvartsfinal 2022?

Slutspelsträdet i VM 2022 tar för kvartsfinalerna vid där åttondelsfinalerna slutar. Även här är det inte möjligt för två nationer från samma grupp att ställas mot varandra. Istället är det den övre halvan av slutspelsträdet som gör upp om två platser i semifinal vilket även gäller för den undre halvan.

När spelas kvartsfinalerna i VM?

Vill du bevittna samtliga kvartsfinaler i VM 2022 är det datumen 9-10 december du ska rensa i kalendern. Två kvartsfinaler per datum avgörs med starttiderna 16:00 respektive 20:00. Starttiderna gäller för båda datumen.

Vad händer om en kvartsfinal slutar oavgjort?

Om det är oavgjort efter 90 minuter plus tilläggstid i VM 2022 kvartsfinaler väntar först och främst en förlängning. Den spelas över två halvlekar á 15 minuter som fortlöper oavsett om det faller några mål eller inte. Skulle även förlängningen är det straffläggning som avgör vilken nation som går vidare. 

Hur många nationer från Europa avancerade till kvartsfinal i VM 2018?

VM 2018 var en lyckad turnering ur europeiska ögon sett. Totalt sex nationer från Europa avancerade till slutspelets andra steg varav fyra av dessa ställdes mot varandra. England besegrade Sverige medan Kroatien slog ut hemmanationen Ryssland efter straffar. Uruguay och Brasilien var enda nationer utanför Europa i VM-kvartsfinal.

Missa inte de hetaste VM-nyheterna