live-bettingLivebetting är möjligheten att lägga oddsspel på matcher under tiden de spelas, t ex på vem som vinner matchen eller nuvarande period/halvlek, eller vem som gör nästa mål. Livebetting är ett område inom odds och betting som växer oerhört snabbt i popularitet eftersom det höjer spänningen i att titta på matchen samtidigt som man har chansen att ta hem flera vinster under samma match.

Den främsta fördelen med livebetting är givetvis att du kan spela på matchen samtidigt som du ser den på TV, och därmed värdera händelseförloppet och basera dina spel efter dina egna bedömningar. En del spelbolag har dessutom, parallellt med livebettingfunktionen, satsat på Livestreaming, vilket innebär att de livesänder matcher direkt i webbläsarfönstret. Fördelen med livestreaming är att du kan se matcher som ej sänds på TV, samt att de finns i samma webbläsarfönster som livebettingen. Missa inte heller mobil betting, dvs möjligheten att spela på odds  i mobilen, då du kan lägga spel på en match samtidigt som du sitter på läktaren och tittar på den.

Nackdelen med att betta live är just själva risken att kunna livespela på matcher under hela matchtiden. Viljan att kunna täcka eventuella förluster genom livebetting gör att man kan förlora mer pengar under en kort tidsperiod än vad man egentligen hade tänkt sig.

Här nedan är en utvärdering av de olika spelbolagen och deras livebettingtjänster, där vi bedömer deras utbud, användarvänlighet, positiva och negativa sidor samt vad som gör dem unika.

Bästa spelbolagen för livebetting

Bet365 livebetting Bet365

Det känns naturligt att inleda med just Bet365, av den anledningen att bolaget enligt många ligger i spetsen vad gäller livebetting. Bet365 insåg tidigt fördelarna och har därför satsat mycket och under en längre tid. Livebettingen har således blivit lite av bolagets signum. Idag erbjuds kunder världens största livebetting-utbud, med mängder av olika spelformer, med allt från spel på det traditionella 1X2, till spel på vilket lag som gör nästa mål, vilket lag som får nästa hörna eller nästa inkast, samt mycket mer! Man har dessutom satsat hårt på att kunna livestreama matcher i webbläsaren, vilket är ett stort plus, och som ju ger möjlighet att följa matchen live hos dem samtidigt som man spelar.

  • Utbud: Som sagt, världens största utbud av matcher att livespela på inom ett väldigt brett spann av olika matcher, samt många olika spelformer, vilket gör att bolaget som gjutet för kunder som gillar livespel.
  • Unikt: Det gigantiska urvalet av matcher som dagligen går att livespela på. Man livestreamar också väldigt många matcher i webbläsaren, något som bolaget får ett extra plus i kanten för.

Rent generellt är Bet365 det ledande bolaget inom Livebetting. Dock finns det saker som går att förbättra eller lägga till, som man istället finner hos andra spelbolag.

Prova livebetting hos Bet365

Expekt livebetting Expekt

Expekt var länge utan en livebettingklient, och var trots det ett av de mest populära spelbolagen, främst på grund av sin simpla design och höga användarvänlighet. Man insåg senare att man genom att satsa på livebetting kunde utvecklas ytterligare som spelbolag. Livebettingklienten är väldigt simpelt uppbyggd, men fortfarande väldigt funktionell och lär uppfylla kunders behov vid livespel. På senare tid har man även tagit till sig livestreaming och sänder nu matcher direkt i spelfönstret.

  • Utbud: I jämförelse med andra spelbolag kan man se utbudet i livebettingklienten som ganska magert, då den största fokusen fortfarande ligger på huvudsajten och vanlig betting. Man erbjuder inte heller några speciella spelformer utöver de klassiska, gällande 1X2, över/under och handikapp.
  • Unikt: Det som är unikt hos Expekt måste ändå vara hur simpel designen och uppbyggnaden av livebetting-klienten är. Man hittar enkelt de olika matcherna, och de olika spelformerna listas smidigt. Som tidigare nämnt så livestreamar man även matcher direkt i webbläsaren, dock ett mindre antal jämfört med andra spelbolag.

Designen är enkel, kanske för enkel för vissa. Funktionaliteten är dock bra och den uppfyller det mesta som man kan begära i en livebetting-klient - att kunna livespela på en match. Utbudet av spelbara matcher kunde varit något större, men de största och populäraste matchen brukar finnas tillgängliga.

Prova livebetting hos Expekt

Unibet livebetting Unibet

Unibet ligger, likt Bet365, i spetsen vad gäller livebetting. Man har satsat, precis som på webbsajten i övrigt, mycket på design och att det ska se snyggt ut samtidigt som man använder det. Somliga anser att det är jobbigt att livebetting-klienten är ett popup-fönster, medan andra tycker att det är skönt att kunna surfa vidare på sajten i övrigt, så detta är en smaksak. Utbudet är väldigt grundläggande, med få specialare vad gäller olika spelformer, mest fokus ligger på raka 1X2, handikapp, över/under och annat i samma stil. Man livesänder också mycket sport i webbläsaren, främst tennis och La Liga-fotbollen, vilket gör att livebetting på just dessa objekt lämpar sig utmärkt hos Unibet.

  • Utbud: Utbudet är väldigt grundläggande, och få speciella funktioner och spelformer att välja mellan. Dock finns det ett brett spann av olika sporter som går att livespela på, från fotboll och ishockey till tennis, cricket och basket och även dart. En specialare är spelformen ”Nästa lag att göra mål”, där man till skillnad från många spelbolag har den som ”draw no bet”, dvs att man sänker oddset en aning, men ger pengarna tillbaka om det ej blir fler mål i matchen.
  • Unikt: Förutom ovan nämnda ”Nästa lag att göra mål” så är Unibets livebetting unikt med sin Cash in-funktion, alltså att man mitt i matchen kan få ut vinster/ta ut pengar som man satsat på objektet, till det stående oddset. Detta gör att man kan gardera sig på bra sätt, eller få tillbaka delar av summan som kan vara på väg att förloras.

Prova livebetting hos Unibet

Nordicbet livebetting Nordicbet

Nordicbet är ett av de bolag som på senare tid vuxit bra, och de erbjuder nu även livebetting. Designen är snygg, men ändå funktionell, vilket gör att den lämpar sig bra till många spelare och deras krav. I övrigt är livebettingen hos Nordicbet väldigt ”mainstream”, dvs inget särskilt sticker ut. Ett brett utbud av sporter, främst fotboll och ishockey, men även tennis, samt de vanligaste spelformerna som brukar erbjudas. Inga specialare här, men det behövs inte, då man kanske inte väljer Nordicbet om man ska spela mycket livespel. Nordicbets livebetting-funktion får ett godkänt betyg, men inte mycket mer.

  • Utbud: Som spelare hos Nordicbet erbjuds man främst de stora sporterna, vilket är ishockey, fotboll och tennis. Ibland överraskar de med lite mer udda objekt, men inte allt för ofta. Spelformerna är likadant som sporterna, bara de vanligaste och mest populära spelformerna, och inte mycket mer därtill.
  • Unikt: Nordicbet är lite av ett bolag i mängden och sticker inte ut hakan på någon punkt vad gäller livebetting. Man får intrycket att detta inte är deras stora fokus. Något unikt hittar vi därför inte.

Prova livebetting hos Nordicbet