Trav på TV

atgplayKanal 75 är ett teveproduktionsbolag som ägs av ATG och har sitt huvudkonto på Solvalla travbana. Kanal 75 producerar sändningar som visas hos ATG-ombud och andra samarbetspartners runt om i Sverige. Kanal 75 har också ett omfattande samarbete med TV4.

De flesta teveprogram och inslag som produceras av Kanal 75 går att se i efterhand på atgplay.se, både i datorn och i mobilen. Vissa inslag hamnar också på ATG:s kanal på YouTube.

Varje år producerar Kanal 75 över 6 500 tevetimmar och bevakar cirka 1 000 tävlingar, så det finns väldigt mycket material att ta del av för den som är intresserad av trav och galopp. Av de 1 000 tävlingarna direktsänds över 90% hos ATG24.

Kanal 75 och TV4 /TV4 Sport

Varje vecka producerar Kanal75 cirka 14 timmar av trav och galopp till TV4:s kanaler.

Travinslag ingår i både Nyhetsmorgon och Sportnyheterna hos TV4 varje vardag, och på helgerna kan vi se programmet ”Vinnare V75” hos TV4.

V75 Direkt, Vinnare V64 och lunchtävlingar sänds i TV4 Sport och TV12. Vinnare V64 går att se varje vardagskväll hos TV12, och på onsdagarna kan man se V86 Direkt i samma tevekanal.

De flesta teveprogram från Kanal 75 som sänds hos någon av TV4:s kanaler läggs även upp på atgplay.se så att man kan se programmen där i efterhand.

Värt att veta är också att TV4 Nyhetsmorgon har en egen kanal på YouTube där de lägger upp klipp, inklusive sådant som rör trav. Adressen är https://www.youtube.com/user/Nyhetsmorgon. Det finns en sökfunktion så att man kan söka fram de klipp som rör just trav.

ATG24

ATG24 visas varje dag hos ATG-ombuden och på ATG.se. På vardagarna startar sändningarna klockan 08:00 och pågår ända till klockan 22:00 på kvällen. Sändningstiden för helgerna är kl 08:00 – kl 20:00.

ATG24 visar en blandning av direktsända tävlingar, travtips och allmän travinformation.

I Sverige visas sändningarna på svenska, men ATG24 sänder även till ett 20-tal andra länder där det finns folk som spelar på svenska travlopp och dessa sändningar är kommenterade på engelska.

Lopparkivet

Det populära lopparkivet innehåller trav- och galopptävlingar som ägt rum i Sverige under de senaste 400 dagarna.

Racebets livestreams

Spelsajten Racebets har ett stort utbud av livestreams som gör att man kan följa travlopp och galopplopp runt om i världen. Exempel på länder som Racebets sänder ifrån är Storbritannien, Irland, Frankrike, Malta, Tyskland, Italien, Förenade Arabemiraten (Dubai), Sydafrika, Zimbabwe, Mauritius, Singapore, USA,Kanada och Australien.

Sändningarna är av mycket hög kvalité. För USA och Kanada är det unika streams som gäller för varje lopp.

Bwin livestreams

Hos Bwin är det framförallt travlopp i Tyskland och USA som livestreamas så att man kan följa dem i realtid. De går inte bara att titta i datorn utan loppen går även att se på mobila enheter som kör Android eller iOS (iPhone, iPad).

För att få se loppen gratis räcker det med att man har pengar i sitt spelkonto hos Bwin, man behöver alltså inte ha satsat några pengar på de lopp man vill se. En mycket bra lösning, eftersom de flesta svenska travspelare vill sätta sig in i tyskt eller amerikanskt trav innan de börjar satsa pengar på dessa lopp. Man vill ju ha ett hum om vad som gäller för att kunna göra korrekta analyser, och även om man kan läsa sig till en hel del så finns det inte mycket som slår att faktiskt se hästar och kuskar in action på travbanan.