Svenska medaljhopp att hålla koll på i OS denna vecka

svenska medaljhopp i os tokyo 2021

På lördag börjar slutspelet i för våra fotbollsdamer i OS och snart kör även friidrotten igång. Där finns några av Sveriges största guldhopp i OS 2021.

Men redan innan dess avgörs några grenar där vi har starka medaljhopp för svensk del. Här är några av våra största medaljhopp som tävlar denna vecka.


    Hitta bästa odds på Vinter-os 2022 här

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas

Herrlandslaget i handboll

  • Gruppspelsmatch Japan-Sverige 26.7
  • Gruppspelsmatch Sverige-Egypten 30.7

Svenska herrlandslaget i handboll lyckades ta ett VM-silver förra året. Det gör att vi har höga förväntningar på medalj även i Sommar OS i Tokyo.

Sverige lyckades vinna första matchen mot Bahrain med 32-31 och nu ställs vi mot värdnationen. Sverige är storfavorit som avspeglas i att det saknas odds online för svensk del. Istället kan du rikta in dig på olika specialodds om du vill spela på Sverige. Ett handicap på -10.5 på Sverige ger endast 1.79 i odds, något som säger en del om Sveriges favoritskap.

Jenny Rissveds (Mountainbike)

  • Tävlingsdag 27 juli

Jenny Rissveds OS-guld i Rio de Janeiro 2016 var en av de stora skrällarna för svensk del. Trots utmaningar på vägen, med bland annat psykisk ohälsa och ätstörning, har Rissveds visat att hon återigen är på gång.

Redan på världscuppremiären i tjeckiska Mesto i maj blev det en tredjeplats i sprintgrenen XCC. Sedan följde hon upp med en andraplats i världcuptävlingen i österrikiska Leogang i juni.

För endast ett halvår tillbaka var det högst osäkert om det alls skulle bli deltagande i OS för Rissveds. Nu är hon ett av våra hetaste medaljhopp.

Marcus Nyman (Judo)

  • Tävlingsdag 28 juli

Med ett nyligen vunnet VM-silver var Tommy Maclas en av våra hetaste medaljhopp inom Judo i 73-kilosklassen i OS. Den regerande europamästen Akil Gjakova satta dock stopp för Maclas resa i åttondelsfinalen. Istället är det främst Marcus Nyman och 90-kilosklassen vi får sätta vårt hopp till när OS-judon avgörs de närmaste dagarna.

Marcus Nyman var nära att lyckas med bedriften att ta hem Sveriges första OS-medalj i judo någonsin redan i Rio 2016. Då blev det en femteplats efter stor dramatik. Nu är Nyman ute efter revansch och säger själv att han är i sitt livs form.

Det blev VM-brons tidigare i år och nu har vi stora förväntningar på en ny pallplats för Marcus Nyman.

Dela på