SpelaSpel Odds

Olympiska Spelen

Vartannat år kan vi ta del av någon form av de olympiska spelen, bland världens absolut största idrottsevenemang. Sommar-OS är det största av de två men även Vinter-OS får världen att stanna.

Sverige har en lång och fin tradition under OS. Räknas alla medaljer samman från båda spelen ligger vi faktiskt åtta i medaljligan bakom USA, Sovjet, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Italien och Kina. För punters är OS paradiset eftersom det finns väldigt många sporter tillgängligt under en intensiv period. Tack vare konkurrensen höjs också oddsen vilket ger perfekta förutsättningar för betting.

Bästa spelbolag med odds på Olypics 2021

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
  2. 18+ år – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 september 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Cash Spins är giltiga i 60 dagar. Cash Spins är omsättningsfria, ev. vinster är riktiga pengar.
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Vilka spelbolag har bäst odds på OS?

Det finns många spelbolag som har riktigt bra odds på OS eftersom det är ett mästerskap perfekt för betting. De största spelsidorna brukar också vara de som har flest marknader tillgängliga men även mindre aktörer förstår vikten av ett bra utbud. Några av våra favoriter när det kommer till bäst odds på OS är:

Bet365

Inget spelbolag har samma utbud som Bet365 och detta märks också tydligt under OS. Alla sporter, stora som små, finns tillgängliga med intressanta odds och många marknader. Bet365 har också en välgjord app med hela spelutbudet tillgängligt vilket ger perfekta förutsättningar för dig som är iväg mycket. Eftersom OS ofta äger rum på oregelbundna tider på grund av tidsskillnaden är det viktigt med en bra app. 

Spela hos Bet365

Betsson

Betsson är en av Sveriges mäktigaste spelbolag och deras utbud är det ingen som klagar på, i alla fall inte under OS. Här finns bra odds, utmärkt live betting och många marknader på såväl Sommar-OS som Vinter-OS. Med deras Bet Builder kan du kombinera odds från samma tävling på en bet slip vilket kan öka oddsen rejält. Den som bettar på OS hos Betsson kommer vara nöjd med utbudet.

Spela hos Betsson

Speedy Bet

Det svenska spelbolaget Speedy Bet har utökat sin oddssektion remarkabelt. Här finns dessutom allting samlat utöver betting vilket ger en bra helthetsupplevelse. Speedy erbjuder bra odds under såväl sommar- som vinterspelen vilket gör spelbolaget till en utmärkt plats för betting på OS. De har också gedigen statistik tillgänglig som gör det enklare med analyser inför de olika grenarna.

Spela hos Speedybet

OS Speltips

Vilka kommande mästerskap kan du oddsa på?

Långt innan spelen börjar finns det massor av odds tillgängliga på både Sommar-OS och Vinter-OS. Eftersom det inte alltid är klart vilka deltagare som kommer vara med är det ofta mer generella odds. Det kan handla om hur många medaljer en nation tar eller head 2 head mellan två nationer om vilka som tar flest medaljer under mästerskapet. 

Odds : Sommar- OS i Tokyo 2021

Sommar-OS skulle egentligen arrangerats 2020 i Tokyo men tack vare pandemin blev mästerskapet flyttat till 2021. Nu ser det ut att bli av under 2021 även om det i skrivande stund inte är helt klart om det kommer arrangeras med publik eller hur ett upplägg kommer att se ut. Men att det blir ett Sommar-OS i Tokyo förväntar vi oss.

Sverige har goda chanser till medaljer under OS 2021, framförallt i friidrott. Duplantis och Ståhl i stavhopp respektive diskus är megafavoriter till att vinna guld i respektive grenar. Det finns också flera andra svenska medaljhopp och därför kan det bli ett sprakande OS för de svenska deltagarna under OS i Tokyo 2021.

De största sporterna under ett Sommar-OS är också där det finns flest marknader. Det handlar om friidrott, simning och fotboll. Fotbollen är dock något annorlunda på herrsidan då endast spelare under 23 år får delta plus tre designated players för varje lag. Damfotbollen däremot har de bästa spelarna tillgängliga och därför är prestigen betydligt större. Även gymnastik är en väldigt populär sport under sommar-OS.

Redan nu kan du betta på den nation du tror kommer ta flest medaljer eller vilka deltagare som du tror kommer att vinna. Satsa på dina favoriter och de du tror kommer vinna. Eftersom det är mer ovisst längre ifrån spelens start finns det många bra odds att upptäcka.   

Odds : Vinter-OS i Beijing 2022

Peking ska vara värld för Vinter-OS 2022 som ska invigas den 4 februari. Därmed blir det första gången som två OS arrangeras inom bara åtta månaders mellanrum. Vi hoppas givetvis på många svenska medaljer som sig bör under en vinterspel. Framförallt finns det goda guldchanser bland damernas sprint där de unga stjärnorna etablerat sig i den absoluta toppen med Linn Svahn i spetsen. Även på längdskidor finns det medaljchanser med Ebba Andersson och Frida Karlsson som de störta stjärnorna.

Beroende på om NHL-spelare kommer att delta i OS eller inte kan Tre Kronor ha ett extremt slagkraftigt lag med mängder av världsstjärnor och Stanley Cup-mästare. Vid OS i Pyongyang kom inte NHL och den olympiska kommittén överens vilket gjorde att inga spelare från världens bästa liga deltog. Vi hoppas det ser annorlunda ut vid OS i Beijing.

Under Vinter-OS är det ishockeyn och skidsporterna som är mest populärt bland svenskarna. Även konståkning och curling är två stora sporter och i curling har Sverige flera guld och med Lag Hasselborg som förmodad representant under OS 2022 finns det goda förhoppningar även i Beijing.

Du kan spela redan nu på över/under antal medaljer eller vilka som vinner medaljligan under OS i Beijing. Satsa på vem som får flest medaljer av Norge och Sverige eller vilka av antagonisterna USA och Ryssland som får flest medaljer. 

Faktorer som påverkar oddsen

Det finns faktorer som påverkar oddsen inför och under ett OS. Flera parametrar är avgörande för hur resultaten blir och eftersom det är så mycket prestige, samt att ett Sommar-OS eller Vinter-OS endast arrangerats vart fjärde år, är det inte som inför en vanlig liga eller turnering. Istället finns det flera saker att ha i beaktning.

Skador

Skador är en av de viktigaste faktorerna för oddsen oavsett om det är en individuell tävling eller en lagidrott. Har ett landslag skador på nyckelspelare kan de gå från att vara favorit till att bli underdog. Är det en individuell åkare som vanligtvis är överlägsen kan prestationen påverkas om det finns skavanker eller om någon precis kommit tillbaka från en skada.

Form

Hur lagens eller deltagarnas form är får också konsekvenser på oddsen. Har till exempel en längdskidåkare vunnit världscupen och varit överlägsen under säsongen kommer denne förmodligen vara favorit om formen är konserverad inför OS. Detta gäller såväl Sommar- som Vinter-OS och gäller alla sporter och tävlingar.

Bäst när det gäller

Formen kommer dock bara hjälpa till en viss del. I OS är det idrottarna med starkast psyke som går bäst. Genom åren har vi fått se mängder av exempel på favoriter som inte har klarat av att prestera som bäst när det väl gäller. Detsamma gäller vissa idrottare som kan haft en svag säsong men som alltid hittar formen när det är stora mästerskap som OS. Det är dessa idrottare som har riktiga vinnarskallar och som därmed också lyckas ta medaljer i OS.

Väder

Vädret kan också påverka oddsen, framförallt i de individuella sporterna. Är det till exempel stark medvind i friidrott, men innanför gränserna vad som är tillåtet, kan det öka möjligheten för att ett världsrekord slås i någon gren. Är det oväder i en fotbollsmatch kan det bli svårspelat vilket kan innebära få mål i matchen.

Skulle det vara väldigt varmt under en skidtävling kan snön vara trög och det kommer i så fall att gå långsammare i spåret vilket innebär att tunga åkare kan få det svårare. Det finns många saker vädret kan göra för att påverka oddsen under de olympiska spelen.

Värdnationen

Det land som fått äran att arrangera OS kommer enligt statistik också ta fler medaljer än vanligt. Så har det varit i princip vid varenda OS och stödet av fans på läktarna ska inte underskattas. Därför kommer du också märka hur deltagarna för värdnationen ofta får en fördel under ett OS. Detta kan vara bra att hålla koll på så att du vet varför oddsen ser ut som de gör. Framförallt i bets där du spelar antal medaljer.

En nation ser ofta en väldigt stolthet i att arrangera OS och satsar därför stort under lång tid innan på att peaka sina idrottare under mästerskapet. 

Vilka länder och deltagare ska jag betta på?

Det är inte alltid det lättaste att veta vilka länder eller deltagare som har bäst spelvärde. Generellt kan det vara bra att kolla på historien för den kan lära oss mycket. Det är framförallt två länder som dominerar de olika olympiska spelen. Under Sommar-OS är det USA som alltid vinner flest guld. Deras vinnarmentalitet är något extra och därför är de också i topp i medaljligan varje Sommar-OS. 

Under Vinterspelen är det istället vårt grannland Norge som dominerar stort. De har tagit flest guld av alla under Vinter-OS och dominerar framförallt i skidspåren. Därför är det ofta bra att betta på norska deltagare i vinterspelen.

Vad du ska undvika är att spela med hjärtat. Vi har ofta en tendens att överdriva de svenska deltagarnas vinstchanser. Kanske har du läst en artikel om de svenska medaljchanserna där medier kan vinkla en förväntad topp 10 till guldhopp. Oavsett vilket ska vi alltid tänkta objektivt och inte subjektivt i vår betting. 

FAQ om OS

Hur ofta arrangeras OS?

Sommar-OS och Vinter-OS arrangeras vart fjärde år vilket gör att vi får ta del av ett OS vartannat år.

Finns det speciella erbjudanden under OS?

Ja, OS är ett populärt mästerskap och därför brukar det finnas många kampanjer tillgängliga under Olympiska Spelen.

Finns live betting på OS?

De allra flesta grenarna är tillgängliga för live betting men det finns vissa undantag som 100 m i friidrott.