odds-bg

Olympiska Spelen 2022 Odds och Betting

Vinter-OS 2022 i Peking kommer att hållas i den fortsatta skuggan av coronapandemin som fortfarande lamslår stora delar av världen. Detta innebär att en hel del speciella restriktioner kommer att riktig gentemot såväl deltagare som publik. Precis som under sommar-OS 2020 i Tokyo så kommer atleterna att innefattas av olika coronarestriktioner för att göra spelen så smittsäkra som möjligt. Ingen utländsk publik kommer att tillåtas att följa OS på plats i Kina.

Trots vinter-OS speciella förutsättningar så kommer tävlingarna så klart vara mycket intressanta ur en bettingsynpunkt. Det kommer att finnas en oändlig mängd av olika odds och spel att upptäcka och ta ställning till. Vi har på denna sida samlat all information som du behöver för att lyckas med din betting och även för att vara förberedd på Sveriges olika medaljchanser under vinter-OS 2022!

Bästa spelbolag med odds på OS 2022 - Juli 2024

  1. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor
  2. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare | Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.07.23 | Min. insättning 100 kr. | Omsättningskrav 20x | Gratisspinsen är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. | Ev. vinster är riktiga pengar. | Läs fullständiga regler och villkor under ‘Bonus och Erbjudandevillkor’.
  3. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor
  4. Reklamlänk | 18+ | Spela ansvarsfullt | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | 35x omsättningskrav på casino | Freespins gäller Book of Dead | 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80 | Giltig i 60 dagar | https://stodlinjen.se/ | spelpaus.se | Regler & Villkor

Odds och betting vinter-OS 2022

Det finns en mängd olika sporter att betta på under vinter-OS. Både en mängd individuella grenar som till exempel längdskidor, skidskytte och alpin skidåkning. Till lagsporter som till exempel Ishockey och curling. Bettingmöjligheterna är nästintill enorma med andra ord.

Det går att spela mpå vilket land som vinner flest medaljer, diverse individuella spel på olika deltagare och olika livespel när vinter-OS 2022 väl har dragit i gång. De olika svenska spelbolagen kommer givetvis ha speciellt fokus på de svenska deltagarna i Olympiska Spelen och erbjuda en mängd av olika specialspel på Sveriges deltagande under spelens gång.

Vanliga odds du hittar på vinter-OS

Mängden olika sporter och grenar under ett vinter-OS är enorm, vilket gör tävlingarna till ett paradis för betting. Man kan redan innan OS börjar betta på olika odds som till exempel vilket land som vinner medaljligan. Det går även redan nu att spela på vilka som deltagare som kommer att vinna de olika individuella grenarna.

När spelen väl är i gång så kommer det att finnas massvis av olika livespel på tusentals olika marknader att kunna betta på. Nedan kommer vi att gå igenom de vanligaste oddsen för vinter-OS 2022.

Vinnarspel

Olika vinnarspel spel finns redan nu tillgängliga att spela på. Vinnarspel handlar inte om en specifik gren utan om till exempel vilket land som vinner medaljligan eller om hur många medaljer kommer ta under vinter-OS 2022. Räkna med att fler vinnarodds kommer att dyka upp ju närmare spelens startdatum som vi kommer. Om du känner dig säker och påläst så kan det vara läge redan nu att betta på olika vinnarspel då oddsen kan vara bättre just nu.

Live betting

Detta är det stora bettingalternativet när Olympiska Spelen väl har startat. När det gäller live betting så gäller det att vara väl förberedd och följa tävlingen i realtid för att ha bäst chans att vinna. Under vinter-OS är ishockey en gren där möjligheterna till live betting kommer att vara stora. Du kommer att kunna hitta odds på till exempel nästa målskytt, vem som vinner nästa period och så vidare.

Vilket land vinner flest medaljer?

Vårt bergiga grannland i väster Norge brukar vara med i toppen av medaljligan under vinter-OS. Norge vann medaljligan under det senaste vinter-OS 2018 med totalt 39 medaljer, varav 14 guld. På andraplats i medaljligan kom Tyskland med 31 medaljer och tredjeplatsen knep Kanada med sina 29 medaljer.

Ryssland överraskade under vinter-OS 2014 och vann medaljligan med totalt 30 vunna medaljer. Norge hamnade på en andraplats och Kanada återigen på en väl godkänd tredjeplats 2014. När det gäller Sveriges chanser så var man starka under vinter-OS 2018 med en sjätte plats i medaljligan. Totalt blev det då 14 medaljer för Sverige. Mindre än hälften av Norges medaljkvot. Det ska mycket till om Sverige ska blanda sig i striden om förstaplatsen i medaljligan 2022, men om vi gör ett riktigt kanon-OS så kan en topp-tre placering inte vara utom räckhåll.

Odds Flest medaljer i OS

LandOdds
Norge1.20
Tyskland4.50
Kanada9.00
Ryssland 9.00
USA9.00
Nederländerna67.00
Sverige81.00
Frankrike151.0
Japan151.0
Kina251.0
Sydkorea 251.0
Österrike351.0
Italien 351.0
Finland 751.0
Polen 1001
Australien 1501

*Alla odds är hämtade från Unibet 14/01–2022

Hur många medaljer vinner Sverige?

Vinter-OS 2018 vann Sverige 14 medaljer varav sju guld och under Vinter-OS 2014 vann landet 15 medaljer, dock var endast två av de medaljerna guld. Medaljtrenden är alltså relativ tydlig och jämn för Sveriges del under vinter-OS.

Statistikföretaget Gracenot ser positivt på Sveriges medaljchanser inför vinter-OS 2022 och man har tippat att Sverige slår nytt poängrekord. Företaget förutspår att Sverige sammanlagt vinner hela 19 medaljer. Bland för Sveriges hittar vi bland annat Lag Edin i curling, Nils van der Poel i skridskor och Hanna Öberg i skidskytte.

Sveriges främsta guldkandidater i vinter-OS 2022

Sverige har på förhand många chanser att vinna guldmedaljer i vinter-OS 2022, i en mängd olika grenar. Nedan kommer vi gå igenom vilka atleter som kan vara Sveriges största guldhopp.

Nils van der Poel (skridskor)

Van der Poel vann två guld under VM i Heerenveen 2021. På distanserna 5000 meter och 10 000 meter. Han innehar även världsrekordet på den längre distansen. Detta gör givetvis van der Poel till en av våra största förhandsfavoriter för i alla fall en svensk guldmedalj då van der Poel är regerande världsmästare i två distanser. Störst guldchans lär han ha i sin favoritdistans 10 000 meter. Van der Poel är relativt orutinerad i OS-sammanhang och kom på fjortonde plats på 5000 meter under vinter-OS 2018.

Lag Edin (curling)

Curlinglaget lett av Niklas Edin har spelat hem en hiskelig mängd guldmedaljer från olika mästerskap genom åren. Fem VM-guld varav det senaste vanns under VM 2021. Hela sex EM-guld.

Laget saknar dock en guldmedalj från just vinter-OS. Då man under de två senaste spelen fått nöja sig med ett silver och ett brons. Räkna med att lag Edin kommer vara supertaggade till vinter-OS 2022 för att vinna den enda guldmedaljen som man saknar; ett OS-guld.

Hanna Öberg (distans, skidskytte)

Guldmedaljören från senaste vinter-OS är givetvis ett annat svenskt guldhopp. Guldet 2018 var en stor överraskning, men nu fyra år senare är Öberg en mycket mer etablerad skidskytt och förväntas vara med att slåss om guldmedaljer. Öberg vann även guld i VM 2019 och en tog en silvermedalj i senaste VM 2021.

Sveriges damlag (sprintstafett längdskidor)

Maja Dahlqvist och Jonna Sundling sprintade hem guldet till Sverige i VM 2021, vilket gör att de i allra högsta grad kommer ses som favoriter att lyckas med samma bedrift under vinter-OS 2022. Sverige vann även guld på samma distans under VM 2019, då hette vinnarduon Maja Dahlqvist och Stina Nilsson. Det tyder på att Sverige har en mycket fin bredd bland åkarna i sprintstafetten, oavsett vilken duo som för förtroendet att åka.

Jonna Sundling (sprint längdskidor)

Sundling har ingen erfarenhet från tidigare OS, men hon är ändå Sverige stjärna just nu när det kommer till sprint. Hon vann dubbla guld under senaste VM 2021. Både i den individuella distansen och i sprintstafetten Förhoppningvis kan Sundling klara av favorittrycket och fortsätta sin succe även under kommande vinter-OS 2022.

Oliwer Magnusson (big air, freeskiing)

Ett av Sveriges lite mer okända guldhopp är 20-årige Oliwer Magnusson från Östersund. Magnusson lyckades med att vinna ett väldigt otippat VM-guld 2021 i grenen big air. Han är inte oerfaren i OS-sammanhang utan Magnusson var med och tävlade i senaste vinter-OS, då var Magnusson bara 17 år gammal.

Frida Karlsson (skiathlon och 30 kilometer fri stil, längdskidor)

Frida Karlsson är Sveriges nya unga stjärna i längdskidor. Under juniortiden vann Karlsson en mängd guldmedaljer och nu är det dags för henne att visa att hon klarar av samma bedrift på seniornivå. Hon lyckades ta två silvermedaljer under senaste VM 2021 och siktar nu givetvis på att lyckas hamna högst upp på prispallen i vinter-OS 2022.

Lag Hasselborg (curling)

Precis som lag Edin så är lag Hasselborg ett mycket framgångsrikt svenskt curlinglag. Man vann guld i senaste vinter-OS 2018. Laget har även vunnit flera EM-guld och flera VM-silver. Låt oss bara hoppas att lag Hasselborg och lag Edin gör curlingen under kommande OS till en riktig svensk guldfest.

Sveriges herrlandslag i ishockey

Sveriges tränare Johan Garpenlöv har ingen lätt uppgift framför sig. Herrlandslaget i ishockey har ett par tunga år bakom sig och ligger just nu på en sjundeplats på världsrankingen. Senaste OS slutade med en besvikelse och en femteplats. Klart är att NHL-spelare kommer att delta i OS och Sverige har givetvis en mängd stjärnor som spelar till vardags i NHL.

Sverige kommer inte att vara favoriter som till exempel Kanada och Ryssland, vilket gör att Sverige kan spela mer avslappnat och slå underifrån. Detta är något som kan passa tre kronor perfekt. Med spelare som Mika Zibanejad, Nicklas Bäckström, Erik Karlsson och Victor Hedman kan allt hända. Sverige kan vara en stor outsider att se upp med under vinterns OS.


    Favorit Spelbolag med Vinter-OS

  1. Reklamlänk | Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
  2. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor
  3. 18+ år. Spela ansvarsfullt. Stodlinjen.se. Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

Nya sporter på OS-programmet i vinter-OS 2022

Sju nya grenar gör debut i Vinter-OS 2022 i Peking. Av dessa sju är det två grenar som har utökats. Numera innehåller damernas ishockey tio lag istället för åtta lag och samma förändring har gjorts i curlingens mixedturnering.

Åter till de fem helt nya grenarna. Den första nya grenen är monobob för damer. Monobob innebär att alla tävlande åker i samma sorts kälke.
En ny mixed-stafett för short track introduceras för första gången. Stafetten kommer att innehålla två manliga och två kvinnliga tävlande från varje land.

Även backhoppningen kommer att innefatta en mixad lagtävling. Med två hoppande kvinnor och två män. Ännu en ny mixad disciplin återfinns i snowboardcross. Där lagen kommer att bestå av en manlig och en kvinnlig åkare.
Den sista nya grenen är freestyle hopp lagtävling. Även denna gren kommer att vara mixad och bestå av tre deltagare. Varje lag måste ha minst en man och en kvinna.

Vilka spelbolag har bäst odds på OS?

Det finns många spelbolag som har riktigt bra odds på OS eftersom det är ett mästerskap perfekt för betting. De största spelsidorna brukar också vara de som har flest marknader tillgängliga men även mindre aktörer förstår vikten av ett bra utbud. Några av våra favoriter när det kommer till bäst odds på OS är:

Bet365

Inget spelbolag har samma utbud som Bet365 och detta märks också tydligt under OS. Alla sporter, stora som små, finns tillgängliga med intressanta odds och många marknader. Bet365 har också en välgjord app med hela spelutbudet tillgängligt vilket ger perfekta förutsättningar för dig som är iväg mycket. Eftersom OS ofta äger rum på oregelbundna tider på grund av tidsskillnaden är det viktigt med en bra app. 

Spela hos Bet365

Betsson

Betsson är en av Sveriges mäktigaste spelbolag och deras utbud är det ingen som klagar på, i alla fall inte under OS. Här finns bra odds, utmärkt live betting och många marknader på såväl Sommar-OS som Vinter-OS. Med deras Bet Builder kan du kombinera odds från samma tävling på en bet slip vilket kan öka oddsen rejält. Den som bettar på OS hos Betsson kommer vara nöjd med utbudet.

Spela hos Betsson

Speedy Bet

Det svenska spelbolaget Speedy Bet har utökat sin oddssektion remarkabelt. Här finns dessutom allting samlat utöver betting vilket ger en bra helthetsupplevelse. Speedy erbjuder bra odds under såväl sommar- som vinterspelen vilket gör spelbolaget till en utmärkt plats för betting på OS. De har också gedigen statistik tillgänglig som gör det enklare med analyser inför de olika grenarna.

Spela hos Speedybet

OS Speltips

Vilka kommande mästerskap kan du oddsa på?

Långt innan spelen börjar finns det massor av odds tillgängliga på både Sommar-OS och Vinter-OS. Eftersom det inte alltid är klart vilka deltagare som kommer vara med är det ofta mer generella odds. Det kan handla om hur många medaljer en nation tar eller head 2 head mellan två nationer om vilka som tar flest medaljer under mästerskapet. 

Odds : Vinter-OS i Beijing 2022

Peking ska vara värld för Vinter-OS 2022 som ska invigas den 4 februari. Därmed blir det första gången som två OS arrangeras inom bara åtta månaders mellanrum. Vi hoppas givetvis på många svenska medaljer som sig bör under en vinterspel. Framförallt finns det goda guldchanser bland damernas sprint där de unga stjärnorna etablerat sig i den absoluta toppen med Linn Svahn i spetsen. Även på längdskidor finns det medaljchanser med Ebba Andersson och Frida Karlsson som de störta stjärnorna.

Beroende på om NHL-spelare kommer att delta i OS eller inte kan Tre Kronor ha ett extremt slagkraftigt lag med mängder av världsstjärnor och Stanley Cup-mästare. Vid OS i Pyongyang kom inte NHL och den olympiska kommittén överens vilket gjorde att inga spelare från världens bästa liga deltog. Vi hoppas det ser annorlunda ut vid OS i Beijing.

Under Vinter-OS är det ishockeyn och skidsporterna som är mest populärt bland svenskarna. Även konståkning och curling är två stora sporter och i curling har Sverige flera guld och med Lag Hasselborg som förmodad representant under OS 2022 finns det goda förhoppningar även i Beijing.

Du kan spela redan nu på över/under antal medaljer eller vilka som vinner medaljligan under OS i Beijing. Satsa på vem som får flest medaljer av Norge och Sverige eller vilka av antagonisterna USA och Ryssland som får flest medaljer. 

Faktorer som påverkar oddsen

Det finns faktorer som påverkar oddsen inför och under ett OS. Flera parametrar är avgörande för hur resultaten blir och eftersom det är så mycket prestige, samt att ett Sommar-OS eller Vinter-OS endast arrangerats vart fjärde år, är det inte som inför en vanlig liga eller turnering. Istället finns det flera saker att ha i beaktning.

Skador

Skador är en av de viktigaste faktorerna för oddsen oavsett om det är en individuell tävling eller en lagidrott. Har ett landslag skador på nyckelspelare kan de gå från att vara favorit till att bli underdog. Är det en individuell åkare som vanligtvis är överlägsen kan prestationen påverkas om det finns skavanker eller om någon precis kommit tillbaka från en skada.

Form

Hur lagens eller deltagarnas form är får också konsekvenser på oddsen. Har till exempel en längdskidåkare vunnit världscupen och varit överlägsen under säsongen kommer denne förmodligen vara favorit om formen är konserverad inför OS. Detta gäller såväl Sommar- som Vinter-OS och gäller alla sporter och tävlingar.

Bäst när det gäller

Formen kommer dock bara hjälpa till en viss del. I OS är det idrottarna med starkast psyke som går bäst. Genom åren har vi fått se mängder av exempel på favoriter som inte har klarat av att prestera som bäst när det väl gäller. Detsamma gäller vissa idrottare som kan haft en svag säsong men som alltid hittar formen när det är stora mästerskap som OS. Det är dessa idrottare som har riktiga vinnarskallar och som därmed också lyckas ta medaljer i OS.

Väder

Vädret kan också påverka oddsen, framförallt i de individuella sporterna. Är det till exempel stark medvind i friidrott, men innanför gränserna vad som är tillåtet, kan det öka möjligheten för att ett världsrekord slås i någon gren. Är det oväder i en fotbollsmatch kan det bli svårspelat vilket kan innebära få mål i matchen.

Skulle det vara väldigt varmt under en skidtävling kan snön vara trög och det kommer i så fall att gå långsammare i spåret vilket innebär att tunga åkare kan få det svårare. Det finns många saker vädret kan göra för att påverka oddsen under de olympiska spelen.

Värdnationen

Det land som fått äran att arrangera OS kommer enligt statistik också ta fler medaljer än vanligt. Så har det varit i princip vid varenda OS och stödet av fans på läktarna ska inte underskattas. Därför kommer du också märka hur deltagarna för värdnationen ofta får en fördel under ett OS. Detta kan vara bra att hålla koll på så att du vet varför oddsen ser ut som de gör. Framförallt i bets där du spelar antal medaljer.

En nation ser ofta en väldigt stolthet i att arrangera OS och satsar därför stort under lång tid innan på att peaka sina idrottare under mästerskapet. 

Vilka länder och deltagare ska jag betta på?

Det är inte alltid det lättaste att veta vilka länder eller deltagare som har bäst spelvärde. Generellt kan det vara bra att kolla på historien för den kan lära oss mycket. Det är framförallt två länder som dominerar de olika olympiska spelen. Under Sommar-OS är det USA som alltid vinner flest guld. Deras vinnarmentalitet är något extra och därför är de också i topp i medaljligan varje Sommar-OS. 

Under Vinterspelen är det istället vårt grannland Norge som dominerar stort. De har tagit flest guld av alla under Vinter-OS och dominerar framförallt i skidspåren. Därför är det ofta bra att betta på norska deltagare i vinterspelen.

Vad du ska undvika är att spela med hjärtat. Vi har ofta en tendens att överdriva de svenska deltagarnas vinstchanser. Kanske har du läst en artikel om de svenska medaljchanserna där medier kan vinkla en förväntad topp 10 till guldhopp. Oavsett vilket ska vi alltid tänkta objektivt och inte subjektivt i vår betting. 

FAQ om OS

Hur ofta arrangeras OS?

Sommar-OS och Vinter-OS arrangeras vart fjärde år vilket gör att vi får ta del av ett OS vartannat år.

Finns det speciella erbjudanden under OS?

Ja, OS är ett populärt mästerskap och därför brukar det finnas många kampanjer tillgängliga under Olympiska Spelen.

Finns live betting på OS?

De allra flesta grenarna är tillgängliga för live betting men det finns vissa undantag som 100 m i friidrott.