Inför semifinalen av OS-handboll för damer

speltips os semifinal handboll damer

Sverige har haft ett lyckat OS 2021 hittills med två guld och fem silver och ännu är det inte över.

Imorgon fredag spelar våra fotbollsdamer i finalen mot Kanada och lite senare samma dag är det semifinal mot Frankrike i handboll för våra svenska damer. Vi har alltså säkrat åtminstone en till silvermedalj, men även i handbollen finns goda chanser till medalj. Här går vi igenom förutsättningarna inför semifinalen i OS-handboll för damer.


    Hitta bästa odds på Vinter-os 2022 här

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas

Svenska handbollsdamerna skriver historia

På fredag spelar Sveriges handbollsdamer om medaljerna för första gången någonsin i ett OS. I den första OS-turneringen 2008 blev det förlust med klara siffror mot Norge i kvartsfinalen. Samma öde skulle upprepa sig i OS-turneringen i Rio 2016 då det återigen blev uttåg mot Norge med hela 33-20.

I gårdagens kvartsfinal lyckas svenskorna äntligen besegra kvartsfinalspöket genom att besegra Sydkorea med 39-30.

Imorgon blir det dock betydligt tuffare när Sverige ställs mot förra årets EM-finalister Frankrike.

Ett av världens bästa handbollslandlag

På Frankrikes meritlista i närtid återfinns bland annat guld i VM 2017 och EM 2018 samt silver i senaste OS i Rio 2016. Det kryllar av stjärnspelare i Frankrikes landslag och den främsta är kanske vänsternian Estelle Nze Minko som blev vald till mest värdefulla spelare (MVP) i EM 2020.

Hittills har dock Frankrike inte alls övertygat i turneringen. Det blev endast en tredje plats i grupp B. I gruppspelet blev det oavgjort 28-28 mellan Frankrike och Sverige.

Frankrike imponerade dock stort mot Nederländerna i kvartsfinalen och lyckades till slut vinna med övertygande 32-22. I denna match var det framförallt mittnian Grace Zaadi som övertygade genom att ständigt bidra till att ge fransyskorna klara lägen.

Statistiken talar för Frankrike

Det är alltså upplagt för en riktig thriller i semifinalen kl. 10.00 på fredag morgon. Sedan 2006 har lagen mött varandra 17 gånger och Sverige har endast lyckats vinna en gång under dessa möten, medan Frankrike står på 14 segrar.

Det är också något som avspeglar sig i odds online, där en vinst för Frankrike ger 1.68 gånger pengarna och en svensk vinst ger 2.75 i odds.

Vi känner dock att detta är ett gyllene tillfälle för svenskorna att kunna utmana Frankrike. Inte minst tack vare formen hittills denna turnering. Sveriges förbundskapten Tomas Axnér har ändå spelat ner på förväntningar och lägger favoritskapet på Frankrike.

Speltips Sverige-Frankrike

Vi tror att rutinen och Frankrikes genomgående bättre spelarmaterial blir avgörande i matchen. Laget har varit en av OS-turneringens största besvikelser, men när det verkligen gällde visade de sin klass.

I kvartsfinalen kunde Frankrike till och med unna sig av rotera truppen och vila några av sina stjärnspelare.

  • Vi tror därför på en knapp seger för Frankrike mot Sverige
Dela på